Olet täällä

Uudistuvan journalismin koulutus, medianomi (ylempi amk), Helsinki

Uudistuvan journalismin koulutus, medianomi (ylempi amk), Helsinki

Uudistuvan journalismin koulutus antaa valmiudet toimia vaativissa media-alan asiantuntija-, kehitys- ja esimiestehtävissä.

Uudistuvan journalismin ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta valmistut (medianomi, yamk) media-alan kehittäjäksi ja asiantuntijaksi. Ymmärrät hyvin journalismin erityisluonteen sekä osana yhteiskuntaa että liiketoimintana. 

Tutkinnon suoritettuasi hallitset kehittämisprosessin eri vaiheet. Osaat mm.

  • hyödyntää media-alan tutkimustietoa ja trendejä,
  • työskennellä monialaisissa työryhmissä ja verkostoissa sekä
  • tehdä muutosta vaativissa tilanteissa perusteltuja, strategisia päätöksiä.

Uudistuvan journalismin koulutus sopii sinulle, jolla jo on saavutettuna journalismin tai viestinnän perusosaaminen joko aiempien opintojen tai työkokemuksen kautta (toimittaja, tiedottaja, viestinnän asiantuntija). Hakukelpoisuusvaatimuksiin voi tutustua tarkemmin Opintopolussa. Haaga-Heliassa on mahdollista opiskella myös journalismin amk-tutkinto.

Valmentavaa opetusta ja verkostoitumista

Uudistuvan journalismin yamk-opinnot koostuvat lähiopetuksesta, valmennusryhmässä työskentelystä, henkilökohtaisesta ohjauksesta ja itsenäisestä työskentelystä. Opettajilla on koulutuksessa valmentava ote. Haaga-Helian opettajien lisäksi opetuksessa on mukana kutsuttuja asiantuntijoita ja osaajia. 

Valmennusryhmissä kunkin opiskelijan aiempaa osaamista hyödynnetään kollegiaalisesti ja opiskelijat pääsevät kasvattamaan ammatillisia verkostoja myös muiden Haaga-Helian master-tason opiskelijoiden kanssa.

Journalismin uudistuvan yamk-tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä. Opinnot voi työn ohessa suorittaa 1–1,5 vuodessa, riippuen opiskelijan omasta opiskelutahdista sekä kurssivalinnoista. Opintojen alussa opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) oman valmentavan opettajansa kanssa.

Opinnäytetyön tekeminen alkaa heti opintojen alussa. Jo hakuvaiheen ennakkotehtävässään hakija esittelee nimenomaan opinnäytetyökseen kaavailemaansa kehittämisideaa.
Tutustu opiskelijoidemme kehittämishankkeisiin Theseus-verkkopalvelussa.

Lisätietoja opinnoista löydät sivun alareunasta, Usein kysytyt kysymykset -osiosta.

Tutustu alumniemme uratarinoihin ja kokemuksiin Uudistuvan journalismin koulutuksesta

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lisätietoja tutkinnosta ja hakuvaiheesta:

Anne Leppäjärvi, koulutusohjelman johtaja
anne.leppajarvi@haaga-helia.fi 
040 488 7525.

Tutkinto: Medianomi (ylempi AMK), 60 op

Kampus: Pasila
Opiskelumuoto: pääosin intensiivi-, ilta- ja verkko-opiskelu
Opetuskieli: suomi

Syksyn 2020 yhteishaku

Hakuaika: 2. - 16.9.2020 klo 15.00 opintopolku.fi -palvelussa
Koulutus alkaa: tammikuu 2021
Valintaperusteet ja hakulomake: Opintopolussa
Tutustu myös: 
Hakutilasto

Ennakkotehtävä ja CV-pohja: Ennakkotehtävän tehtävänanto on oheisen hyperlinkin takana olevalla webropol-lomakkeella.

Toimi näin: Tutustu tehtävänantoon. Laadi sitten vastaukset ennakkotehtävän molempiin osiin. Vie valmiit vastauksesi webropol-lomakkeelle niille varattuihin kohtiin. Tallenna lomake ohjeiden mukaan PDF-muodossa. Täytä hakulomake Opintopolussa korkeakoulujen syksyn yhteishaun hakuaikana 2.9.2020 16.9.2020 klo 15.00. Liitä ennakkotehtävälomake sekä CV:si Opintopolun hakulomakkeellesi 23.9.2020 klo 15.00 mennessä.

Valintakoeohjeet: Ennakkotehtävästä voi saada yhteensä enintään 25 pistettä ja siitä on saatava vähintään 10 pistettä voidakseen tulla kutsutuksi valintakokeeseen. Kokeeseen kutsutaan enintään kolminkertainen määrä hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin (aloituspaikkoja on 20). Tasapistetilanteessa valintakokeeseen kutsutaan kaikki tasapistetilanteessa olevat hakijat.  Uudistuvan journalismin valintakoe on alun perin ilmoitettu järjestettäväksi ti 3.11.2020 Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella Helsingissä. Koronatilanteesta johtuen valintakokeen osiot siirtyvät verkossa järjestettäviksi ja kokeeseen on otettu lisäpäiviä: Tiistaina 3.11.2020 klo 912 järjestetään kokeen kirjallinen osuus. Torstaina 5.11.2020 ja perjantaina 6.11.2020 tehdään ryhmähaastatteluja. (Tämä tieto on tarkentunut verrattuna aiempaan ohjeeseen eli haastatteluja ei tehdä 3.4.11.2020). Tarkempia tietoja valintakoeohjeessa.

Usein kysytyt kysymykset