Opintojen suunnittelu ja toteutuksille ilmoittautuminen

Kuvituskuva: tietokone ja vihko pöydällä

Lead paragraph

Tälle sivulle on koottu opintojen suunnitteluun ja toteutuksille ilmoittautumiseen tarvittavia työkaluja. Voit hyödyntää opintojen suunnittelussa mm. opinto-opasta ja Lukkarikonetta. Henkilökohtainen opintosuunnitelma HOPS ja toteutuksille ilmoittautumiset tehdään Pepissä.

Opintojen suunnittelu ja toteutuksille ilmoittautumisen esimerkkipolku

Opinto-opas

Opinto-opas on työkalu henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) laatimiseen. Opinto-oppaasta näet oman tutkintosi opetussuunnitelman kokonaisuudessaan. Opetussuunnitelman kautta löydät helposti opintojen sisällöt kuten tutkintosi opintojaksot ja suuntautumisvaihtoehdot.

Opinto-oppaassa voit lisäksi tarkastella Haaga-Helian muuta opintotarjontaa kuten erilaisia osaamiskokonaisuuksia tai kesätarjontaa.

Siirry tästä Opinto-oppaaseen

HOPSin tekeminen

HOPS suunnitellaan Pepissä koko opiskeluajalle, mutta sitä voi muokata koko opintojen ajan. Suunnittelussa voit käyttää apuna opinto-opasta ja Lukkarikonetta.

Valitse HOPS:iisi tarvittavat opintojaksot Opintojen valinta -välilehdellä, ajoita opinnot Ajoitus -välilehdellä ja lähetä valmis HOPS opinto-ohjaajallesi hyväksyttäväksi annettuun määräpäivään mennessä (ks. määräpäivät opiskelun vuosikellosta). Katso Pepistä tarkemmat ohjeet HOPS:in tekemiseen:

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), ennen vuotta 2022 aloitetut opinnot (AMK)

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), vuonna 2022 ja sen jälkeen aloitetut opinnot (AMK)

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), Master-opiskelijat

Lukkarikone

Lukkarikoneessa voit tarkastella opetustarjontaa ja toteutusten aikatauluja. Sisäänkirjautuneena voit myös tarkastella, luoda ja muokata omia lukujärjestyksiäsi. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla automaattisesti luotavassa automaattisessa lukujärjestyksessä näkyy kaikkien niiden toteutusten opetus, joille olet ilmoittautunut Pepissä ja joille ilmoittautumisesi on hyväksytty. Lisäksi voit itse luoda uusia lukujärjestyksiä ja näin esimerkiksi suunnitella tulevaa lukukautta. Voit hakea toteutuksia lukujärjestykseesi mm. toteutuksen nimen, ryhmän tunnuksen tai toteutustavan perusteella.

Lukkarikone

Lukkarikoneen ohje

Ilmoittautuminen Pepissä

Pääset ilmoittautumaan toteutuksille ilmoittautumisaikoina (ks. Lukuvuoden päivämäärät) valitsemalla HOPS:in välilehden ”Ilmoittautumiset”. Ensivalinnassa ilmoittautuminen hyväksytään tutkintosäännön mukaisessa järjestyksessä ja jälkivalinnassa voit täydentää ilmoittautumisiasi. Katso tarkemmat ohjeet Pepistä:

Toteutuksille ilmoittautuminen

Ura ja osaaminen