Läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen

Opiskelijoita Porvoon kampuksella

Lead paragraph

Ammattikorkeakouluopiskelijan tulee ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi joka lukuvuodelle. Ilmoittautuminen tehdään keväisin lukuvuodeksi kerrallaan. Huomaathan, että opiskelija, joka ei ole ilmoittautunut määräaikaan mennessä, menettää opiskeluoikeutensa.

LÄSNÄ- TAI POISSAOLOILMOITTAUTUMINEN

Tarkistathan ilmoittautumisajat lukuvuoden päivämääristä.

Tee ilmoittautuminen lukuvuodeksi Pepissä.

Voit ilmoittautua eri lukukausille eri tavoin, esim. läsnä olevaksi syyslukukaudelle ja poissa olevaksi kevätlukukaudelle.

Ammattikorkeakoululainsäädäntö edellyttää opiskelijoiden läsnä- tai poissaoloilmoittautumista joka lukuvuosi.

Muistathan:

 • että myös opiskelijavaihdossa tai työharjoittelussa olevien sekä pelkästään opinnäytetyötä tekevien opiskelijoiden tai valmistumassa olevien opiskelijoiden on ilmoittauduttava läsnä olevaksi.
 • että läsnä tai poissa olevaksi ei voi ilmoittautua lukukautta lyhyemmäksi ajaksi.
 • että mikäli poissaoloosi on lakisääteinen syy (asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukainen palvelu Suomessa tai lapsen syntymän tai adoption yhteydessä pidettävästä vapaasta) ole yhteydessä opintopalveluihin poissaolokoodin muuttamiseksi sellaiseksi, että et kuluta poissaolokausiasi.
 • että tammikuussa opintonsa aloittaneet opiskelijat ilmoittautuvat läsnä- tai poissa olevaksi seuraavalle lukuvuodelle Pepissä. Ilmoittautuminen tehdään keväisin. Tarkistathan ilmoittautumisajat lukuvuoden päivämääristä.
 • päivittää osoitetietosi ja halutessasi muu, kuin koulun sähköpostiosoite Pepissä. Jos kotikunta tai nimi muuttuu, otathan ystävällisesti yhteyttä opintopalveluihin.
 • että läsnä olevan opiskelijan tulee maksaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveydenhoitomaksu Kelalle. Maksusta ei lähetetä laskua, vaan opiskelijan pitää maksaa maksu Kelalle asiointipalvelun kautta itse. Lisätietoja.
 • että opiskelija, joka ei ole ilmoittautunut määräaikaan mennessä, menettää opiskeluoikeutensa. Jos opiskeluoikeutensa menettänyt henkilö haluaa myöhemmin aloittaa opintonsa tai jatkaa niitä, hänen on haettava ammattikorkeakoululta oikeutta päästä uudelleen opiskelijaksi. Valtioneuvoston asetuksen (1440/2014) mukaisesti hakemuksesta peritään 50 euron käsittelymaksu. Hakemusta ei käsitellä, jos maksusuoritus puuttuu.

Poissa oleva opiskelija

 • ei voi opiskella Haaga-Heliassa, ainoastaan edellisen läsnäolokauden uusintakokeita voi suorittaa,
 • ei voi olla työharjoittelussa,
 • ei saa opinnäytetyön ohjausta,
 • ei saa mitään opintososiaalisia etuja.

Poissa oleva opiskelija säilyttää oikeutensa Haaga-Helian tietoteknisiin palveluihin (verkkotunnukset, sähköposti, ym.).

Olethan yhteydessä opintopalveluihin, mikäli sinulla on kysyttävää tästä.

Yhteystiedot
Opintopalvelut Haaga (restonomikampus)
+358400230401
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Malmi
+358400230402
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Pasila
+358400230403
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Porvoo
+358400230405
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Vierumäki
+358400230407
opintopalvelut@haaga-helia.fi