Hae uudelleen opiskelijaksi

Kuvituskuva

Lead paragraph

Hakemus uudelleen opiskelijaksi opiskelijalle, jonka opiskeluoikeus on päättynyt eikä jäljellä olevaa opiskeluoikeutta ole.

Huom. hakemus uudelleen opiskelijaksi suljetaan päivitystöiden takia pe 19.3.2021 ja avataan taas ti 6.4.2021.

Opiskelija, jonka opiskeluoikeus on vielä voimassa mutta kohta päättymässä, tulee hakea opiskeluun lisäaikaa, hakemus löytyy Mynetistä. Uudelleen opiskelijaksi hakeminen ja sen myöntäminen ei ole automaatio. Opiskelija, jonka opiskeluoikeus on päättynyt ja jäljellä olevaa opiskeluoikeutta vielä on, voi hakea opiskeluoikeuden palautusta.

Valtioneuvoston asetuksen (1440/2014) mukaisesti hakemuksesta peritään 50 euron käsittelymaksu. Huom. hakemustasi ei käsitellä, mikäli maksusuoritus puuttuu. Käsittelymaksua ei palauteta.

Opiskelija, joka on aloittanut opintonsa 1.8.2015 tai sen jälkeen eikä ole saanut tutkintoaan valmiiksi opiskeluoikeusaikana eikä harkinnanvaraisella lisäajalla, voi ammattikorkeakoululain (932/2014) 32 §:n mukaan hakea ammattikorkeakoululta oikeutta päästä uudelleen opiskelijaksi ilman osallistumista opiskelijavalintaan. Opiskelijalta voidaan pyytää lisäselvityksiä uudelleen myönnettävän opiskeluoikeuden päätöksen tueksi. Opiskeluoikeus myönnetään uudelleen enintään kahdeksi lukukaudeksi. Uudelleen myönnetyn opiskeluoikeuden saaneella ei ole poissaolo-oikeutta eikä mahdollisuutta harkinnanvaraiseen lisäaikaan. (Haaga-Helia Tutkintosääntö 23§.)

Opiskelija, jonka opiskeluoikeus on päättynyt ja jäljellä olevaa opiskeluoikeutta ei ole, voi hakea uudelleen opiskelijaksi koulutusohjelmasta vastaavalta. Hakemus hylätään, mikäli opiskelija hakee tällä lomakkeella vaikka hänellä vielä on jäljellä olevaa opiskeluoikeutta. Tämä hakemus on tarkoitettu opiskelijoille, joiden opiskeluoikeus on alkanut 1.8.2015 jälkeen. Ennen 1.8.2015 aloittaneet hakevat uudelleen opiskelijaksi avoimen väylän kautta, mikäli jäljellä olevaa opiskeluoikeutta ei ole. Mikäli olet suorittanut kaikki amk- tai Bachelor-tutkintoon vaadittavat opinnot Haaga-Heliassa, mutta et ole valmistunut, tutustu avoimen väylän joustavaan erillishakuun.

Opiskelijalla on oltava suunnitelma valmiina opintojen loppuun saattamiseen ennen hakemuksen täyttämistä. Helpottaaksesi lomakkeen täyttämistä, voit esikatsella hakemusta (pdf) (punaisella tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia).

Jos opiskelija haluaa opiskeluoikeuden alkavan syyslukukauden alusta, hakemus on jätettävä viimeistään 1.6. Huom. hakemus suljetaan tämän jälkeen ja avataan seuraavan syyslukukauden (1.8.-31.12.) alussa ensimmäisenä arkipäivänä. Poikkeustapauksissa koulutusohjelmasta vastaava voi myöntää opiskeluoikeuden alkamaan syyslukukauden alusta, jos hakemus on lähetetty viimeistään 14.8.

Jos opiskelija haluaa opiskeluoikeuden alkavan kevätlukukauden alusta, hakemus on jätettävä viimeistään 1.12. Huom. hakemus suljetaan tämän jälkeen ja avataan seuraavan kevätlukukauden (1.1.-31.7.) alussa ensimmäisenä arkipäivänä. Poikkeustapauksissa koulutusohjelmasta vastaava voi myöntää opiskeluoikeuden alkamaan kevätlukukauden alusta, jos hakemus on lähetetty viimeistään 14.1.

Hakemuksen käsittelyaika on korkeintaan kolme viikkoa, kuitenkin yleiset loma-ajat huomioiden.

Ennen hakemuksen jättämistä opiskelija tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Suomi.fi -palvelussa. Tunnistautumisen jälkeen opiskelija jatkaa hakemukseen. Käsittelymaksu maksetaan verkkomaksuna hakemuksen täyttämisen jälkeen. Huom. järjestelmässä on aikakatkaisu, joten siirry maksamaan heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Olethan yhteydessä opintopalveluihin, jos hakemuksen täyttämisessä ilmenee ongelmia. Huom. on erityisen tärkeää, että maksamisen jälkeen palaat vielä E-lomakkeelle, muutoin maksutiedot eivät tallennu eikä lomake siirry käsittelyyn. Paluu E-lomakkeelle tapahtuu automaattisesti ja kestää noin kolme sekuntia, minä aikana selainta ei saa sulkea tai käyttää Back/takaisin painiketta (nuoli vasemmalle). Jos paluu ei tapahdu automaattisesti, klikkaa 'Palaa palveluntarjoajan sivulle' linkkiä. Alla olevasta linkistä pääset hakemukselle (Huom. hakemus uudelleen opiskelijaksi suljetaan päivitystöiden takia pe 19.3.2021 ja avataan taas ti 6.4.2021):

Uudelleen opiskelijaksi hakeminen

Kun lomake on tallentunut loppuun asti saat automaattiviestin sähköpostiisi tallentamistasi tiedoista.

Jos sinulla on kysymyksiä tästä tai ongelmia lomakkeen kanssa, otathan yhteyttä opintopalveluihin.

Yhteystiedot
Opintopalvelut Haaga
+358400230401
opintopalvelut.haaga@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Malmi
+358400230402
opintopalvelut.malmi@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Pasila
+358400230403
opintopalvelut.pasila@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Porvoo
+358400230405
opintopalvelut.porvoo@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Vierumäki
+358400230407
opintopalvelut.vierumaki@haaga-helia.fi