Restonomi (AMK), majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminta, päivätoteutus, Helsinki

opiskelijat kampuksen portaikossa

Haaga-Helia on johtava ja kansainvälisesti tunnettu restonomikouluttaja. Majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoimintaan painottuva koulutuksemme tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla oppimispolkusi oman kiinnostuksesi mukaan. Pääset valitsemaan suuntautumisesi kolmesta mielenkiintoisesta vaihtoehdosta ja syventämään osaamistasi monipuolisilla osaamiskokonaisuuksilla.

Opintojen aikana tutustutut majoitus-, ravintola- ja matkailualan liiketoimintaan. Alan historia ja trendit tulevat sinulle tutuiksi. Opit suunnittelemaan kannattavia tuotteita ja palveluita sekä kehittämään erinomaisia asiakaskokemuksia. Kehität myös johtamistaitojasi ja opit johtamaan monikulttuurisia työyhteisöjä menestyksekkäästi. Valmistuttuasi osaat toimia tuloksellisesti ja vastuullisesti kehittäen innovatiivisia ratkaisuja alan muuttuviin tarpeisiin.

Opinnot kytkeytyvät vahvasti työelämään ja pääset tekemään yhteistyötä alan asiantuntijoiden ja yritysten kanssa. Projektityöt, työharjoittelut ja yritysvierailut tarjoavat arvokasta käytännön kokemusta, jota voit soveltaa työelämässä. Tutkinto yhdistettynä työkokemukseen antaa sinulle hyvät valmiudet edetä urallasi. Valmistuneen restonomin työkenttä on koko maailma.

Haagan kampuksen opetus siirtyy Pasilan kampukselle ja kauppakeskus Triplaan rakentuviin uusiin tiloihin syksyllä 2026. Restonomiopiskelijana pääset opiskelemaan moderneissa tiloissa keskellä Triplan sykettä! Lue lisää Pasilan kampukselle muutosta ja Triplan uusista tiloista.

Hakeminen

Kevään 2026 yhteishaku

RESTONOMI AMK

Laajuus: 210 op

Koulutus: Majoitus-, ravintola- ja matkailuala

KampusHaaga (1.8.2026 alkaen Pasila)

Opiskelu: Päivätoteutus

Mihin restonomi työllistyy? Valmistuneiden nimikkeitä esim. ravintolapäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, majoitusliiketoiminnan business analyst, matkailumarkkinoinnin sisällöntuottaja, juoma-alan ostopäällikkö