Restonomi (AMK), ruokatuotannon johtaminen, Helsinki

ruokatuotannon johtaminen, kuva keittiöstä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on johtava ja kansainvälisesti tunnettu restonomikouluttaja. Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen tarkoituksena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin.

Opintojen aikana saat selkeän käsityksen ruokatuotannon johtamisessa ja ammattikeittiössä vaadittavasta asiakaskeskeisestä, laadukkaasta ja tuloksellisesta toiminnasta. Perehdyt erityisesti kestävään gastronomiaan, ruokakulttuureihin, tuotekehitykseen sekä ammattikeittiön prosesseihin. Opit soveltamaan osaamistasi alan yritysten ja muiden yhteisöjen kehittämiseksi. 

Vuonna 2022 uudistunut restonomikoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla restonomin oppimispolkuasi eri osaamiskokonaisuuksien ympärille oman kiinnostuksesi mukaan sekä yhdistää opintoihisi osaamista myös Porvoon kampuksen restonomikoulutuksesta sekä muista Haaga-Helian tutkinnoista. 

Toteutusmuodot

Syksyisin alkavassa päivätoteutuksessa opetus tapahtuu pääosin arkisin klo 8-17. Opiskelu sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, työssäoppimista, projekteja ja verkko-opintoja.

Keväisin alkavassa monimuotototeutuksessa opinnot on suunniteltu suoritettavaksi nopeutetusti fast track -mallilla noin kahden vuoden aikana. Opiskelu perustuu aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen, omalla työpaikalla tehtävään Work & Study -oppimiseen sekä lähiopetukseen kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Opiskelijalla on oltava alan työpaikka sekä aiempaa kokemusta ammattikeittiöstä. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin. 

Opintojen rakenne

  • Avainosaamiset 80 op
  • Asiantuntijaosaamiset 85 op
  • Työharjoittelu 30 op
  • Opinnäytetyö 15 op

YHTEENSÄ 210 op

Avainosaamiset tutustuttavat sinut ruokapalvelualan liiketoimintaympäristöön sekä liiketoiminnan kulmakiviin. Niiden avulla saavutat alalla tarvittavan perusammattitaidon ja opit asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan perusteet. Asiantuntijaosaamiset luovat ammatillisen profiilisi ja sisältävät suuntautumisopinnot. Lisäksi valitset itsellesi mieluisen osaamiskokonaisuuden.

Työharjoitteluissa pääset soveltamaan oppimaasi. Perusharjoittelu kytkeytyy työelämävalmiuksien oppimiseen ja suuntautumisharjoittelu syventää osaamistasi. Työharjoittelun/-t voit suorittaa myös aiempaan työkokemukseesi perustuvalla näytöllä. Opinnäytetyön aloitat toisen opintovuoden aikana. Opinnäytetyö toteutetaan ammattialan yrityksen kanssa tai muusta toimeksiannosta tutkimus- tai kehittämishankkeena. 

Tutustu koulutuksen sisältöön Opinto-oppaassa

Suuntautumisopinnot

Ruokatuotannon johtamisen suuntautuminen (30op) on keittiömestari

Suuntautumisen opintojaksoilla pääset näkemään raaka-aineen matkan pellolta asiakkaan lautaselle kaikkine välivaiheineen, lähtien liikkeelle ruokatuotannon suunnittelusta tuotekehityksen kautta valmiiksi kannattavaksi konseptiksi. Lue lisää suuntautumisesta

Kansainvälistyminen

Opintoihin kuuluu kansainvälistymistä tukevia kielten ja kulttuuriosaamisen opintoja 10 opintopistettä. Kieliopinnot sisältävät toisen kotimaisen kielen ja englannin lisäksi vähintään yhden vieraan kielen opintoja. Osa opintojaksoista toteutetaan englanninkielisinä ja voit valita vapaasti opintoja myös englanninkielisestä opetustarjonnasta sekä Haaga-Helian yhteisestä kielitarjonnasta.  

Haaga-Heliassa opiskelet kansainvälisessä ja monikulttuurisessa korkeakouluyhteisössä. Yhteistyö ulkomaisten korkeakoulujen kanssa mahdollistaa yhteisesti toteutetut moduulit ja projektit sekä vaihto-opiskelun ulkomailla. Lisäksi voit suorittaa harjoitteluja ulkomailla ja osallistua kansainvälisille opintomatkoille.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Opinnot kytkeytyvät vahvasti työelämään, ja niissä yhdistetään teoriaa sekä käytäntöä. Opintojaksoilla vierailee yritysasiantuntijoita ja pääset työstämään projekteja ja kehityshankkeita yritysten ja organisaatioiden toimeksiannoista. Työelämälähtöisyys antaa sinulle vahvan ja realistisen näkemyksen toimialasta sekä hyvän perustan uralla etenemiseen.

Tutkiminen, kehittäminen ja innovointi ovat osa oppimista työelämän kanssa. Ne harjaannuttavat sinua myös tiedon kriittiseen hakemiseen, analysointiin ja soveltamiseen käytännön tilanteissa. 

Restonomi on vieraanvaraisuuden vastuullinen visionääri ja sydämellistämisen osaaja.

HAKEMINEN

Kevään 2025 yhteishaku (päivätoteutus)

Syksyn 2024 yhteishaku (monimuotototeutus)

  • Hakuaika: 28.8.2024 klo 8.00 – 11.9.2024 klo 15.00.
  • Hakijat valitaan yhdestä valintatapajonosta: valintakurssijonosta
  • Valintakurssille ilmoittaudutaan syksyn yhteishaun yhteydessä, 13.9.2024 klo 15 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella. Lomakkeen täyttämisen lisäksi hakijan tulee hakea ruokatuotannon johtamisen koulutukseen Opintopolun yhteishakulomakkeella. Lisää tietoa valintakurssista voit lukea Opintopolusta.
  • Valintaperusteet ja hakulomake 
  • Lisätietoja valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä
  • Koulutus alkaa tammikuussa 2025.

Restonomi AMK

Laajuus: 210 op

Koulutus: Ruokatuotannon johtaminen

Toimipiste: Haaga 

Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus, Work & Study

Mihin ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta työllistyy? Valmistuneiden nimikkeitä esim. keittiömestari, keittiöpäällikkö, vuoromestari, yrittäjä, tuotekehittäjä, Food Designer

Ota yhteyttä