Restonomi (AMK), ruokatuotannon johtaminen, Helsinki

ruokatuotannon johtaminen, kuva keittiöstä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on johtava ja kansainvälisesti tunnettu restonomikouluttaja. Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen tarkoituksena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin.

Opintojen aikana saat selkeän käsityksen ruokatuotannon johtamisessa ja ammattikeittiössä vaadittavasta asiakaskeskeisestä, laadukkaasta ja tuloksellisesta toiminnasta. Perehdyt erityisesti kestävään gastronomiaan, ruokakulttuureihin, tuotekehitykseen sekä ammattikeittiön prosesseihin. Opit soveltamaan osaamistasi alan yritysten ja muiden yhteisöjen kehittämiseksi. 

Restonomikoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla oppimispolkuasi eri osaamiskokonaisuuksien ympärille oman kiinnostuksesi mukaan. Voit yhdistää opintoihisi osaamista myös muista Haaga-Helian tutkinnoista. Syksyllä 2026 Haagan kampuksen opetus siirtyy Pasilan kampukselle ja kauppakeskus Triplaan rakentuviin uusiin tiloihin. Restonomiopiskelijana pääset opiskelemaan moderneissa tiloissa keskellä Triplan sykettä! Lue lisää Pasilan kampukselle muutosta ja Triplan uusista tiloista.

Toteutusmuodot

Syksyisin alkavassa päivätoteutuksessa opetus tapahtuu pääosin arkisin klo 8-17. Opiskelu sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, työssäoppimista, projekteja ja verkko-opintoja.

Keväisin alkavassa monimuotototeutuksessa opinnot on suunniteltu suoritettavaksi nopeutetusti fast track -mallilla noin kahden vuoden aikana. Opiskelu perustuu aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen, omalla työpaikalla tehtävään Work & Study -oppimiseen sekä lähiopetukseen kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Opiskelijalla on oltava alan työpaikka sekä aiempaa kokemusta ammattikeittiöstä. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin. 

HAKEMINEN

Syksyn 2025 yhteishaku (monimuotototeutus)

  • Hakuaika: 1.9.2025 klo 8.00 – 11.9.2025 klo 15.00.
  • Hakijat valitaan yhdestä valintatapajonosta: valintakurssijonosta
  • Valintakurssille ilmoittaudutaan syksyn yhteishaun yhteydessä, 12.9.2025 klo 23.30 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella. Lomakkeen täyttämisen lisäksi hakijan tulee hakea ruokatuotannon johtamisen koulutukseen Opintopolun yhteishakulomakkeella. Lisää tietoa valintakurssista voit lukea Opintopolusta.
  • Valintaperusteet ja hakulomake 
  • Lisätietoja valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä
  • Koulutus alkaa tammikuussa 2026.

Kevään 2026 yhteishaku (päivätoteutus)

Restonomi AMK

Laajuus: 210 op

Koulutus: Ruokatuotannon johtaminen

Kampus: Haaga (1.8.2026 alkaen Pasila

Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus, Work & Study

Mihin ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta työllistyy? Valmistuneiden nimikkeitä esim. keittiömestari, keittiöpäällikkö, vuoromestari, yrittäjä, tuotekehittäjä, Food Designer