Liiketalouden tradenomi, Helsinki (AMK)

Kuvituskuva

Liiketalouden tradenomilla on osaamista esimies-, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Tradenomin tutkinto ja sitä edeltävät opinnot, joissa tietoa yhdistetään käytäntöön, antavat hyvät lähtökohdat ja eväät urallesi ja sen kehittymiselle.

Haaga-Helian tradenomikoulutus tarjoaa mahdollisuuden opiskella liiketalouden osa-alueita monipuolisesti ja käytännönläheisesti, yhteistyössä yritysten kanssa. Perus- ja asiantuntijaopintojen sekä työharjoittelun myötä opiskelijalle kertyy laaja-alaista näkemystä ja liiketoimintaosaamisen pääomaa, jolle on kysyntää niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin työmarkkinoilla.

Koulutuksen tavoitteet:

 • Opiskelija lunastaa yleiset työelämävalmiudet eri liiketoiminnan aloihin tutustumisen kautta (viestintä, ICT, asiakasymmärrys, markkinointi ja myynti, yrittäjyys ja liiketoiminta, talous, tiimityö- ja projektiosaaminen, tutkimus ja kehittäminen, liiketoiminnan analytiikka, kansainvälisyysosaaminen)
 • Opiskelija ymmärtää liiketalouden keskeiset osaamistarpeet ja kykenee tradenomina vastaamaan niihin
 • Opiskelija osaa soveltaa koulutuksessa hankittua osaamista ja kriittistä ajattelua käytäntöön

Millainen tradenomi sinusta tulee?

Myyntipäällikkö, tiiminvetäjä vai digitaalisen markkinoinnin suunnittelija? Sijoitusasiantuntija, palvelumuotoilija, data-analyytikko, kirjanpitäjä vai yrittäjä? Tradenomi-nimikkeellä valmistuneet ovat työllistyneet esimerkiksi yllä mainittuihin tehtäviin. 

Uudistunut koulutustarjontamme mahdollistaa sinulle opintojen joustavan ja yksilöllisen suunnittelun ja monipuoliset opiskelutavat. Tarjoamme liiketalouden keskeisimmät suuntautumisvaihtoehdot, joiden lisäksi voit valita omaa profiilia tukevia opintoja muista asiantuntijaopinnoista, suuntautumisista ja tutkinnoista. Voit rakentaa mielenkiintoisia opintoyhdistelmiä, esimerkiksi myynti ja tietojenkäsittely | talousosaaminen ja viestintä| HR ja kielet. Kielitarjontamme on monipuolinen (englanti, espanja, kiina, ranska, ruotsi, saksa, venäjä), ja voit valita opintoja myös englanninkielisestä opetustarjonnasta.

Opiskelu käytännössä

Meillä voit opiskella päivä- tai monimuotototeutuksessa. Päivätoteutuksessa opetus järjestetään pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Osa opinnoista tarjotaan myös verkko-opintoina. Lähiopetus järjestetään Malmin tai Pasilan kampuksella oman ryhmän lukujärjestyksen mukaisesti. Opiskelija ei voi itse valita ryhmäänsä. Opintojen edetessä lähituntien kampus määräytyy suuntautumisvalinnan mukaisesti.

Liiketalouden monimuotokoulutus on suunniteltu ja aikataulutettu päätoimisesti työssäkäyvän opiskelijan tarpeisiin. Monimuotokoulutuksessa opintojaksot toteutetaan virtuaalisesti tai opintoina, joissa verkkotyöskentelyä tuetaan lähitunneilla tai verkossa pidettävillä online-tapaamisilla. Voit hyödyntää aiempaa osaamistasi myös näytöillä. Erityisesti monimuoto-opiskelijoille on tarjolla runsaasti vaihtoehtoisia opiskelutapoja ja suuri osa opintojaksoista on suorittavissa virtuaalisesti. Monimuotoisissa (BLENDED) toteutuksissa on itsenäisen verkkotyöskentelyn lisäksi lähitunteja kampuksella tai online-tapaamisia. Yleensä yhdellä BLENDED-toteutuksella on lähitunteja tai online-tapaamisia neljänä iltana kahdeksan viikon mittaisen periodin aikana.

Kampuksillamme on paljon kansainvälisiä opiskelijoita ja vaihto-opiskelijoita. Kansainvälisyysosaaminen sisältyy useisiin opintojaksoihimme, jonka lisäksi voit valita opintoja englanninkielisestä opetustarjonnastamme. Haaga-Heliassa sinulla on mahdollisuus opiskella laaja ja monipuolinen ammatillinen kielitaito. Lisäksi voit hakea opiskelijavaihtoon yli 200 yhteistyökorkeakouluun 44 maassa. Myös työharjoittelun voi suorittaa ulkomailla.

Opintojaksoilla tehdään paljon yritysyhteistyötä, muun muassa erilaisten projektien ja kehityshankkeiden muodossa. Haaga-Helialla on tiivistä yhteistyötä yli sadan partneriyrityksen kanssa, mm. palvelun ja myynnin, finanssisektorin ja taloushallinnon alueilla, ja myös julkishallinnon korkeimpien instituutioiden kanssa.

Suuntautumisvaihtoehdot, päiväopinnot

Suuntautumisvaihtoehdot, monimuoto-opinnot

 

Hakeminen

Kevään 2022 yhteishaku:

Tradenomi (AMK), liiketalous Helsinki, aloitus syksyllä 2022

 • Hakuaika: 16.3.-30.3.2022 klo 15.00
 • Päivätoteutus ja monimuotototeutus
 • AMK-valintakoe: AMK-valintakoe järjestetään ajalla 30.5.–3.6.2022. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.
 • Koulutus alkaa elokuussa 2022.
 • Valintaperusteet on julkaistu Opintopolussa.

Tradenomi (AMK), liiketalous Porvoo, aloitus syksyllä 2022

 • Hakuaika: 16.3.-30.3.2022 klo 15.00
 • Päivätoteutus ja monimuotototeutus
 • AMK-valintakoe: AMK-valintakoe järjestetään ajalla 30.5.–3.6.2022. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.
 • Koulutus alkaa elokuussa 2022.
 • Valintaperusteet on julkaistu Opintopolussa.
Katso, millaista opiskelu liiketalouden tradenomitutkinnossa on
Tradenomi amk

Laajuus: 210 op

Koulutus: Liiketalouden tradenomi

Kampus: Malmi ja Pasila

Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus

Päiväopetus järjestetään pääsääntöisesti klo 8.00-16.00.

Monimuotototeutuksessa lähiopinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 17.40-20.30.

Lähiopetuksen lisäksi tarjolla on verkko-opintoja ja työn opinnollistamista.

Valmistuneiden nimikkeitä: myyntipäällikkö, myyntineuvottelija, tuotepäällikkö, account manager, palvelupäällikkö, digitaalisen markkinoinnin suunnittelija, sijoitusasiantuntija, HR-assistentti, palvelumuotoilija, ostaja, ostopäällikkö, vientipäällikkö, tiiminvetäjä, osastopäällikkö, yrittäjä, tuotepäällikkö, account manager, kirjanpitäjä, laskenta-assistentti, controller, laskentapäällikkö

Ota yhteyttä
Hakijapalvelut
+358 400 230 409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi

Opiskelijoiden kokemuksia

28.01.2022
Opiskelijatarina
”Kun voi itse suunnitella opintopolkunsa, löytää helpommin tulevaisuutensa suunnan” – Jose...
22.07.2021
Opiskelijatarina
”Joskus on hypättävä syvään päätyyn” – Anu Henttonen ylitti itsensä ja suunnitteli virtuaa...
12.02.2021
Opiskelijatarina
Tradenomille ovet tulevaisuuden työelämään ovat avoinna moneen suuntaan


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Degree Programme in International Business, BBA
Bachelor's degree | 210 ECTS
Liiketalouden tradenomi, Porvoo (AMK)
Tutkintokoulutus | 210 op | Yhteishaku
Tietojenkäsittely, tradenomi (AMK)
Tutkintokoulutus | 210 op | Yhteishaku