Näytä osaamisesi

Kuvituskuva

Lead paragraph

Tiesitkö, että voit näyttää työssä tai vapaa-ajalla kertyneen osaamisesi ja saada siitä opintopisteitä? Haaga-Heliassa osaamista voi näyttää tutkinto-opiskelijoiden lisäksi kuka tahansa maksettuaan avoimen ammattikorkeakoulun maksun.

Mistä on kyse?

Meillä kaikilla on monipuolista arjessa syntynyttä osaamista. Osaamista syntyy jatkuvasti työelämässä, harrastuksissa, kirjoja lukiessa, opiskellessa ja niin edelleen. Kun tiedostamme oman osaamisemme ja teemme sen näkyväksi, voimme paremmin hyödyntää sitä itsemme ja muiden hyväksi.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu tarjoaa sinulle mahdollisuuden näyttää osaamisesi ja saada opintopisteitä osaamisesta, jonka olet kerryttänyt työssä tai vapaa-ajalla. Mikäli sinulla on opintojakson osaamistavoitteita vastaava osaaminen, voit tehdä näytöllä minkä tahansa Haaga-Heliassa tarjolla olevista opintojaksoista.

Tällä sivulla on ohjeet amk-tutkintojen avainosaamisten sekä työharjoitteluiden ensimmäisen osion näyttämiseen. Jos haluat näyttää osaamistasi muista amk-tutkintojen opintojaksoista, sinun tulee olla yhteydessä opintojakson opettajaan. Heiltä saat näyttöohjeet tai tiedon mistä ohjeet löytyvät.

Huom!

 • Jos osaamisesi on kertynyt aiemmista korkeakouluopinnoista, voidaan tekemäsi opinnot mahdollisesti hyväksilukea tutkintoosi todistuksen tai opintorekisteriotteen perusteella. Hyväksilukuja tehdään pääsääntöisesti vain tutkinto-opiskelijoille.
  Lue lisää hyväksiluvuista.
   
 • Jos tiedät, että sinulla kertyy työssä tai harrastuksessa lähiaikoina tutkinnon sisältöihin liittyvää osaamista, voit mahdollisesti opinnollistaa kyseisen osaamisen.   Lue lisää opinnollistamisesta.
   
 • Myös master-opintoja voi näyttää, hyväksilukea tai opinnollistaa, mutta siihen on omat ohjeensa.
  Lue lisää osaamisen hyödyntämisestä master-opinnoissa.

AMK-tutkinnon avainosaamisten näyttäminen

Haaga-Helian nykyisissä opetussuunnitelmissa kaikkiin tutkintoihin kuuluu yhteiset avainosaamiset (yhteensä 50 op). Näiden lisäksi kuhunkin tutkintoon kuuluu omat tutkinnon avainosaamiset (20–60 op).

Yhteisiin avainosaamisiin sisältyy laaja-alaisesti työelämätaitoja ja liiketaloudellista osaamista. Tutkinnon avainosaamiin puolestaan kuuluu kyseisen alan yleisosaamista. Mikäli olet ollut työelämässä useamman vuoden tai kerryttänyt alan osaamista muulla tavoin, löydät varmasti avainosaamisista näytettäviä opintoja.

Lue tarkemmat ohjeet avainosaamisten näyttämiseen alta.

Mikäli aloitat opintojakson opinnot ja päädyt kuitenkin osaamisen näyttämiseen, tulee opintojakson suorittaminen keskeyttää ja ilmoittautua näyttöön, kahden viikon sisällä opintojakson aloituksesta.

AVAINOSAAMISTEN NÄYTTÖOHJEET

Puolustusvoimien johtajakoulutus, AUK/RUK, näyttäminen

Voi hyödyntää puolustusvoimien AUK/RUK johtajakoulutusksen korkeakouluopinnoissasi.

Toimi näin:

 1. Kirjaudu: Puolustusvoimien johtajakoulutus AUK/RUK, Moodle-sivulle. (Moodlen kurssiavain: näyttö)
   
 2. Palauta Moodleen AUK/RUK tutkintotodistuksesi sekä essee Moodlesta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Suoritus arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Perusharjoittelun näyttäminen

Mikäli sinulla on työkokemusta opiskelemaltasi alalta, voit näyttää AMK-tutkinnon työharjoittelun ensimmäisen osion (10-15 op) avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskellessasi.

TYÖHARJOITTELUN NÄYTTÖOHJEET AVOIMEN AMK:N OPISKELIJOILLE

Jäikö jokin mietityttämään? Ota yhteyttä:
Petteri
Tiljander
Kehityspäällikkö
+358 294471951
petteri.tiljander@haaga-helia.fi