Talous ja rahoitus -suuntautuminen

Kuvituskuva

Talous ja rahoitus -suuntautumisopinnot tarjoavat sinulle monipuolisia ja ajankohtaisia taloushallinnon ja rahoituksen opintojaksoja. Opinnoissasi kartutat osaamista, jota uuden ajan talousammattilainen tarvitsee työelämässä; digitaalisuutta, vastuullisuutta, palveluosaamista ja kansainvälisyyttä.

Haaga-Helia on tunnettu talous- ja finanssialan osaajien kouluttaja, joka kehittää tarjontaansa yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.Vuonna 2022 uudistuva koulutus vastaa entistä paremmin työmarkkinoiden tarpeeseen ja antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella opintojasi entistä joustavammin ja luoda oman uniikin oppimispolkusi. Suuntautumalla talouteen voit hankkia osaamista, joka tähtää finanssialan asiantuntijapätevyyksiin: tilintarkastus (HT), sijoitustoiminta (APV1 ja 2) ja vakuutus (VTS).  

Helsingin kampuksella Talous ja rahoitus -suuntautumisessa kehität erityisosaamistasi ja voit valita useista oppimispoluista itsellesi mieluisimman:  

  • Ulkoinen laskentatoimi ja verotus
  • Tilintarkastus
  • Talousprosessit ja järjestelmät
  • Johdon laskentatoimi
  • Tiedolla johtaminen
  • Yrityksen rahoitus  
  • Sijoitustoiminta  
  • Vakuutustoiminta

Tämä suuntauminen sopii sinulle, joka haluat toteuttaa ja kehittää liiketoimintaa talous- ja rahoitusnäkökulmat huomioiden. Tarjoamme opetusta sekä suomeksi että englanniksi. Voit yhdistää opintoihisi osaamista myös muista Haaga-Helian tutkinnoista ja hankkia osaamisyhdistelmän, jota muilla ei ole ja jota työnantajat arvostavat.

Opiskelija valmistuu taloushallinnon ja rahoituksen erityisosaajaksi, jolla on valmiudet toimia asiantuntija- ja esimiestehtävissä yrityksissä, julkisella sektorilla, pankki-, vakuutus- ja rahoitusalalla. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan toimijoiden kanssa, mikä antaa opiskelijalle hyvän näköalan työelämään ja mahdollisuuden verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa.

Porvoon kampuksella Talous ja rahoitus -suuntautumisvaihtoehdot ovat:

  • liiketoiminnan kehittäminen (päivä) ja
  • taloushallinto (monimuoto).

Porvoossa vahva taloushallinnon perusosaaminen ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuuksien hallitseminen yhdistyvät analytiikkaosaamiseen sekä kykyyn ymmärtää yrityksen erilaisten prosessien kokonaisuus. Päivätoteutuksessa näkökulma yrityksen talouteen on vahvasti liiketoiminnan kokonaisuuden kehittämisessä numeroita unohtamatta, kun taas monimuoto-opiskelija hankkii itselleen vahvan perusosaamisen yrityksen talouden asiantuntijana toimimisesta. Halutessaan opiskelija voi täydentää suuntautumistaan valitsemalla esimerkiksi HR:n, juridiikan, myynnin tai hankinnan opintojaksoja, ja näin rakentaa itselleen mielenkiintoisen ja varmasti työelämän tarpeita vastaavan osaamisprofiilin. Valittavana on myös Porvoon restonomitutkinnon sekä kansainvälisten englanninkielisten tutkintojen tarjonta.

Hakeminen

Tämä suuntautuminen kuuluu Helsingin ja Porvoon liiketalouden tradenomin koulutuksiin. Voit hakea opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi yhteishaussa. Lisätietoja löydät täältä: https://www.haaga-helia.fi/fi/liiketalouden-tradenomi-helsinki-amk

Tradenomi AMK, suuntautumisena talous ja rahoitus

Laajuus: 210 op

Tutkinto: Liiketalouden tradenomi, liiketalouden tradenomitutkinnossa voit valita suuntautumiseksi talouden ja rahoituksen.

Valmistuneiden nimikkeitä: talouspäällikkö, taloushallinnon asiantuntija, kirjanpitäjä, tilintarkastaja, konsultti, taloushallinnon prosessien ja järjestelmien kehittäjä, business controller, financial controller, analyytikko, sijoitusneuvoja, vakuutusasiantuntija