Talous ja rahoitus -suuntautuminen

Kuvituskuva

Talous ja rahoitus –suuntautumisessa saat ainutlaatuisen osaamiskokonaisuuden, jossa tarjotaan monipuolista ja ajantasaista taloushallinnon sekä rahoituksen opetusta. Lisäksi saat osaamista, jota uuden ajan talousammattilainen tarvitsee työelämässä; digitaalisuutta, vastuullisuutta, palveluosaamista ja kansainvälisyyttä.

Haaga-Helia on tunnettu talous- ja finanssialan osaajien kouluttaja. Koulutusta kehitetään yhteistyössä sekä talous- että finanssialan verkostojen kanssa. Vuonna 2022 uudistuva koulutus vastaa entistä paremmin työmarkkinoiden tarpeeseen. Suuntautumalla talouteen, voit hankkia osaamista, joka tähtää finanssialan asiantuntijapätevyyksiin: tilintarkastus (HT), sijoitustoiminta (APV1 ja 2) ja vakuutus (VTS).  

Uudistuva koulutustarjontamme antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella opintojasi entistä joustavammin ja luoda oman uniikin oppimispolkusi.  Talous ja rahoitus -suuntautumisessa kehität erityisosaamistasi ja voit valita useista oppimispoluista itsellesi mieluisimman;  

  • Ulkoinen laskentatoimi ja verotus
  • Tilintarkastus
  • Talousprosessit ja järjestelmät
  • Johdon laskentatoimi
  • Tiedolla johtaminen
  • Yrityksen rahoitus  
  • Sijoitustoiminta  
  • Vakuutustoiminta

Tämä suuntauminen sopii niille, jotka haluavat toteuttaa ja kehittää liiketoimintaa talous ja rahoitus näkökulmat huomioiden. Tarjoamme opetusta sekä suomeksi että englanniksi. Voit yhdistää opintoihisi osaamista myös muista Haaga-Helian tutkinnoista ja hankkia osaamisyhdistelmän, jota muilla ei ole ja jota työnantajat arvostavat.

Opiskelija valmistuu taloushallinnon ja rahoituksen erityisosaajaksi, jolla on valmiudet toimia asiantuntija- ja esimiestehtävissä yrityksissä, julkisella sektorilla, pankki-, vakuutus- ja rahoitusalalla. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan toimijoiden kanssa, mikä antaa opiskelijalle hyvän näköalan työelämään ja mahdollisuuden verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa.

Hakeminen

Kevään 2022 yhteishaku 16.3.-30.3.2022

Keväällä 2022 haussa oleva, uudistettu liiketalouden tradenomikoulutus tarjoaa seitsemän erilaista suuntautumisvaihtoehtoa sekä mahdollisuuden valita opintoja myös muista Haaga-Helian tutkinnoista.

Valittavanasi on esimerkiksi talouden ja rahoituksen suuntautuminen, jossa voit erikoistua esimerkiksi ulkoiseen laskentatoimeen ja verotukseen, tilintarkastukseen, talousprosesseihin ja järjestelmiin, johdon laskentatoimeen, tiedolla johtamiseen, yrityksen rahoitukseen, sijoitustoimintaan tai vakuutustoimintaan.

Tradenomi AMK, suuntautumisena talous ja rahoitus

Laajuus: 210 op

Tutkinto: Liiketalouden tradenomi, liiketalouden tradenomitutkinnossa voit valita suuntautumiseksi talouden ja rahoituksen.

Valmistuneiden nimikkeitä: talouspäällikkö, taloushallinnon asiantuntija, kirjanpitäjä, tilintarkastaja, konsultti, taloushallinnon prosessien ja järjestelmien kehittäjä, business controller, financial controller, analyytikko, sijoitusneuvoja, vakuutusasiantuntija