Talous ja rahoitus -suuntautuminen

Kuvituskuva

Talous ja rahoitus -suuntautumisopinnot tarjoavat sinulle monipuolisia ja ajankohtaisia taloushallinnon ja rahoituksen opintojaksoja. Opinnoissasi kartutat osaamista, jota uuden ajan talousammattilainen tarvitsee työelämässä: digitaalisuutta, vastuullisuutta, palveluosaamista ja kansainvälisyyttä.

Haaga-Helia on tunnettu talous- ja finanssialan osaajien kouluttaja ja kehitämme tarjontaamme yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Koulutus vastaa työmarkkinoiden tarpeisiin ja antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella opintojasi joustavasti ja luoda oma uniikki oppimispolkusi. Suuntautumalla talouteen voit hankkia osaamista, joka tähtää finanssialan asiantuntijapätevyyksiin: tilintarkastus (HT), sijoitustoiminta (APV1 ja 2) ja vakuutus (VTS).  

Helsingin kampuksella voit suorittaa suuntautumis- ja asiantuntijaopintoja näistä aihe-alueista:

  • Ulkoinen laskentatoimi ja verotus
  • Tilintarkastus
  • Talousprosessit ja järjestelmät
  • Johdon laskentatoimi
  • Tiedolla johtaminen
  • Yrityksen rahoitus  
  • Sijoitustoiminta  
  • Vakuutustoiminta

Tämä suuntauminen sopii sinulle, joka haluat toteuttaa ja kehittää liiketoimintaa talous- ja rahoitusnäkökulmat huomioiden. Tarjoamme opetusta sekä suomeksi että englanniksi. Voit yhdistää opintoihisi osaamista myös muista Haaga-Helian tutkinnoista ja hankkia osaamisyhdistelmän, jota muilla ei ole ja jota työnantajat arvostavat.

Haaga-Helian talouden ja rahoituksen suuntautumisesta valmistut taloushallinnon ja rahoituksen erityisosaajaksi, jolla on valmiudet toimia asiantuntija- ja esimiestehtävissä yrityksissä, julkisella sektorilla, pankki-, vakuutus- ja rahoitusalalla. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan toimijoiden kanssa, mikä antaa sinulle hyvän näköalan työelämään ja mahdollisuuden verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa.

Porvoon kampuksella Talous ja rahoitus -suuntautumisvaihtoehdot ovat:

  • liiketoiminnan kehittäminen (päivä) ja
  • taloushallinto (monimuoto).

Porvoossa vahva taloushallinnon perusosaaminen ja kannattavan liiketoiminnan lainalaisuuksien hallitseminen yhdistyvät analytiikkaosaamiseen sekä kykyyn ymmärtää yrityksen erilaisten prosessien kokonaisuus. Päivätoteutuksessa näkökulma yrityksen talouteen on vahvasti liiketoiminnan kokonaisuuden kehittämisessä numeroita unohtamatta, kun taas monimuoto-opiskelija hankkii itselleen vahvan perusosaamisen yrityksen talouden asiantuntijana toimimisesta. Halutessasi voit täydentää suuntautumistasi valitsemalla esimerkiksi HR ja johtamisen, juridiikan tai toiminnanohjauksen opintojaksoja, ja näin rakentaa itsellesi mielenkiintoisen ja työelämän tarpeita vastaavan osaamisprofiilin. Voit valita opintoja myös Porvoon restonomitutkinnon sekä kansainvälisten englanninkielisten tutkintojen tarjonnasta.

Hakeminen

Talouteen ja rahoitukseen voi suuntautua Helsingin ja Porvoon kampusten liiketalouden tradenomin koulutuksissa. Voit hakea opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi yhteishaussa. Lue lisää tradenomikoulutuksesta Helsingissä ja Porvoossa.

Tradenomi AMK, suuntautumisena talous ja rahoitus

Laajuus: 210 op

Tutkinto: Liiketalouden tradenomi, liiketalouden tradenomitutkinnossa voit valita suuntautumiseksi talouden ja rahoituksen.

Valmistuneiden nimikkeitä: talouspäällikkö, taloushallinnon asiantuntija, kirjanpitäjä, tilintarkastaja, konsultti, taloushallinnon prosessien ja järjestelmien kehittäjä, business controller, financial controller, analyytikko, sijoitusneuvoja, vakuutusasiantuntija. Lue lisää tilintarkastajan työnkuvasta.