5 syytä opiskella liiketaloutta Haaga-Heliassa

Fairouz Hussien on Haaga-Helian kansainvälisen International Business -koulutusohjelman alumni. Haaga-Helian Pasilan-kampukselta ponnistanut Hussien tekee nyt väitöskirjaa Tukholman Kauppakorkeakoulussa ja on työskennellyt Lontoossa ja Tukholmassa konsulttina sekä startup-yritysten parissa. Kysyimme Hussienilta, miten tradenomiopinnot Haaga-Heliassa avaavat ovia kansainväliselle uralle.

Fairouz Hussein
07.09.2020
Alumnitarina

Fairouz Hussien loi pohjan akateemiselle uralleen Haaga-Helian kansainvälisen liiketalouden tradenomiopinnoilla, erikoistuen markkinointiin ja asiakasviestintään. Haaga-Helian liiketalouden perustutkinto osoittautui erinomaiseksi pohjaksi kunnianhimoiselle nuorelle. Tuoreiden papereiden kanssa oli luontevaa jatkaa tradenomista maisteriksi.

Haaga-Heliasta jatkoin maisteriopintoihin Hankeniin International Strategy and Sustainability -linjalle. Gradun jälkeen kutsuivat Tukholma ja tohtorinopinnot, länsinaapurista Helsingissä piipahtava Hussien kertaa.

– Haaga-Heliassa opiskelu oli monella tavalla hauskaa. Tradenomiopintoihin kuului runsaasti vuorovaikutusta ihmisten ja yritysten kanssa. Lisäksi liiketalouden opinnoissa annettiin eväitä yritysten lähestymiseen, mikä on auttanut myöhemmissä opinnoissa todella paljon.

Pyysimme Hussienia listaamaan viisi syytä, miten liiketalousopinnot Haaga-Heliassa tukevat menestymistä alati kansainvälisemmässä työelämässä.

1. Saat opiskella ja tehdä työtä mahtavien ihmisten kanssa

–Yksi parhaista muistoistani Haaga-Heliasta ovat siellä tapaamani ihmiset. Oli antoisaa kuulua monipuoliseen opiskelijaporukkaan, jossa ihmiset olivat aidosti kiinnostuneita ympärillä tapahtuvista asioista. Sosiaalinen vuorovaikutus oli keskeinen ja erittäin luonteva osa opintokokonaisuutta. Koskaan ei tullut fiilistä, että tässä sitä opiskellaan ja tahkotaan ypöyksin.

2. Haaga-Helia tarjoaa hulppeat eväät kansainvälistymiselle

– International Business -linjallani oli opiskelijoita muun muassa Vietnamista, Saksasta, Intiasta, Koreasta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja Somaliasta. Diversiteetti näkyi avoimuutena erilaisia ratkaisuja ja näkökulmia kohtaan. Haaga-Helia mahdollisti tilanteet rikastuttavalle yhteistyölle, eikä ketään jätetty porukan ulkopuolelle. 

Haaga-Helian suomenkielisiin koulutusohjelmiin voi sisällyttää kattavan kirjon kieliopintoja sekä laajat mahdollisuudet vaihto-opinnoille ympäri maailmaa.

3. Haaga-Helialla on tiiviit suhteet yritys- ja StratUp-maailmaan

– Minulla oli käsitys, että Haaga-Helian liiketalouden opetus on käytännönläheistä ja tiiviisti sidoksissa yritysmaailmaan ja startup-kenttään. Mielikuva osoittautui todeksi. Opintoihin kuului harjoittelujakso, joka antaa runsaasti eväitä tulevaan työelämään. Haaga-Helia jeesaa hyvän harjoittelupaikan löytämisessä. Sen lisäksi Haaga-Helia on varsin tunnettu. Törmään tasaisin väliajoin ammattilaisiin, jotka ovat opiskelleet siellä, tuleva kauppatieteiden tohtori sanoo.

Kaikista Haaga-Helian opiskelijoista peräti 94 % on työllistynyt vuoden kuluttua valmistumisestaan.

4. Opintokokonaisuus on yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

– Haaga-Heliasta saadut opit ovat auttaneet akateemisissa opinnoissa odottamattomilla tavoilla. Taito koordinoida isojakin projekteja on tullut tarpeeseen, samoin kuin erilaiset oppimis- ja ongelmanratkaisumetodit. Työelämälähtöiset kurssit antavat liiketalouden tradenomeille eväitä liikkua yritysmaailmassa sulavasti ja itsevarmasti, vahvistavat viestintätaitoja ja auttavat ymmärtämään erilaisia yrityksiä.

5. Haaga-Helia kannustaa tavoittelemaan unelmiasi

– Haaga-Helia on oiva paikka niille, jotka vielä tuumivat tulevaisuuttaan kuin myös niille, joiden visio on jo kirkas. Kurssivalikoima tarjoaa tietoa ja taitoja laajalla säteellä, eikä mitään oleellista puutu. Kun uranäkymä sitten alkaa hahmottumaan, oikeat kurssit löytyvät kyllä Haaga-Heliasta. Valitse, opi ja nauti opiskeluajasta!, Hussien sanoo.