Restonomi (AMK), majoitus- ja ravintolaliiketoiminta, monimuotototeutus, Helsinki

majoitus- ja ravintola-alan opiskelijat

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on johtava ja kansainvälisesti tunnettu restonomikouluttaja. Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan monimuotokoulutuksessa painottuvat palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja johtamiseen liittyvät teemat.

Opintojen aikana saat selkeän käsityksen majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan eri sektoreiden johdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta. Perehdyt alan trendeihin, opit suunnittelemaan kannattavia tuotteita ja palveluita ja ymmärrät asiakas- ja henkilöstökokemuksen tärkeyden. Opit soveltamaan osaamistasi alan yritysten ja muiden yhteisöjen kehittämiseksi. 

Vuonna 2022 uudistunut restonomikoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla restonomin oppimispolkuasi eri osaamiskokonaisuuksien ympärille oman kiinnostuksesi mukaan sekä yhdistää opintoihisi osaamista myös Porvoon kampuksen restonomikoulutuksesta sekä muista Haaga-Helian tutkinnoista. 

Monimuoto-opiskelu

Monimuotototeutus on suunniteltu jo työelämässä olevalle opiskelijalle. Opinnot sopivat urakehitystä tavoittelevalle sekä alan vaihtajille. Monimuotototeutuksessa lähiopiskelua on muutamana päivänä kuukaudessa, pääosin arkisin. Opiskelu sisältää lähiopetuksen lisäksi itsenäistä opiskelua, työssä oppimista, projekteja ja verkko-oppimista. Opiskelu edellyttää monimuoto-opiskelijalta mittavaa ajallista panostusta opintoihin. 

Syksyisin alkavassa monimuotototeutuksessa opinnot sisältävät itsenäistä opiskelua sekä lähiopetusta kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin.

Keväisin alkavassa monimuotototeutuksessa opinnot on suunniteltu suoritettavaksi Work & Study -mallilla. Opiskelu perustuu aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen, omalla työpaikalla tehtävään Work & Study -oppimiseen sekä lähiopetukseen kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin.
 

Opintojen rakenne

  • Avainosaamiset 80 op
  • Asiantuntijaosaamiset 85 op
  • Työharjoittelu 30 op
  • Opinnäytetyö 15 op

YHTEENSÄ 210 op

Avainosaamiset tutustuttavat sinut majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristöön sekä liiketoiminnan kulmakiviin. Asiantuntijaosaamiset luovat ammatillisen profiilisi ja sisältävät suuntautumisopinnot. Lisäksi voit suorittaa 15 opintopisteen laajuisia osaamiskokonaisuuksia sekä asiantuntijaosaamisia myös muista kuin oman tutkintosi tarjonnasta ja näin muotoilla opintojasi. 

Työharjoitteluissa pääset soveltamaan oppimaasi. Perusharjoittelu kytkeytyy työelämävalmiuksien oppimiseen ja suuntautumisharjoittelu syventää osaamistasi. Työharjoittelun/-t voit suorittaa myös aiempaan työkokemukseesi perustuvalla näytöllä. Opinnäytetyön aloitat toisen opintovuoden aikana. Opinnäytetyö toteutetaan ammattialan yrityksen kanssa tai muusta toimeksiannosta tutkimus- tai kehittämishankkeena. 

Tutustu koulutuksen sisältöön Opinto-oppaassa

Suuntautumisopinnot

Suuntautumisopintoina (30 op) restonomin oppimispolullasi on Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan kehittäminen. 

Suuntautumisopinnoissa keskityt erityisesti esihenkilötaitojen kehittämiseen sekä yrityksen johtamisessa tarvittaviin tietoihin ja taitoihin. Opit myös, miten asiakas- ja henkilöstökokemusta kehittämällä voi parantaa yrityksen palveluprosesseja ja luoda kilpailuetua. Lue lisää suuntautumisesta.

Kansainvälistyminen

Opintoihin sisältyy kansainvälistymistä tukevia kielten ja kulttuuriosaamisen opintoja 15 opintopistettä. Kieliopinnot sisältävät toisen kotimaisen kielen ja englannin lisäksi vähintään yhden vieraan kielen opintoja. Osa opintojaksoista toteutetaan englanninkielisinä ja voit valita vapaasti myös englanninkielisestä opetustarjonnasta sekä Haaga-Helian yhteisestä kielitarjonnasta.

Haaga-Heliassa opiskelet kansainvälisessä ja monikulttuurisessa korkeakouluyhteisössä. Yhteistyö ulkomaisten korkeakoulujen kanssa mahdollistaa yhteisesti toteutetut moduulit ja projektit sekä vaihto-opiskelun ulkomailla. Lisäksi on mahdollista suorittaa harjoitteluja ulkomailla ja osallistua kansainvälisille opintomatkoille.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Opinnot kytkeytyvät vahvasti työelämään, ja niissä yhdistetään teoriaa sekä käytäntöä. Opintojaksoilla vierailee yritysasiantuntijoita ja pääset työstämään projekteja ja kehityshankkeita yritysten ja organisaatioiden toimeksiannoista. Työelämälähtöisyys antaa sinulle vahvan ja realistisen näkemyksen toimialasta sekä hyvän perustan uralla etenemiseen.

Tutkiminen, kehittäminen ja innovointi ovat osa oppimista työelämän kanssa. Ne harjaannuttavat sinua myös tiedon kriittiseen hakemiseen, analysointiin ja soveltamiseen käytännön tilanteissa.

Restonomi on vieraanvaraisuuden vastuullinen visionääri ja sydämellistämisen osaaja.

HAKEMINEN

Kevään 2025 yhteishaku

Syksyn 2024 yhteishaku

  • Hakuaika: 28.8.2024 klo 8.00 – 11.9.2024 klo 15.00.
  • Hakijat valitaan yhdestä valintatapajonosta: valintakurssijonosta
  • Valintakurssille ilmoittaudutaan syksyn yhteishaun yhteydessä, 13.9.2024 klo 15 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella. Lomakkeen täyttämisen lisäksi hakijan tulee hakea majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan koulutukseen Opintopolun yhteishakulomakkeella. Lisää tietoa valintakurssista voit lukea Opintopolusta.
  • Koulutus alkaa tammikuussa 2025.
  • Valintaperusteet ja hakulomake 
  • Lisätietoja valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä

Restonomi amk

Laajuus: 210 op

Koulutus: Majoitus-, ravintola- ja matkailuala

Kampus: Haaga

Opiskelu: Monimuotototeutus, Work & Study

Mihin restonomi työllistyy? Valmistuneiden nimikkeitä esim. people and culture manager, ravintolapäällikkö, hotellipäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, matkailupäällikkö, innovator for hospitality services

Ota yhteyttä