Restonomi (AMK), majoitus- ja ravintolaliiketoiminta, monimuotototeutus, Helsinki

majoitus- ja ravintola-alan opiskelijat

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on johtava ja kansainvälisesti tunnettu restonomikouluttaja. Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan monimuotokoulutuksessa painottuvat palveluliiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen.

Opintojen aikana saat selkeän käsityksen majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan eri sektoreiden johtamisesta. Opit toimimaan tuloksellisesti ja ymmärtämään asiakas- ja henkilöstökokemuksen tärkeyden. Perehdyt alan trendeihin ja kehität taitojasi kannattavien tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa. Valmistuttuasi osaat soveltaa osaamistasi alan yritysten ja muiden yhteisöjen kehittämiseksi. 

Restonomikoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla oppimispolkuasi eri osaamiskokonaisuuksien ympärille oman kiinnostuksesi mukaan. Voit yhdistää opintoihisi osaamista myös muista Haaga-Helian tutkinnoista. Syksyllä 2026 Haagan kampuksen opetus siirtyy Pasilan kampukselle ja kauppakeskus Triplaan rakentuviin uusiin tiloihin. Restonomiopiskelijana pääset opiskelemaan moderneissa tiloissa keskellä Triplan sykettä! Lue lisää Pasilan kampukselle muutosta ja Triplan uusista tiloista

Monimuoto-opiskelu

Monimuotototeutus on suunniteltu jo työelämässä olevalle opiskelijalle. Opinnot sopivat urakehitystä tavoittelevalle sekä alan vaihtajille. Monimuotototeutuksessa lähiopiskelua on muutamana päivänä kuukaudessa, pääosin arkisin. Opiskelu sisältää lähiopetuksen lisäksi itsenäistä opiskelua, työssä oppimista, projekteja ja verkko-oppimista. Opiskelu edellyttää monimuoto-opiskelijalta mittavaa ajallista panostusta opintoihin. 

Syksyisin alkavassa monimuotototeutuksessa opinnot sisältävät itsenäistä opiskelua sekä lähiopetusta kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin.

Keväisin alkavassa monimuotototeutuksessa opinnot on suunniteltu suoritettavaksi Work & Study -mallilla. Opiskelu perustuu aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen, omalla työpaikalla tehtävään Work & Study -oppimiseen sekä lähiopetukseen kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin.

HAKEMINEN

Kevään 2025 yhteishaku

Syksyn 2025 yhteishaku

  • Hakuaika: 1.9.2025 klo 8.00 – 11.9.2025 klo 15.00.
  • Hakijat valitaan yhdestä valintatapajonosta: valintakurssijonosta
  • Valintakurssille ilmoittaudutaan syksyn yhteishaun yhteydessä, 11.9.2025 klo 15 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella (julkaistaan myöhemmin). Lomakkeen täyttämisen lisäksi hakijan tulee hakea majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan koulutukseen Opintopolun yhteishakulomakkeella. Lisää tietoa valintakurssista voit lukea Opintopolusta.
  • Koulutus alkaa tammikuussa 2026.
  • Valintaperusteet ja hakulomake (julkaistaan myöhemmin)
  • Lisätietoja valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä

Restonomi amk

Laajuus: 210 op

Koulutus: Majoitus-, ravintola- ja matkailuala

Kampus: Haaga (1.8.2026 alkaen Pasila)

Opiskelu: Monimuotototeutus, Work & Study

Mihin restonomi työllistyy? Valmistuneiden nimikkeitä esim. people and culture manager, ravintolapäällikkö, hotellipäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, matkailupäällikkö, innovator for hospitality services