Ravintoloiden noutoruoka ja kotiin tuodut annokset

Raportissa esitellään Hospitality-kehityspaneelissa huhtikuussa 2021 tehdyn kyselytutkimuksen tuloksia.

Noutoruokakysely 2021 kansikuva. Ruokakuski ajaa pyörällä liikenteessä.
10.05.2021
Report

Koronakriisin seurauksena ravintoloiden asiakaspaikkamääriä, aukioloa ja anniskeluaikoja on rajoitettu paljon. Ravintoloiden käyttöä ovat vähentäneet myös matkustusrajoitukset sekä etätyösuositukset. Itsenoutopalvelut ja annosten kotiinkuljetus ovat yksi keino selvitä haasteita.

Tutkimuksen tuloksia voi hyödyntää ravintoloiden noutoruoan ja kotiin tuotujen ravintola-annosten markkinoinnin ja myynnin kehittämiseen.

  • Tavoitteena on selvittää ravintoloiden noutoruoan ja kotiin tuotujen ravintola-annosten tilaamisen käytettyä kanavaa, käyttämisen yleisyyttä, valintaperusteita ja suosittelemista.
  • Tutkimus selvittää pakkausta syntyneitä kokemuksia.
  • Tulokset sisältävät monia kehitysehdotuksia ravintola-annosten kuljetuspalveluiden kehittämiseksi.

Julkaisun tiedot

Nimi
Ravintoloiden noutoruoka ja kotiin tuodut annokset

Kirjoittaja
LAB8

Julkaisuvuosi
2021

Contact
Petteri
Ohtonen
tutkimuspäällikkö
+358 294471545
petteri.ohtonen@haaga-helia.fi