Ravintoloiden noutoruoka ja kotiin tuodut annokset

Raportissa esitellään Hospitality-kehityspaneelissa huhtikuussa 2021 tehdyn kyselytutkimuksen tuloksia.

Noutoruokakysely 2021 kansikuva. Ruokakuski ajaa pyörällä liikenteessä.
10.05.2021
Raportti

Koronakriisin seurauksena ravintoloiden asiakaspaikkamääriä, aukioloa ja anniskeluaikoja on rajoitettu paljon. Ravintoloiden käyttöä ovat vähentäneet myös matkustusrajoitukset sekä etätyösuositukset. Itsenoutopalvelut ja annosten kotiinkuljetus ovat yksi keino selvitä haasteita.

Tutkimuksen tuloksia voi hyödyntää ravintoloiden noutoruoan ja kotiin tuotujen ravintola-annosten markkinoinnin ja myynnin kehittämiseen.

  • Tavoitteena on selvittää ravintoloiden noutoruoan ja kotiin tuotujen ravintola-annosten tilaamisen käytettyä kanavaa, käyttämisen yleisyyttä, valintaperusteita ja suosittelemista.
  • Tutkimus selvittää pakkausta syntyneitä kokemuksia.
  • Tulokset sisältävät monia kehitysehdotuksia ravintola-annosten kuljetuspalveluiden kehittämiseksi.
Julkaisun tiedot

Nimi
Ravintoloiden noutoruoka ja kotiin tuodut annokset

Kirjoittaja
LAB8

Julkaisuvuosi
2021

Ota yhteyttä
Petteri
Ohtonen
tutkimuspäällikkö
+358 294471545
Petteri.Ohtonen@haaga-helia.fi
07.09.2021
Raportti
Tekoäly valtaa alaa -raportti 3/2021
09.06.2021
Raportti
Kaupan innovaatiot, trendit ja oivallukset -raportti 2/2021
01.06.2020
Raportti
Innovaatiot palvelualalla