Työharjoittelu ulkomailla: apurahat

Kuvituskuva: nainen kännykän kanssa

Lead paragraph

Haaga-Helian tutkinto-opiskelijana voit hakea ulkomailla tapahtuvaan työharjoitteluun apurahaa. Harjoittelusta riippuen voit saada joko Erasmus+ -harjoitteluapurahaa tai Haaga-Helian omaa harjoitteluapurahaa. Jälkimmäisenä mainittua apurahaa voi hakea myös Suomessa tehtävään harjoitteluun, jos olet kansainvälinen tutkinto-opiskelija etkä ole oikeutettu Kelan opintotukeen. Tältä sivulta löydät tarkempaa tietoa apurahoista ja niiden hakemisesta.

Erasmus+ -harjoitteluapuraha

Voit suorittaa Erasmus+ -työharjoittelun yrityksessä, yksityisissä tai julkisissa organisaatioissa, koti- tai lähtömaasi diplomaattisissa edustustoissa ulkomailla kuten lähetystöt, konsulaatit yms. tai korkeakouluissa. Organisaation tulee sijaita EU-maassa (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Pohjois-Makedonia, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tšekin tasavalta, Unkari, Viro), ETA/EFTA maassa (Islanti, Liechtenstein, Norja) tai Turkissa.

Apurahan säännöt

 • Työharjoittelun kesto on 2-5 kk 
 • Sinun pitää olla vakuutettu 
 • Harjoitteluyritystä ei voi vaihtaa harjoittelun alettua 
 • Sinun tulee lukea Erasmus+ Student Charter

Erasmus+ -harjoitteluapuraha ei ole mahdollinen seuraavissa tapauksissa: 

 • Jos olet jo osallistunut Erasmus+ -vaihtoon ja/tai -harjoitteluun yhteensä 12 kuukauden ajalta tällä opintojen tasolla (alempi tai ylempi korkeakoulututkinto) tai jos tulevan harjoittelun kesto ylittäisi 12 kuukauden maksimikeston
 • Jos harjoittelupaikkana on Euroopan Unionin organisaatio, jotka on listattu EU:n verkkosivulla tai EU-ohjelmia hallinnoivat organisaatiot (esim. kansalliset toimistot)

Esteettömyys- ja osallisuustuki

Erityistarve ei ole este kansainvälistymiselle! Voit saada Erasmus+ -apurahan lisäksi ylimääräistä tukea ulkomaista harjoitteluasi varten. Esteettömyystuki on tarkoitettu niille, joiden sairaus, vamma, oppimisvaikeus tai muu erityistarve aiheuttaa erityisiä kustannuksia, joita ei mikään muu taho kata. Esteettömyystuen haku on jatkuva, mutta tukea tulee hakea ajoissa, noin kuusi kuukautta ennen harjoitteluun lähtöä.  

Lisätietoa esteettömyys- ja osallisuustuesta OPH:n verkkosivuilla 

Perheellisen opiskelijan tuki 

Erasmus+ -ohjelma tukee opiskelijoita, joilla on alle 18-vuotiaita lapsia. Jos sinulla on alaikäisiä huollettavia, olet oikeutettu saamaan lisäapurahan 200 euroa (150 euron harjoitteluapurahan tilalla), huolimatta siitä, matkustavatko lapset mukanasi vai jäävätkö Suomeen. Täytä oheinen perheellisen opiskelijan tuen ilmoitus ja palauta se osoitteeseen grant@haaga-helia.fi 

  Haaga-Helian harjoitteluapuraha

  Voit hakea Haaga-Helian työharjoitteluapurahaa jos:   

  • Teet työharjoittelusi EU:n ulkopuolisessa maassa, tai EU instituutioissa, joihin ei voi hakea Erasmus+ apurahaa (esim. EU organisaatiot)  
  • Harjoittelusi kesto on vähemmän kuin 2 kk, jolloin voit hakea Haaga-Helian apurahaa myös EU maihin 
  • Olet Haaga-Helian kansainvälinen tutkinto-opiskelija ja teet harjoitteluasi Suomessa, etkä ole oikeutettu Kelan opintotukeen 

  Apurahan säännöt

  • Työharjoittelun kesto on 1-5 kk 
  • Opiskelijoiden on oltava vakuutettuja 
  • Opiskelijat, jotka ovat oikeutettuja sekä Erasmus+ harjoitteluapurahaan että Haaga-Helian harjoitteluapurahaan, täytyy hakea Erasmus+ harjoitteluapurahaa.  

  Haaga-Helian harjoitteluapurahat budjetoidaan vuosittain. Mikäli harjoitteluapurahat pääsisivät loppumaan, ilmoitamme siitä tällä sivulla.