Opiskelijan hyvinvointi ja jaksaminen

Kuvituskuva

Lead paragraph

Opiskelijoidemme hyvinvointi on Haaga-Heliassa ykkösasia. Tukenasi opintojen varrella ovat Haaga-Helian ennaltaehkäisevät palvelut, ammatilliset erityisopettajat, opiskelijatukihenkilö ja korkeakoulupappi. Tälle sivulle on koottu tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi.

Haaga-Helia tarjoaa ennaltaehkäiseviä palveluita, joiden tavoitteena on tukea opintojen sujumista, opiskelijan hyvinvointia ja psyykkistä jaksamista. Palvelut ovat tarkoitettu opiskelijoille, joilla on suoraan opiskelukykyyn liittyviä haasteita, esimerkiksi motivaation, opiskelutaitojen, stressin tai ajanhallinnan pulmia. 

  • Kaip​aatko tukea jaksamisellesi? Onko sinulla opiskeluun liittyviä haasteita? Haaga-Helian oma psykiatrinen sairaanhoitaja ja opintopsykologi tarjoavat keskusteluapua​.
  • Onko sinulla oppimiseen liittyviä pulmia? Kaipaatko tukea lukivaikeuteen? Voit saada apua ammatillisilta erityisopettajilta ja opinto-ohjaajilta. Opinto-ohjaajasi yhteystiedot löydät Pepistä
  • Haluatko keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään liittyvästä asiasta? Korkeakoulupappi on tavoitettavissasi.

Jos sinulla on mielenterveyden kanssa haasteita, toimintakyky arjessa heikentynyt tai kriisitilanne, olethan yhteydessä terveyspalveluihin esimerkiksi YTHS:ään tai kriisipalveluihin.

VOIMAHALI hyvinvointiasiantuntija tarjoaa keskustelutukea opiskelijoille

Kaipaatko juttuseuraa? Opiskelijahyvinvointia edistävien VOIMA ja HALI -hankkeiden yhteiseltä hyvinvointiasiantuntijalta voi varata tukihenkilöaikoja matalan kynnyksen luottamuksellisia keskusteluja varten.

Voit keskustella Rosa Weckmanin kanssa mistä tahansa sinua askarruttavasta aiheesta; opinnoista, arjesta tai ihmissuhteista. Puheluita ei nauhoiteta ja yksityisyytesi suojataan.

Varaa aika ja katsotaan yhdessä, mitä voimme tehdä. Voit sopia tukihenkilötapaamisesta soittamalla tai viestillä.

Rosa
Weckman
hyvinvointiasiantuntija
+358 294471458
Rosa.Weckman@haaga-helia.fi

Taukoliikuntasovellus Break Pro

Taukoliikuntasovellus BreakPro aktivoi pitämään taukoja opiskelusta ja lisää kehon sekä mielen hyvinvointia. Sovelluksen videot on kuvattu kauniissa suomalaisissa rantamaisemissa ja niissä kuullaan tuttuja puhujia kuten Sami Kuronen sekä Samuli Edelman. Liikuntavideoiden lisäksi sovellus sisältää myös mielen tietoisuus- eli mindfulness-harjoituksia, jotka auttavat meitä olemaan läsnä tässä hetkessä sekä niillä on tutkitusti monia positiivisia vaikutuksia terveyteen kuten oppimiskyvyn sekä muistin vahvistaminen.

Sovelluksen käyttö on haagahelialaisille ilmaista. 

Vinkkejä opiskeluun

Hyvinvointilinkkejä

Ihmissuhteet

Katso myös

Opiskelijoiden terveydenhuolto
Hyvinvointi ja arki
Hanke
VOIMA – Voimaa, valoa ja vertaistukea korkeakouluo...
Hanke
HALI - Korkeakoulujen ohjauksen ja opiskelijahyvin...