Opiskelijoiden terveydenhuolto

.

Haaga-Helian tutkinto-opiskelijana olet oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n terveydenhuoltopalveluihin, jonka lisäksi tukenasi opintojen varrella ovat myös Haaga-Helian ennaltaehkäisevät palvelut, ammatilliset erityisopettajat, opiskelijatukihenkilö ja korkeakoulupappi. 

  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

  YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluita kaikille perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Sen lisäksi sinulla on oikeus käyttää oman kotikuntasi terveyspalveluita, joiden puoleen voit kääntyä esimerkiksi YTHS:n ollessa suljettuna.

  Terveydenhuoltomaksu

  Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle, ja YTHS tuottaa terveydenhoitopalvelut opiskelijoille. Maksu on pakollinen kaikille tutkinto-opiskelijoille.

  Opiskelijan ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua, jos hänen sosiaaliturvastaan vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti. Opiskelija voi silti käyttää YTHS:n palveluita. 

  Muualta saapuvat vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat ja tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, joten heidän ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. 

  Palvelujen käyttöoikeus

  Voit käyttää YTHS:n palveluja, jos olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. YTHS:n käyttöoikeus on voimassa sen lukukauden loppuun kun valmistut.

  Et kuulu YTHS:n palvelujen piiriin, jos

  • opiskelet avoimessa ammattikorkeakoulussa
  • suoritat korkeakoulussa muita kuin tutkinto-opintoja (osallistut esimerkiksi täydennyskoulutukseen tai suoritat erikoistumisopintoja tai erillistä opintokokonaisuutta)
  • osallistut tilauskoulutukseen
  • olet ulkomailta Suomeen tullut vaihto-opiskelija etkä suorita tutkintoa suomalaiseen korkeakouluun.

  Ollessasi ulkomailla opiskeluvaihdossa tai harjoittelussa