
Opinnot Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnoissa sopivat sinulle, jos
- haluat kehittää ammattitaitoasi urheilun parissa ja/tai
- tavoitteenasi on hakea avoimen AMK:n opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi liikunnanohjaajaopintoihin ja suorittaa liikunta-alan AMK-tutkinto.
Helsingin ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti urheilun parissa työskenteleville ammattilaisille, joilla jo on liikunta-alan pohjakoulutus tai muu soveltuva koulutus sekä kokemusta liikunta-alalla työskentelystä. Tampereen ryhmiin on mahdollista hakeutua myös ilman liikunta-alan pohjakoulutusta tai työkokemusta.
Opiskelu alkaa avoimen ammattikorkeakoulun monimuotokoulutuksena ja opinnoissa tavoitteellisesti edenneet voivat hakea 1. lukuvuoden lopussa avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijoiksi. Myös tutkinto-opiskelu toteutetaan monimuoto-opiskeluna pääosin Helsingissä tai Tampereella. Opiskelijoiden tekemillä opintovalinnoilla voi olla vaikutusta suorituspaikkakuntiin.
Tutkinto antaa valmiudet työskennellä esimerkiksi liikunta-alan suunnittelu-, asiantuntija-, valmennus-, ohjaus-, esimies- ja hallintotehtävissä tai yrittäjänä.
OPINNOT
Opinnot ovat Haaga-Helian liikunnanohjaajatutkinnon opetussuunnitelman mukaisia. Opiskelu toteutetaan osin työelämään linkitettyinä oppimistehtävinä. Tutkinnossa suuntautumisvaihtoehtoina ovat urheilu (HKI), liikunta ja hyvinvointi (TRE) sekä liikunta- ja urheilujohtaminen (HKI ja/tai TRE). Tutustu opetussuunnitelmaan tästä.
Ammattikorkeakouluopinnot sisältävät teoriatietoon perehtymistä ja kirjoittamista. Opiskelu edellyttää hyviä opiskelu- ja ajanhallintataitoja sekä hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen ja riittävää englannin kielen taitoa.
Hyväksyminen ensimmäisen opintovuoden jälkeen Haaga-Helian ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi edellyttää vähintään 55 opintopisteen laajuisia opintoja väylähaun hakuajan loppuun mennessä, sekä hyvää opiskelumotivaatiota ja menestystä opinnoissa (keskiarvo vähintään 3). Mikäli opiskelija täyttää edellä esitetyt kriteerit lukuvuoden 2023–2024 aikana, on hänen mahdollista hakea kevään 2024 väylähaussa tutkinto-opiskelijaksi ilman yhteishaun valintakoetta. Avoimen väylän kautta hakeva voi saada kutsun tutkintojohtajan tai hänen valtuuttamansa henkilön haastatteluun. Lue lisää väyläopinnoista ja valintaperusteista
MONIMUOTO-OPISKELU
Monimuoto-opiskelussa lähiopetusta on pääsääntöisesti 3-4 pv/lähijakso. Lähijaksoja on noin 1krt/kk ja niillä edellytetään läsnäoloa. Lähijaksot toteutetaan pääosin Helsingissä (Helsingin ryhmän opiskelijat) tai Tampereella (Tampereen ryhmän opiskelijat).
Monimuoto-opiskelussa keskeistä ovat lähijaksojen lisäksi etäjaksojen aikana työstettävät erilaiset laajat omaa osaamista kehittävät oppimistehtävät. Oppimistehtäviä suoritetaan sekä itsenäisesti että ryhmissä myös sähköisiä työkaluja hyödyntäen. Oppimistehtävät pyritään mahdollisuuksien mukaan opinnollistamaan ja kytkemään opiskelijan omiin työtehtäviin. Koulutuksessa sovelletaan aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamis- ja tunnustamismenettelyä (AHOT). Opintojen henkilökohtaistamisesta ja osaamisen tunnistamisesta sovitaan opintojen alettua. Koulutuksen menestyksekäs suorittaminen vaatii hyvää motivaatiota ja merkittävää ajallista panostusta opintoihin.
Lähijaksopäivät 2023-2024 (muutokset mahdollisia)
Helsinki:
6.-8.9. ke-pe
4.-6.10. ke-pe
1.-3.11. ke-pe
13.-15.12. ke-pe
24.-26.1. ke-pe
6.-8.3. ke-pe
10.-12.4. ke-pe
15.-17.5. ke-pe Vierumäki
Tampere:
21.-24.8. ma-to
11.-14.9. ma-to
9.-12.10. ma-to
6.-9.11. ma-to
11.-14.12. ma-to
15.-18.1. ma-to
12.-15.2. ma-to
11.-14.3. ma-to
3.-5.4. ke-pe, Vierumäki
6.-8.5. ma-ke