Opiskelijan laitesuositukset

Kuvituskuva: tietokone ja vihko pöydällä

Lead paragraph

Kaikilla opiskelijoilla tulee olla käytössä kannettava tietokone opintojen aikana. Opintoihin riittää mikä tahansa korkeintaan parin vuoden ikäinen tietokone. 

Jos olet hankkimassa uutta laitetta, niin suosittelemme, että koneessa on:

  • kunnon näppäimistö ja näyttö
  • muistia vähintään 6 GB, tietojenkäsittelyn opiskelijoilla vähintään 8 GB
  • kunnollinen akku
  • kuulokkeet ja kamera etäopetusta varten.

Käyttöjärjestelmäksi suositellaan Windows 10 tai 11, sillä Haaga-Helian järjestelmät rakennetaan ja testataan lähinnä Windows käyttöjärjestelmää ajatellen. Muiden käyttöjärjestelmien kanssa ilmeneviin ongelmiin pystymme antamaan käyttäjätukea hyvin rajallisesti. Tietojenkäsittelyn opiskelijalla pitäisi olla laitteeseen pääkäyttäjäoikeudet, jotta hän voi asentaa opiskelussa mahdollisesti tarvittavia ohjelmistoja.

Haaga-Helian tuottamat IT-palvelut toimitetaan opiskelijoiden omiin päätelaitteisiin lähinnä virtuaalityöpöydän (VDI)* kautta. IT-palvelut ei asenna opiskelijoiden laitteisiin ohjelmistoja. VDI on käytettävissä myös kampusten ulkopuolella. Toimiakseen se vaatii laitteeseen Citrix Workspace appin asennuksen.

IT-palvelut pyrkivät auttamaan kaikissa ongelmissa mahdollisuuksien mukaan. IT-palveluportaalista (vaatii kirjautumisen) löydät kattavan valikoiman IT-ohjeita. Sen kautta pystyt myös jättämään tukipyynnön HelpDeskiimme.