Olet täällä

Opiskelijan laitesuositukset

Opiskelijan laitesuositukset

Edellytämme, että sinulla on oma kannettava tietokone käytettävissäsi opintojen aikana.Voit aloittaa opintosi millä tahansa korkeintaan parin vuoden ikäisellä tietokoneella. Haaga-Helian tuottamat ICT-palvelut toimitetaan opiskelijoiden omiin päätelaitteisiin lähinnä virtuaalityöpöydän (VDI)* kautta. VDI on käytettävissä myös kampusten ulkopuolella. Toimiakseen se vaatii laitteeseen vain Citrix Receiverin asennuksen (receiver.citrix.com). Osaa palveluista käytetään selaimella. Näin ollen mitään tarkkoja laitevaatimuksia ei ole.

Jos olet hankkimassa uutta laitetta, niin kannattaa hankkia sellainen, jolla on miellyttävä työskennellä (kunnon näppäimistö ja näyttö, muistia ainakin 4 GB, kunnollinen akku). Käyttöjärjestelmä voi olla mikä tahansa, mutta suositeltavin on Windows 10 (ei Win RT). MacOS X 10.7 tai uudempi tai xUbuntu Linux 16. LTS sopivat myös, mutta näihin ei voida tarjota tukea.

Tietojenkäsittelyn opiskelijoiden laitesuositukset

Tietojenkäsittelyn opetus tapahtuu pääsääntöisesti käyttäen korkeakoulumme laiteluokkia, mutta jatkossa opinnoissa on syytä varautua käyttämään enenevässä määrin omia laitteita. Jos olet hankkimassa uutta laitetta, suosittelemme että hankit sellaisen laitteen, jolla on miellyttävä työskennellä (kunnon näppäimistö, riittävän iso näyttö mm. ohjelmistokehityksen tarpeisiin ja ainakin 8 GB keskusmuisti ja riittävän tehokas prosessori). Käyttöjärjestelmä voi periaatteessa olla mikä tahansa, mutta suosittelemme kuitenkin hankkimaan Windows 10 käyttöjärjestelmällä olevan päätelaitteen. Ennen opintoja teknisesti orientoituneelle myös Linux (xUbuntu Linux 16.04 LTS) ja Mac voivat tulla kyseeseen, mutta näiden käyttö opetustilanteessa vaatii opiskelijalta olemassa olevaa it-osaamista.

Liiketoiminnan palveluratkaisujen ja kielten opiskelijoiden laitesuositukset

Tarvitset, paitsi Windows-koneen, myös kuulokkeet ja kameran koneeseen.

Omien laitteiden käytöntuesta

Haaga-Helian tietohallintopalvelut ei asenna opiskelijoiden laitteisiin mitään, eikä voi antaa merkittävästi tukea Applen laitteiden käytössä. Ongelmissa pyritään kuitenkin auttamaan mahdollisuuksien mukaan.
Lisätiedot: puh. 080097750, helpdesk@haaga-helia.fi.

*VDIn ohjeet löydät MyNet – > Palvelut –> Muut palvelut > Tietohallinto –> Etäkäyttö. MyNettiin voit kirjautua opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä saamillasi verkkotunnuksilla.