Opiskelijan laitesuositukset

Kuvituskuva: tietokone ja vihko pöydällä

Lead paragraph

Kaikilla opiskelijoilla tulee olla käytössä kannettava tietokone opintojen aikana. Opintoihin riittää mikä tahansa korkeintaan parin vuoden ikäinen tietokone. 

Jos olet hankkimassa uutta laitetta, niin suosittelemme, että koneessa on:

  • kunnon näppäimistö ja näyttö
  • muistia ainakin 4 GB
  • kunnollinen akku)
  • Liiketoiminnan palveluratkaisujen ja kielten koulutusohjelmassa tarvitset myös kuulokkeet sekä kameran koneeseen

Käyttöjärjestelmä voi olla mikä tahansa, mutta suositeltavin on Windows 10 (ei Win RT). Mac.OS X 10.7 tai uudempi tai xUbuntu Linux 16. LTS sopivat myös. 

Haaga-Helian tuottamat ICT-palvelut toimitetaan opiskelijoiden omiin päätelaitteisiin lähinnä virtuaalityöpöydän (VDI)* kautta. VDI on käytettävissä myös kampusten ulkopuolella. Toimiakseen se vaatii laitteeseen vain Citrix Receiverin asennuksen (receiver.citrix.com). Osaa palveluista käytetään selaimella. Näin ollen mitään tarkkoja laitevaatimuksia ei ole. Koska Haaga-Helian it-palvelut ei asenna opiskelijoiden laitteisiin ohjelmia, eikä siksi voi antaa merkittävästi tukea Applen laitteiden käytössä. Ongelmissa pyritään kuitenkin auttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Tietojenkäsittelyn opiskelija - lue tämä

Tietojenkäsittelyn opetus tapahtuu pääsääntöisesti käyttäen korkeakoulumme laiteluokkia, mutta jatkossa opinnoissa on syytä varautua käyttämään enenevässä määrin omia laitteita.

Jos olet hankkimassa uutta laitetta, suosittelemme että hankit sellaisen laitteen, jolla on

  • kunnon näppäimistö
  • riittävän iso näyttö mm. ohjelmistokehityksen tarpeisiin
  • ainakin 8 GB keskusmuisti
  • riittävän tehokas prosessori.

Käyttöjärjestelmä voi periaatteessa olla mikä tahansa, mutta suosittelemme kuitenkin hankkimaan Windows 10 käyttöjärjestelmällä olevan päätelaitteen. Ennen opintoja teknisesti orientoituneelle myös Linux (xUbuntu Linux 16.04 LTS) ja Mac voivat tulla kyseeseen, mutta näiden käyttö opetustilanteessa vaatii opiskelijalta olemassa olevaa it-osaamista.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä

Digitaaliset ratkaisut

IT-palvelut ja HelpDesk
+358 800 97750
helpdesk@haaga-helia.fi