Avoimen väylän haku

Kuvituskuva opiskelijat yhdessä

Lead paragraph

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi myös suorittamalla opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen väylän haku on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat jo suorittaneet opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Haku avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi on käynnissä 9.11.2021 klo 15.00 saakka Opintopolussa.

Hakukelpoisuuteen vaadittavien opintojen tulee olla suoritettu viimeisten kymmenen vuoden aikana. Vaaditut opinnot on voinut suorittaa myös kesken jääneissä, tutkintoon johtavissa opinnoissa suomalaisessa ammattikorkeakoulussa.

Jos haet amk-tutkintoon johtavaan koulutukseen, tulee sinulla olla hakuajan päättymiseen mennessä vähintään 55 opintopistettä avoimen ammattikorkeakoulun opintosuorituksia kirjattuna opintorekisteriin. Kokonaisten opintojaksojen tulee näkyä hyväksytysti suoritettuina virallisella opintosuoritusotteella.

Jos haet ylempään amk-tutkintoon johtavaan koulutukseen (master-koulutukseen), tulee sinulla olla 30 op hakukelpoisuuteen vaadittavia soveltuvia, ylemmän amk:n tasoisia avoimen amk:n opintoja kirjattuna opintorekisteriin valintaperusteissa mainittuun määräaikaan mennessä. Kokonaisten opintojaksojen tulee näkyä hyväksytysti suoritettuina virallisella opintosuoritusotteella. Lisäksi sinun tulee täyttää koulutusohjelman hakukelpoisuusvaatimukset korkeakoulututkinnon ja työkokemuksen osalta.

Huomaathan, että opintopistemäärällä painotettu keskiarvovaatimus kaikissa koulutuksissa on 3,0. Mikäli hakija on suorittanut Haaga-Heliassa vähintään 180 opintopistettä koulutusohjelmaan soveltuvia, hakukelpoisuuteen vaadittavia opintoja, hän voi tulla valituksi koulutusohjelman harkinnan perusteella ilman ehdotonta vähimmäiskeskiarvorajaa.

Hakiessasi avoimen väylän kautta sinulla ei saa olla voimassa olevaa opiskeluoikeutta tutkintoon johtavassa koulutuksessa missään suomalaisessa ammattikorkeakoulussa.

Tarkemmat valintaperusteet ovat saatavilla Opintopolussa, beta.opintopolku.fi. Tutustuthan valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemuksen täyttämistä.

Seuraavat koulutukset eivät ole mukana syksyn 2021 avoimen väylän haussa:
Liikunnanohjaaja (AMK), liikunta ja vapaa-aika
Tradenomi (ylempi AMK), strategiatyö organisaatioissa

Seuraaviin amk-koulutuksiin ei ole enää hakua avoimen väylän kautta, mutta voit hakea liiketalouden tradenomikoulutukseen ja opiskella aloittamasi koulutusohjelman opintoja suuntautumisissa:
Tradenomi (AMK), myyntityö (uusi hakukohde: Liiketalous, päivätoteutus, Helsinki)
Tradenomi (AMK), liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet (uusi hakukohde: Liiketalous, päivätoteutus, Helsinki)
Tradenomi (AMK), myynti ja visuaalinen markkinointi (uusi hakukohde: Liiketalous, päivätoteutus, Porvoo)
Tradenomi (AMK), finanssi- ja talousasiantuntija (uusi hakukohde: Liiketalous, päivätoteutus, Helsinki)

Mikäli olet suorittanut kaikki amk- tai Bachelor-tutkintoon vaadittavat opinnot Haaga-Heliassa, mutta et ole valmistunut, tutustu avoimen väylän joustavaan erillishakuun.

Lisätiedot koskien liiketalouden alan AMK-hakukohteita

Opintojen suunnittelu ja suorittaminen ennen hakemista

Hakeminen

Haku avoimen väylän kautta tammikuussa 2022 alkavaan tutkintokoulutukseen on 26.10.-9.11.2021 klo 15.00. Valintaperusteet ovat saatavilla Opintopolussa, beta.opintopolku.fi.

Kysymyksiä avoimen väylän hausta?
Hakijapalvelut
+358 400 230 409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi