Syksyn yhteishaku on päättynyt – Haaga-Heliassa eniten ensisijaisia hakijoita

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi torstaina 14. syyskuuta klo 15. Kiitos kaikille hakijoille!

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Eilen päättyneessä yhteishaussa Haaga-Helian AMK- ja Master-koulutuksiin oli yhteensä 15 591 hakijaa. Hakijoista 8 159 oli valinnut Haaga-Helian ensisijaiseksi hakukohteeksi, mikä tarkoittaa, että Haaga-Helia oli Suomen suosituin hakukohde ensisijaisissa hakijoissa mitattuna. Aloituspaikkoja tammikuussa alkaviin koulutuksiin on yhteensä 764, joten jokaista Haaga-Helian aloituspaikkaa kohden on keskimäärin 10,7 ensisijaista hakijaa.

Englanninkieliset Master-koulutukset kiinnostivat hakijoita

Syksyn yhteishaussa oli mukana yksi suomenkielinen ja viisi englanninkielistä Master-koulutusta. Englanninkielisiin Master-koulutuksiin tuli ennätysmäärä hakemuksia ja hakijamäärät yli kaksinkertaistuivat viime vuodesta (2023: 9 755 hakemusta, 2022: 4 741 hakemusta). Suosituin hakukohde Master-koulutuksista oli ylempään tradenomitutkintoon johtava Leading Business Transformation -koulutus (2 920 hakijaa).

Liiketalouden tradenomitutkinto Suomen suosituin

Syksyn yhteishaussa Haaga-Helialla oli tarjolla seitsemän suomenkielistä ja kaksi englanninkielistä AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Suosituin hakukohde Haaga-Heliassa oli englanninkielinen AMK-tutkintoon johtava International Business -koulutus (5 048 hakijaa). Suomenkielisistä koulutuksista eniten hakijoita keräsi liiketalouden monimuotokoulutus, joka oli samalla Suomen suosituin suomenkielinen koulutus syksyn yhteishaussa (1 964 hakijaa). Hakijalukujen perusteella joustava opiskelu monimuotototeutuksissa kiinnostaa hakijoita entistä enemmän.

Haun jälkeen

Syksyn yhteishaussa mukana olevat suomenkieliset AMK-koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta. Koe järjestetään 30.10.-1.11.2023 välisenä aikana. Ruokatuotannon johtamisen AMK-koulutukseen opiskelijat valitaan valintakurssin perusteella. Englanninkielisiin AMK-koulutuksiin käytetään syksyn 2023 yhteishaussa ainoastaan todistusvalintaa.

Master-koulutukseen hakeville on hakukohteesta riippuen omat ohjeet ennakkotehtävistä ja -materiaaleista. Master-koulutusten valintakokeet koostuvat kahdesta osasta. 

Lisätietoa suomenkielisten koulutusten valintakokeista ja ennakkomateriaaleista

Lisätietoa englanninkielisten Master-koulutusten valintakokeista ja ennakkomateriaaleista

 

Ota yhteyttä
Hakijapalvelut
+358 400 230 409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi