Opiskelijan terveys ja hyvinvointi

Kuvituskuva

Lead paragraph

Opiskelijoidemme hyvinvointi on Haaga-Heliassa ykkösasia.

Hyvinvoinnin ja jaksamisen tueksi löytyy ennalta ehkäiseviä palveluita ja opiskelijoiden terveydenhuollon palvelut tarjoaa YTHS.  Myös VOIMA- ja HALI-hankkeet pyrkivät pandemian aikana tukemaan Haaga-Helian opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia.

Hyvinvointi ja jaksaminen

Haaga-Helia tarjoaa ennaltaehkäiseviä palveluita, joiden tavoitteena on tukea opintojen sujumista, opiskelijan hyvinvointia ja psyykkistä jaksamista. Palvelut ovat tarkoitettu opiskelijoille, joilla on suoraan opiskelukykyyn liittyviä haasteita, esimerkiksi motivaation, opiskelutaitojen, stressin tai ajanhallinnan pulmia. 

  • Kaip​aatko tukea jaksamisellesi? Onko sinulla opiskeluun liittyviä haasteita? Haaga-Helian oma
    psykiatrinen sairaanhoitaja ja opintopsykologi tarjoavat keskusteluapua​.
  • Onko sinulla oppimiseen liittyviä pulmia? Kaipaatko tukea lukivaikeuteen? Voit saada apua ammatillisilta
    erityisopettajilta​ ja opinto-ohjaajilta.
  • Haluatko keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään liittyvästä asiasta? Korkeakoulupappi on tavoitettavissasi.

Opiskelijan hyvinvointipalveluiden yhteystiedot MyNetissä

Jos sinulla on mielenterveyden kanssa haasteita, toimintakyky arjessa heikentynyt tai kriisitilanne, olethan yhteydessä terveyspalveluihin esimerkiksi YTHS:ään tai kriisipalveluihin. 

VOIMA-hankkeen opiskelijatukihenkilö tarjoaa keskustelutukea opiskelijoille

Kaipaatko juttuseuraa? Opiskelijahyvinvointia edistävä Voimaa, valoa ja vertaistukea -hanke tarjoaa sinulle mahdollisuuden keskustella opiskelijoiden tukihenkilön Rosa Weckmanin kanssa mistä tahansa sinua askarruttavasta aiheesta; opinnoista, arjesta tai ihmissuhteista.

Helpoiten yhteydenotto onnistuu puhelimitse päivystysaikoina tiistaisin klo 9-11 ja torstaisin klo 13-15.

Voit myös laittaa viestiä päivystysaikojen ulkopuolella ja sopia keskusteluajan myöhemmäksi. Puheluita ei nauhoiteta ja yksityisyytesi suojataan.

Rosan yhteystiedot MyNetissä

Voimahali-tapaamiset opiskelijoille zoomissa

VOIMA- ja HALI-hankkeet pyrkivät pandemian aikana tukemaan Haaga-Helian opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Tätä varten järjestämme kerran viikossa maalis-toukokuussa Voimahali-tapaamisia. Tapaamisesta vastaavat asiantuntijat vaihtuvat viikoittain, ja joissain tapaamisissa on myös teema, jonka kerromme etukäteen.

Tapaamisessa voi vapaasti keskustella myös muista opiskeljoiden hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä aiheista. Tule mukaan keskustelemaan tai kuulemaan muiden opiskelijoiden mietteitä ja ajatuksia!

VOIMAHALI tapaamiset kevät 2021:

Opiskelijatapahtuma
22
huhti
Voimahali 22.4.2021: Opiskelijoiden mielenterveysp...
Opiskelijatapahtuma
28
huhti
Voimahali 28.4.2021: Hyvät pahat päihteet
Opiskelijatapahtuma
5
touko
Voimahali 5.5.2021

YTHS:n palvelut ammattikorkeakouluopiskelijalle

Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle.

Läsnä olevaksi ilmoittautuneiden tutkinto-opiskelijoiden tulee maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu 31.1.2021 mennessä. Maksusta ei lähetetä laskua, vaan opiskelijan pitää maksaa maksu Kelalle asiointipalvelun kautta itse. Jos opiskelija ei pysty käyttämään asiointipalvelua, löytyy Kela.fi-sivulta ohjeet maksamista varten. Terveydenhoitomaksu tulee maksaa Kelalle riippumatta palvelujen käytöstä.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021.

Saapuvat vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat ja tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, joten heidän ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. 

Tutustu myös

Hanke
HALI - Korkeakoulujen ohjauksen ja opiskelijahyvin...
Hanke
VOIMA – Voimaa, valoa ja vertaistukea korkeakouluo...