Opiskelijan terveys ja hyvinvointi

Kuvituskuva

Lead paragraph

Opiskelijoidemme hyvinvointi on Haaga-Heliassa ykkösasia.

Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle.

Saapuvat vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat ja tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, joten heidän ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. 

Hyvinvointi ja jaksaminen

Haaga-Helia tarjoaa ennaltaehkäiseviä palveluita, joiden tavoitteena on tukea opintojen sujumista, opiskelijan hyvinvointia ja psyykkistä jaksamista. Palvelut ovat tarkoitettu opiskelijoille, joilla on suoraan opiskelukykyyn liittyviä haasteita, esimerkiksi motivaation, opiskelutaitojen, stressin tai ajanhallinnan pulmia. 

  • Kaip​aatko tukea jaksamisellesi? Onko sinulla opiskeluun liittyviä haasteita? Haaga-Helian oma
    psykiatrinen sairaanhoitaja ja opintopsykologi tarjoavat keskusteluapua​.
  • Onko sinulla oppimiseen liittyviä pulmia? Kaipaatko tukea lukivaikeuteen? Voit saada apua ammatillisilta
    erityisopettajilta​ ja opinto-ohjaajilta.
  • Haluatko keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään liittyvästä asiasta? Korkeakoulupappi on tavoitettavissasi.

Opiskelijan hyvinvointipalveluiden yhteystiedot MyNetissä

Jos sinulla on mielenterveyden kanssa haasteita, toimintakyky arjessa heikentynyt tai kriisitilanne, olethan yhteydessä terveyspalveluihin esimerkiksi YTHS:ään tai kriisipalveluihin. 

VOIMA-hankkeen opiskelijatukihenkilö tarjoaa keskustelutukea opiskelijoille

Kaipaatko juttuseuraa? Opiskelijahyvinvointia edistävä Voimaa, valoa ja vertaistukea -hanke tarjoaa sinulle mahdollisuuden keskustella opiskelijoiden tukihenkilön Rosa Weckmanin kanssa mistä tahansa sinua askarruttavasta aiheesta; opinnoista, arjesta tai ihmissuhteista.

Helpoiten yhteydenotto onnistuu puhelimitse päivystysaikoina tiistaisin klo 9-11 ja torstaisin klo 13-15.

Voit myös laittaa viestiä päivystysaikojen ulkopuolella ja sopia keskusteluajan myöhemmäksi. Puheluita ei nauhoiteta ja yksityisyytesi suojataan.

Rosan yhteystiedot MyNetissä

VOIMAHALI tapaamiset jatkuvat syksyllä 2021 Zoomissa

VOIMA- ja HALI-hankkeet pyrkivät pandemian aikana tukemaan Haaga-Helian opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Tätä varten järjestimme kerran viikossa maalis-toukokuussa Voimahali-tapaamisia. Tapaamiset jatkuvat taas syyslukukaudelle 2021. Tapaamisesta vastaavat asiantuntijat vaihtuvat viikoittain, ja joissain tapaamisissa on myös ennalta ilmoitettu teema.

Tapaamisessa voi vapaasti keskustella myös muista opiskeljoiden hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä aiheista. Tule mukaan keskustelemaan tai kuulemaan muiden opiskelijoiden mietteitä ja ajatuksia!

Lyhytkurssi hyvinvoinnin tukena

Tervetuloa oppimaan itsestäsi ja vahvuuksistasi – parantamalla itsetuntemusta lisäät hyvinvointia sekä työ- että yksityiselämässä. Sakariina Heikkanen toteuttaa osana Voima-hanketta mielikuvamatkoja opiskelijoille yhden kurssi verran. 

Opiskelijatapahtuma
1
syys
Tule kartoittamaan vahvuutesi!

Tutustu myös

Hanke
HALI - Korkeakoulujen ohjauksen ja opiskelijahyvin...
Hanke
VOIMA – Voimaa, valoa ja vertaistukea korkeakouluo...