Opiskelijan terveys ja hyvinvointi

Kuvituskuva

Lead paragraph

Opiskelijoidemme hyvinvointi on Haaga-Heliassa ykkösasia. Haaga-Helian tutkinto-opiskelijana olet oikeutettu YTHS:n terveydenhuoltopalveluihin, jonka lisäksi tukenasi opintojen varrella ovat myös Haaga-Helian ennaltaehkäisevät palvelut, ammatilliset erityisopettajat, opiskelijatukihenkilö ja korkeakoulupappi. Tälle sivulle on koottu tietoa opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin tueksi.

Opiskelijoiden terveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia sekä tukea opiskeluympäristön terveellisyyttä. Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin.

YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluita kaikille perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Sen lisäksi sinulla on oikeus käyttää oman kotikuntasi terveyspalveluita, joiden puoleen voit kääntyä esimerkiksi YTHS:n ollessa suljettuna.

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle, ja YTHS tuottaa terveydenhoitopalvelut opiskelijoille. Maksu on pakollinen kaikille tutkinto-opiskelijoille, Saapuvat vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat ja tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, joten heidän ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. 

Hyvinvointi ja jaksaminen

Haaga-Helia tarjoaa ennaltaehkäiseviä palveluita, joiden tavoitteena on tukea opintojen sujumista, opiskelijan hyvinvointia ja psyykkistä jaksamista. Palvelut ovat tarkoitettu opiskelijoille, joilla on suoraan opiskelukykyyn liittyviä haasteita, esimerkiksi motivaation, opiskelutaitojen, stressin tai ajanhallinnan pulmia. 

  • Kaip​aatko tukea jaksamisellesi? Onko sinulla opiskeluun liittyviä haasteita? 
    Haaga-Helian oma psykiatrinen sairaanhoitaja ja opintopsykologi tarjoavat keskusteluapua​.
  • Onko sinulla oppimiseen liittyviä pulmia? Kaipaatko tukea lukivaikeuteen?
     Voit saada apua ammatillisilta erityisopettajilta​ ja opinto-ohjaajilta.
  • Haluatko keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään liittyvästä asiasta?
    Korkeakoulupappi on tavoitettavissasi.

Opiskelijan hyvinvointipalveluiden yhteystiedot MyNetissä

Jos sinulla on mielenterveyden kanssa haasteita, toimintakyky arjessa heikentynyt tai kriisitilanne, olethan yhteydessä terveyspalveluihin esimerkiksi YTHS:ään tai kriisipalveluihin. 

VOIMAHALI hyvinvointiasiantuntija tarjoaa keskustelutukea opiskelijoille

Kaipaatko juttuseuraa? Opiskelijahyvinvointia edistävien VOIMA ja HALI -hankkeiden yhteiseltä hyvinvointiasiantuntijalta voi varata tukihenkilöaikoja matalan kynnyksen luottamuksellisia keskusteluja varten.

Voit keskustella Rosa Weckmanin kanssa mistä tahansa sinua askarruttavasta aiheesta; opinnoista, arjesta tai ihmissuhteista. Puheluita ei nauhoiteta ja yksityisyytesi suojataan.

Varaa aika ja katsotaan yhdessä, mitä voimme tehdä. Voit sopia tukihenkilötapaamisesta soittamalla tai viestillä.

Rosan yhteystiedot MyNetissä

VOIMAHALI tapaamiset Zoomissa joka keskiviikko klo 14-15

VOIMA- ja HALI-hankkeet pyrkivät pandemian aikana tukemaan Haaga-Helian opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Tätä varten järjestämme keskiviikkoisin klo 14-15 VoimaHali-tapaamisia. Tapaamisesta vastaavat asiantuntijat vaihtuvat viikoittain, ja joissain tapaamisissa on myös ennalta ilmoitettu teema.

Tapaamisessa voi vapaasti keskustella myös muista opiskeljoiden hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä aiheista. Tule mukaan keskustelemaan tai kuulemaan muiden opiskelijoiden mietteitä ja ajatuksia!

Opiskelijatapahtuma
27
loka
VoimaHali 27.10.2021
Opiskelijatapahtuma
3
marras
VoimaHali 3.11.2021
Opiskelijatapahtuma
10
marras
VoimaHali 10.11.2021

Tutustu myös

Hanke
HALI - Korkeakoulujen ohjauksen ja opiskelijahyvin...
Hanke
VOIMA – Voimaa, valoa ja vertaistukea korkeakouluo...