Syyslukukauden opiskelijakyselyn tulokset ovat valmistuneet - tutustu vastauksiin loppuraportin kautta

Viime syksynä ammattikorkeakoulun tutkinto-opintonsa aloittaneet opiskelijat vastasivat heille räätälöityyn opiskelijakyselyyn marraskuussa 2021. Kyselyssä opiskelijat saivat arvioida opiskeluympäristöään sekä heille tarjottua opetusta, ohjausta ja osaamista. Tulokset ovat nyt valmistuneet ja loppuraporttiin pääsee tutustumaan Pepin kautta.

Yhteisöllisyys syntyy viestimällä
Uutinen

Body

Viime syksynä ammattikorkeakoulun tutkinto-opintonsa aloittaneet opiskelijat pääsivät vastaamaan heille räätälöityyn opiskelijakyselyyn marraskuussa 2021.

Kyselyssä opiskelijat saivat arvioida opiskeluympäristöään sekä heille tarjottua opetusta, ohjausta ja osaamista. Lisäksi opiskelijat puntaroivat omia voimavarojaan ja jaksamistaan pitkään jatkuneissa pandemiaolosuhteissa.

Vastausten perusteella ammattikorkeakoulun tutkinto-opintonsa syksyllä 2021 aloittaneet olivat urakeskeisiä, kehittymishaluisia ja motivoituneita.

Opiskelijat kokivat, että laaja osaamisprofiili mahdollistaa parhaiten vaativiin asiantuntijatehtäviin työllistymisen. Erilaisissa ohjaustehtävissä toimivien vahva ja ammattitaitoinen tuki hyödytti monia opiskelijoita.

Haaga-Helian kyselystä saama kokonaisarvosana asteikolla 1–5 oli 3,7. Vastaajat pitivät Haaga-Helian vahvuuksina muun muassa opetuksen työelämälähtöisyyttä, kansainvälisyyttä, monimuotoisuutta sekä positiivista ilmapiiriä.

Kyselyn viitekehyksenä toimi opiskelukykymalli, joka kuvaa opiskelijan työkykyä.

Opiskelukykymallissa eri osa-alueet vaikuttavat toisiinsa dynaamisesti. Esimerkiksi toimiva opiskeluympäristö ja pätevät ohjauspalvelut vahvistavat opiskelukykyä silloin, kun haastava elämäntilanne vaikeuttaa opiskelua.

Samalla opiskelija voi vaikuttaa omaan ympäristöönsä, ja lisätä tällä tavoin sekä omia että toisten voimavaroja. Käytännössä opiskelukyky vaikuttaa opiskelijan oppimistuloksiin, hyvinvointiin sekä opintojen sujumiseen. 

Kyselyn toteuttamisesta ja julkisen raportin koostamisesta vastasi Haaga-Helian Laadunohjauspalvelut.

Voit tutustua kyselyn loppuraporttiin osoitteessa (vaatii kirjautumisen): https://mynet.haaga-helia.fi/Opiskelijakysely_%20AMK_syyslukukausi%202021%20aloittaneet.pdf

Lisää tietoa

 

Ota yhteyttä
Tia
Hoikkala
laatupäällikkö
+358 294471496
tia.hoikkala@haaga-helia.fi