Korkeakoulujen työtä poikkeusoloissa tutkitaan

Millaiseen asentoon heilahti korkeakouluissa työskentelevien työ keväällä 2020 pandemian yllättäessä?

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Joutuivatko työn rakenteet, suunnittelut, työn sisällöt, työn rytmi, työssäjaksaminen sekä digitaidot testiin? Riittikö kesä poikkeusaikojen ponnisteluista palautumiseen ja olivatko korkeakoulut työyhteisönä valmiimpia syksyn koitoksiin hybridimalleja toteuttamaan?

Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Haaga-Helian tutkimuksessa Digiä ja keitaita. Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun KOPEDA-verstas ja OAJ toteuttavat yhteistyössä koko korkeakoulusektorillle suunnatun osaamiseen, johtamiseen ja hyvinvointiin liittyvän poikkeusaikakyselyn. Ääneen pääsevät ne, jotka toimivat ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Tutkimus koskettaa koko opetus- ja tutkimushenkilöstöä.

Kysely on jatkoa OAJ:n ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteistyöhön. Tulokset on julkaistu teoksissa Kiviä ja keitaita – ammattikorkeakoulutyö muutoksessa (2013) sekä Kiviä ja keitaita II – ammattikorkeakoulutyö muutoksessa (2019). Tuloksista raportoidaan kevään 2021 aikana eri foorumeilla.

Ota yhteyttä
Kimmo
Mäki
yliopettaja
+358 294471357
Kimmo.Maki@haaga-helia.fi
Liisa
Vanhanen-Nuutinen
yliopettaja
+358 294471571
Liisa.Vanhanen-Nuutinen@haaga-helia.fi