Haaga-Helian julkaisujen määrä ylitti viime vuonna villeimmätkin odotukset

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun viime vuoden julkaisujen määrä ylitti suurimmatkin odotukset. Edeltävään ajanjaksoon verrattuna julkaisujen määrä kasvoi räjähdysmäisesti.

Kuvituskuva: tietokone ja vihko pöydällä
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun henkilökunta oli viime vuonna poikkeuksellisen ahkera. Kaikkiaan vuonna 2019 kirjoitettiin yhteensä 741 julkaisua, joka on yli 75 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018.

Tiedot käyvät ilmi opetushallinnon tilastopalvelu Vipusen jälkilasketuista tilastoista.

Haaga-Helia menestyi kiitettävästi myös ammattikorkeakoulujen välisessä vertailussa ja sijoittui julkaisujen suhteen kolmanneksi koko Suomessa. Eniten julkaisuja tehtiin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, kun taas Lahden ja Saimaan LAB-ammattikorkeakoulu sijoittui vertailussa toiseksi.

Haaga-Helian TKI-johtaja Satu Koivisto kertoo ammattikorkeakoulun panostaneen viime vuonna erityisen paljon julkaisemiseen.

— Julkaisujen avulla voimme toteuttaa laissa asetettua perustehtäväämme edistää ja uudistaa työelämää sekä aluekehitystä ja elinkeinorakennetta, hän sanoo.

Koiviston mukaan Haaga-Helialla tehdään ennen kaikkea soveltavaa tutkimusta, jonka kautta syntyy hyvin monenlaisia innovaatioita ja tuloksia. Julkaisut tukevat TKI-toimintaa ja mahdollistaa sen laajemman yhteiskunnallisen vaikuttavuuden.

— Haluamme olla ennen kaikkea yhteiskuntamme kehittäjä, hän tiivistää.

Suomen tunnetuimman ammattikorkeakoulun vahvuus onkin ennen kaikkea ammattitaitoiselle, suurelle yleisölle suunnatuissa e-julkaisuissa, jotka liittyvät kiinteästi ammattikorkeakoulun ydinosaamisalueisiin ja kasvattavat sitä kautta koulun yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Myös Haaga-Helian verkkolehti eSignalsin  tuottaja Anna Hermiö kertoo olevansa tyytyväinen tulokseen.

— Tulihan se yllätyksenä. Tavoitteemme täyttyivät yli odotusten. Monelle asiantuntijallemme ammatillisesta kirjoittamisesta on tullut suorastaan rutiini, ja on ollut ilo seurata heidän kehittymistään kirjoittajina, hän sanoo.

Ota yhteyttä
Anna
Hermiö
viestinnän asiantuntija
+358 294471526
Anna.Hermio@haaga-helia.fi