Ammattikorkeakoulujen valintakokeet alkavat - Haaga-Helian valintakokeet pidetään Messukeskuksessa 31.5.-4.6.

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet syksyllä 2021 alkaviin koulutuksiin järjestetään tänä vuonna yksivaiheisena lähikokeena. Haaga-Helia järjestää valintakokeet Messukeskuksessa yhdessä Laurean ja Metropolian kanssa 31.5.-4.6.

kuvituskuva mies kasvomaskissa
Uutinen

Body

Haaga-Helian valintakokeeseen on tulossa noin 5 500 hakijaa. Valtakunnallisesti ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin on ilmoittautunut lähes 76 000 hakijaa, jotka tavoittelevat yli 26 500 aloituspaikkaa.

Yhteishaun aikana hakija on valinnut itselleen sopivan valintakoepaikan ja -ajan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoepaikaksi hakija voi valita myös ammattikorkeakoulun, johon hän ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee lähellä omaa asuinpaikkaa. Näin vähennetään valintakokeisiin osallistumiseen liittyvää matkustamista. Hakijoille on lähetetty tarkemmat tiedot valintakokeeseen osallistumisesta tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Kukin ammattikorkeakoulu tiedottaa omia hakijoitaan sekä vastaa oman kokeensa järjestelyistä ja valvonnasta.

Lue lisää käytännön ohjeista Haaga-Helian valintakokeeseen osallistuville

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7. Opinnot alkavat elokuussa 2021.

Turvallisuus valintakokeessa

Valintakokeet toteutetaan tarkoin turvallisuusjärjestelyin viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen. Hakijoita pyydetään tutustumaan ennen valintakoetta huolellisesti yleisiin turvallisuusohjeisiin.

Hakijoita pyydetään huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä käyttämään kasvomaskeja. Sairaana tai edes vähäoireisena ei valintakokeeseen pidä osallistua. Korkeakoulut ja opiskelijajärjestöt ovat aiemmin vedonneet siihen, että toimimalla yhdessä vastuullisesti pystytään turvaamaan hakijoille turvalliset valintakokeet.

Mitä mukaan valintakokeeseen?

Valmistaudu valintakokeeseen huolehtimalla, että sinulla on valintakoepäivänä mukana tarvittavat välineet. Ota valintakokeeseen mukaan:

  • voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • kannettava tietokone ja virtajohto
  • tunniste
  • kynä

Tulethan paikalle hyvissä ajoin ennen valintakokeen alkua!

Onnea kokeeseen!