Ohjeita AMK-valintakokeeseen osallistuvalle

Kuvituskuva Haaga-Helian opiskelijat

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjestää AMK-valintakokeen Pasilan kampuksella 30.5.–1.6.2022 ja Porvoon kampuksella 30.5.2022. AMK-valintakoe toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen.

Pyydämme sinua tutustumaan huolellisesti ennen AMK-valintakoetta alla oleviin ohjeisiin sekä ammattikorkeakouluun.fi-sivuilta löytyviin ohjeisiin. Tutustu myös THL:n ohjeisiin, jotka koskevat koronaviruksen tarttumista ja siltä suojautumista: THL suojautuminen. Ohjeet voivat vielä täydentyä kevään aikana, mikäli viranomaismääräykset muuttuvat.

Sisäänkäynti kampukselle tapahtuu pääsisäänkäynnin kautta. Huomioi jo rakennuksen ulkopuolella turvaväli.

Pyydämme valintakokeeseen osallistuvia hakijoita saapumaan sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,
  • saavuthan paikalle klo 8.00 jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.00, jos kokeesi alkaa klo 14.00
 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö,
  • saavuthan paikalle klo 8.15, jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.15, jos kokeesi alkaa klo 14.00

Ole kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8.30, jos kokeesi alkaa klo 9.00 ja vastaavasti klo 13.30, jos kokeesi alkaa klo 14.00.

Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioi sääolosuhteet ja saavu paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana ja tuo mukanasi oma tietokoneesi ja voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus. Tulet saamaan noin viikkoa ennen koetta yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen koepaikasta sekä tunnisteen ja QR-koodin. Tarkista tarvittaessa sähköpostisi roskapostikansio, jos epäilet, ettei viesti ole saapunut perille. Ota QR-koodi esille kampukselle saapuessasi.
 • Suosittelemme ottamaan mukaan oman kasvomaskin matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijat muodostavat sisäänkäynnin ulkopuolelle jonon, jossa tulee huomioida turvaväli toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan. Ulkovaatteet ja reput voi ottaa mukaan koetilaan tai tarvittaessa jättää narikkaan.
 • Koetiloihin kuljetaan ensisijaisesti portaiden kautta.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilassa. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan on poistettava kasvomaski.

Lue etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet ammattikorkeakouluun.fi-sivulta.

Saapuminen Pasilan kampukselle
Haaga-Helian Pasilan kampus sijaitsee Helsingissä Itä-Pasilassa aivan Pasilan juna-aseman, Mall of Triplan ja Helsingin Messukeskuksen vieressä. Kampukselle on hyvät kulkuyhteydet junalla, raitiovaunulla ja bussilla. 

Jos saavut autolla, voit halutessasi käyttää Messukeskuksen pysäköintitaloa tai Siiven pysäköintialuetta. Huomioithan, että molemmissa on käytössä EuroParkin Autopay-pysäköintijärjestelmä ja että pysäköinti on omakustanteinen.

Saapuminen Porvoon kampukselle

Haaga-Helian Porvoon kampus sijaitsee Porvoon Taidetehtaan vieressä. Kampus sijaitsee noin kilometrin Porvoon keskustasta ja linja-autoasemasta.

Autolla saavuttaessa, on Porvoo kampuksen takapihalla rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja ja voit pysäköidä auton sinne ilman pysäköintilupaa. S-marketin läheltä löytyy hiekkakenttä, johon voit myös tarvittaessa jättää auton.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Tutustu Ammattikorkeakouluun.fi -sivun ohjeisiin yksilöllisistä järjestelyistä. Hae yksilöllisiä järjestelyitä viimeistään 6.4.2022 klo 15:00 mennessä linkin ohjeistuksen mukaisesti. Liitä kopio lääkärintodistuksesta. Saat päätöksen yksilöllisten järjestelyiden myöntämisestä sähköpostiisi.

Kaikille hakijoille tarjotaan kasvomaski. Haaga-Helia seuraa koronatilannetta ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

Maskin  käyttö perustuu jokaisen omaan harkintaan. Maskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Haaga-Helia tarjoaa maskeja hakijoille, myös käsidesiä on saatavilla.

Mitä teet, jos sairastut tai olet karanteenissa?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeeseen.

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?
Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Tiedustele tarvittaessa omalta lääkäriltäsi, voitko osallistua valintakokeisiin.

Muuta huomioitavaa
Voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa ja juotavaa mukaan kokeeseen.
Huomioi että jonotus kampukselle tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdi, että mukana on sään mukaiset vaatteet, vesipullo ja tarvittaessa sateenvarjo.

Onnea kokeeseen!
Yhteystiedot
Hakijapalvelut
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
p. 0400 230409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi