Tietojenkäsittely, tradenomi (AMK)

Tietojenkäsittelytieteiden opetus Haaga-Heliassa

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa saat vankan IT- ja liiketoimintaosaamisen yhdistävän ammattitaidon.

Haaga-Helian tietojenkäsittelyn tradenomina olet työnantajien arvostama IT-asiantuntija, joka työskentelee eri kehittämistehtävissä erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Haaga-Heliassa voit yhdistää teknologian ja liiketoiminnan osaamiset oppimispolullasi.

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus vastaa kehittyviin työelämän tarpeisiin ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla omia opintojasi joustavasti. Voit suunnitella henkilökohtaisen oppimispolkusi ja valita osaamista Haaga-Helian koulutustarjonnasta yli tutkintorajojen. Haaga-Heliassa voit rakentaa myös esimerkiksi yrittäjyyttä osana oppimispolkuasi.

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksessa hankit ensin perusosaamisen digitaalisista palveluista, ICT-infrasta ja pilvipalveluista, ohjelmistojen kehittämisestä sekä näiden yhteydestä liiketoimintaan. Sen jälkeen suuntaat opintojasi johonkin neljästä teemasta (suuntautumisvaihtoehdot).

Ammatillinen osaamisesi kehittyy aidoissa työtilanteissa, kuten yrityksille tehtävissä projektitöissä ja työharjoittelussa. Samalla voit verkostoitua IT-alan työnantajien kanssa. Voit suorittaa opintoja sekä lähi- että verkko-opintoina yhdessä muiden kanssa tai itsenäisesti.

Monipuoliset työmahdollisuudet kansainvälisellä ja nopeasti kehittyvällä alalla

Haaga-Heliassa sinulla on mahdollisuus keskittyä vahvuuksiisi tai kehittää itseäsi monialaisesti. Tradenomikoulutus tarjoaa opiskelijoille vankan IT-ammattilaisen osaamispohjan lisäksi neljä suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Digitaaliset palvelut (käyttöliittymät, käytettävyys, palvelumuotoilu): opintojen jälkeen osaat toimia monikanavaisten digitaalisten palveluiden liiketoimintalähtöisenä kehittäjänä.
  • Ohjelmistokehitys (Full stack kehitys, Back end ohjelmointi, Front end ohjelmointi, tietokannat): opinnoissa korostuvat ohjelmistokehittämisen menetelmät, prosessit sekä työkalut, ja erityistä huomiota kiinnitetään myös ohjelmistotuotantoon liiketoimintana. 
  • ICT-infra ja pilvipalvelut (järjestelmät, pilvipalvelut, tietoturva): opinnoissa korostuvat erityisesti palvelinratkaisut, käyttöjärjestelmät, tietoverkot ja tietoturva sekä yksittäisen palvelun että organisaation näkökulmasta.
  • ICT ja liiketoiminta (IT-konsultointi, tietohallinto, tietojärjestelmät, data-analytiikka): valmistu ICT-ratkaisuja hyödyntäväksi liiketoiminnan kehittäjäksi sekä tietohallinnon asiantuntijaksi.

Oman kiinnostuksesi mukaan voit yhdistellä tutkintoosi opintoja useasta suuntautumisesta tai muista Haaga-Helian tutkinnoista. Tarjolla on esimerkiksi kattavasti erilaisia yrittäjyysopintoja, ja autamme sinua tarvittaessa myös oman yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Haaga-Heliassa opiskellaan lähellä työelämää. Projektit toteutetaan yhteistyöyritysten kanssa, ja työharjoitteluun on tarjolla useita vaihtoehtoja. Tutustu myös englanninkieliseen IT-alan tradenomikoulutukseen.

Hakeminen

Syksyn 2021 yhteishaku

Kevään 2022 yhteishaku

Tradenomi AMK

Laajuus: 210 op

Koulutus: Tietojenkäsittelyn tradenomi

Kampus: Pasila

Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus

Valmistuneiden nimikkeitä: järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö (tietotekniikka), tietohallintopäällikkö, sovellusarkkitehti, ohjelmistokehittäjä, tietoturvapäällikkö, Web Designer, käyttöliittymäsuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija

Ota yhteyttä
Hakijapalvelut
+358 400 230 409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi

Opiskelijoiden kokemuksia

15.07.2021
Opiskelijatarina
”Olisi varmaan hyvä suorittaa pari kurssia, jotta pysyn kärryillä oman alani trendeistä”, ...
19.02.2021
Opiskelijatarina
”Silloin tuli olo, että pitäisiköhän päivittää osaamistaan.” – Kun palaverissa osa jutuist...
10.11.2020
Opiskelijatarina
Tietojenkäsittelyllä tulevaisuuden taitajaksi

 

Lisää alan koulutuksia

Tietojenkäsittely, avoin amk
Jatkuva oppiminen
Degree Programme in Business Information Technology, BBA
Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, tradenomi YAMK
Tutkintokoulutus | 90 op | Yhteishaku