Tietojenkäsittely, tradenomi (AMK)

Tietojenkäsittelytieteiden opetus Haaga-Heliassa

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa saat vankan IT- ja liiketoimintaosaamisen yhdistävän ammattitaidon.

Haaga-Helian tietojenkäsittelyn tradenomina olet työnantajien arvostama IT-asiantuntija, joka työskentelee eri kehittämistehtävissä erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Haaga-Heliassa voit yhdistää teknologian ja liiketoiminnan osaamiset oppimispolullasi.

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus vastaa kehittyviin työelämän tarpeisiin ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla omia opintojasi joustavasti. Voit suunnitella henkilökohtaisen oppimispolkusi ja valita osaamista Haaga-Helian koulutustarjonnasta yli tutkintorajojen.

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksessa hankit ensin perusosaamisen digitaalisista palveluista, ICT-infrasta ja pilvipalveluista, ohjelmistojen kehittämisestä sekä näiden yhteydestä liiketoimintaan. Sen jälkeen suuntaat opintojasi johonkin neljästä teemasta (suuntautumisvaihtoehdot).

Ammatillinen osaamisesi kehittyy aidoissa työtilanteissa, kuten yrityksille tehtävissä projektitöissä ja työharjoittelussa. Samalla voit verkostoitua IT-alan työnantajien kanssa.

Monipuoliset työmahdollisuudet kansainvälisellä ja nopeasti kehittyvällä alalla

Haaga-Heliassa sinulla on mahdollisuus keskittyä vahvuuksiisi tai kehittää itseäsi monialaisesti. Tradenomikoulutus tarjoaa opiskelijoille vankan IT-ammattilaisen osaamispohjan lisäksi neljä suuntautumisvaihtoehtoa, jotka sisältävät mielekkäitä oppimispolkuja:

1) Digitaaliset palvelut

 • Digitaalisten palveluiden suuntautumisopinnot valmentavat sinua toimimaan monikanavaisten digitaalisten palveluiden liiketoimintalähtöisenä kehittäjänä.
 • Oppimispolut: digitaalisen palvelun kehittäjä, palvelumuotoilija, UX-/UI-suunnittelija, Front End -kehittäjä (Digitaaliset palvelut).

2) Ohjelmistokehitys

 • Opinnoissa korostuvat ohjelmistokehittämisen menetelmät, prosessit ja työkalut. Erityistä huomiota kiinnitetään myös ohjelmistotuotantoon liiketoimintana.
 • Oppimispolut: Full Stack -kehittäjä, Back End -kehittäjä, Front End -kehittäjä (käyttöliittymäohjelmoija), tietokanta-asiantuntija.

3) ICT-infra ja pilvipalvelut

 • Opinnoissa korostuvat erityisesti palvelinratkaisut, käyttöjärjestelmät, tietoverkot ja tietoturva sekä yksittäisen palvelun että organisaation näkökulmasta.
 • Oppimispolut: järjestelmäasiantuntija, pilvipalveluasiantuntija, tietoturva-asiantuntija.

4) ICT ja liiketoiminta

 • Valmistu ICT-ratkaisuja hyödyntäväksi liiketoiminnan kehittäjäksi sekä tietohallinnon asiantuntijaksi.
 • Oppimispolut: ICT-ratkaisukonsultti, tietohallinnon asiantuntija, tietojärjestelmäasiantuntija, data-analytiikan kehittäjä.

Oman kiinnostuksesi mukaan voit yhdistellä tutkintoosi opintoja useasta suuntautumisesta tai muista Haaga-Helian tutkinnoista. Tarjolla on esimerkiksi kattavasti erilaisia yrittäjyysopintoja, ja autamme sinua tarvittaessa myös oman yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Haaga-Heliassa opiskellaan lähellä työelämää. Projektit toteutetaan yhteistyöyritysten kanssa, ja työharjoitteluun on tarjolla useita vaihtoehtoja. Tutustu myös englanninkieliseen IT-alan tradenomikoulutukseen.

Päivätoteutus

Jos valitset päivätoteutuksen, opintojaksot tarjotaan pääsääntöisesti lähiopetuksena ma–pe klo 8–17.  Osa opintojaksoista tarjotaan myös etäopetuksena (sisältää verkon välityksellä toteutettavia opetussessioita) tai verkko-opetuksena (itsenäinen opiskelu, ajasta riippumatonta).

ICT ja liiketoiminta -suuntautumisessa suurin osa opintojaksoista on etä- tai verkko-opintoja.

Monimuotototeutus

Monimuoto-toteutuksessa opintojaksot tarjotaan pääsääntöisesti etäopetuksena (sisältää verkon välityksellä toteutettavia opetussessioita), verkko-opetuksena (itsenäinen opiskelu, ajasta riippumatonta) tai lähiopetuksena ma–to klo 17.40–20.30.

Monimuodon etä- ja verkko-opetustarjontamme on laajaa ja kattavaa, joten monimuoto-opiskelijoiden on mahdollista suorittaa lähes koko tutkinto etänä.

Hakeminen

Syksyn 2022 yhteishaku

  Kevään 2023 yhteishaku

  Tradenomi AMK

  Laajuus: 210 op

  Koulutus: Tietojenkäsittelyn tradenomi

  Kampus: Pasila

  Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus

  Valmistuneiden nimikkeitä: järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö (tietotekniikka), tietohallintopäällikkö, sovellusarkkitehti, ohjelmistokehittäjä, tietoturvapäällikkö, Web Designer, käyttöliittymäsuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija

  Ota yhteyttä
  Hakijapalvelut
  +358 400 230 409
  hakijapalvelut@haaga-helia.fi

  Opiskelijoiden kokemuksia

  15.07.2021
  Opiskelijatarina
  ”Olisi varmaan hyvä suorittaa pari kurssia, jotta pysyn kärryillä oman alani trendeistä”, ...
  19.02.2021
  Opiskelijatarina
  ”Silloin tuli olo, että pitäisiköhän päivittää osaamistaan.” – Kun palaverissa osa jutuist...
  10.11.2020
  Opiskelijatarina
  Tietojenkäsittelyllä tulevaisuuden taitajaksi

   

  Sinua saattaa kiinnostaa myös

  Tietojenkäsittelyn polkuopinnot, avoin amk
  Jatkuva oppiminen
  Degree Programme in Business Information Technology, BBA
  Bachelor's degree | 210 ECTS
  Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, tradenomi YAMK
  Tutkintokoulutus | 90 op | Yhteishaku