Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely, Helsinki

Tietojenkäsittelytieteiden opetus Haaga-Heliassa

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa saat vankan IT- ja liiketoimintaosaamisen yhdistävän ammattitaidon.

Haaga-Helian tietojenkäsittelyn tradenomina olet työnantajien arvostama IT-asiantuntija, joka työskentelee eri kehittämistehtävissä erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Haaga-Heliassa voit yhdistää teknologian ja liiketoiminnan osaamiset oppimispolullasi.

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus vastaa kehittyviin työelämän tarpeisiin ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla omia opintojasi joustavasti. Voit suunnitella henkilökohtaisen oppimispolkusi ja valita osaamista Haaga-Helian koulutustarjonnasta yli tutkintorajojen.

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksessa hankit ensin perusosaamisen digitaalisista palveluista, ICT-infrasta ja pilvipalveluista, ohjelmistojen kehittämisestä sekä näiden yhteydestä liiketoimintaan. Sen jälkeen suuntaat opintojasi johonkin neljästä teemasta (suuntautumisvaihtoehdot).

Ammatillinen osaamisesi kehittyy aidoissa työtilanteissa, kuten yrityksille tehtävissä projektitöissä ja työharjoittelussa. Samalla voit verkostoitua IT-alan työnantajien kanssa.

Monipuoliset työmahdollisuudet kansainvälisellä ja nopeasti kehittyvällä alalla

Haaga-Heliassa sinulla on mahdollisuus keskittyä vahvuuksiisi tai kehittää itseäsi monialaisesti. Tradenomikoulutus tarjoaa opiskelijoille vankan IT-ammattilaisen osaamispohjan lisäksi neljä suuntautumisvaihtoehtoa, jotka sisältävät mielekkäitä oppimispolkuja:

1) Digitaaliset palvelut

  • Digitaalisten palveluiden suuntautumisopinnot valmentavat sinua toimimaan monikanavaisten digitaalisten palveluiden liiketoimintalähtöisenä kehittäjänä.
  • Oppimispolut: digitaalisen palvelun kehittäjä, palvelumuotoilija, UX-/UI-suunnittelija, Front End -kehittäjä (Digitaaliset palvelut).

2) Ohjelmistokehitys

  • Opinnoissa korostuvat ohjelmistokehittämisen menetelmät, prosessit ja työkalut. Erityistä huomiota kiinnitetään myös ohjelmistotuotantoon liiketoimintana.
  • Oppimispolut: Full Stack -kehittäjä, Back End -kehittäjä, Front End -kehittäjä (käyttöliittymäohjelmoija), tietokanta-asiantuntija.

3) ICT-infra ja pilvipalvelut

  • Opinnoissa korostuvat erityisesti palvelinratkaisut, käyttöjärjestelmät, tietoverkot ja tietoturva sekä yksittäisen palvelun että organisaation näkökulmasta.
  • Oppimispolut: järjestelmäasiantuntija, pilvipalveluasiantuntija, tietoturva-asiantuntija.

4) ICT ja liiketoiminta

  • Valmistu ICT-ratkaisuja hyödyntäväksi liiketoiminnan kehittäjäksi sekä tietohallinnon asiantuntijaksi.
  • Oppimispolut: ICT-ratkaisukonsultti, tietohallinnon asiantuntija, tietojärjestelmäasiantuntija, data-analytiikan kehittäjä.

Oman kiinnostuksesi mukaan voit yhdistellä tutkintoosi opintoja useasta suuntautumisesta tai muista Haaga-Helian tutkinnoista. Tarjolla on esimerkiksi kattavasti erilaisia yrittäjyysopintoja, ja autamme sinua tarvittaessa myös oman yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Haaga-Heliassa opiskellaan lähellä työelämää. Projektit toteutetaan yhteistyöyritysten kanssa, ja työharjoitteluun on tarjolla useita vaihtoehtoja. Tutustu myös englanninkieliseen IT-alan tradenomikoulutukseen.

Päivätoteutus

Jos valitset päivätoteutuksen, opintojaksot tarjotaan pääsääntöisesti lähiopetuksena ma–pe klo 8–17.  Osa opintojaksoista tarjotaan myös etäopetuksena (sisältää verkon välityksellä toteutettavia opetussessioita) tai verkko-opetuksena (itsenäinen opiskelu, ajasta riippumatonta).

ICT ja liiketoiminta -suuntautumisessa suurin osa opintojaksoista on etä- tai verkko-opintoja.

Monimuotototeutus

Monimuoto-toteutuksessa opintojaksot tarjotaan pääsääntöisesti etäopetuksena (sisältää verkon välityksellä toteutettavia online opetussessioita) tai verkko-opetuksena (itsenäinen opiskelu, ajasta riippumatonta). Osasta opintojaksoja tarjotaan myös lähiopetuksena Pasilassa. Yhdestä lähiopetus- tai online-opintojaksosta on opetusta yhtenä iltana viikossa (ma–to klo 17.40–20.30). Opiskelija voi itse valita tarjotuista opintojaksojen toteutusmuodoista itselleen sopivan muodon ja aikataulun.

Monimuodon etä- ja verkko-opetustarjontamme on laajaa ja kattavaa, joten monimuoto-opiskelijoiden on mahdollista suorittaa lähes koko tutkinto etänä.

HAKEMINEN

Kevään 2024 yhteishaku

 

Syksyn 2024 yhteishaku

Tradenomi AMK

Laajuus: 210 op

Koulutus: Tietojenkäsittelyn tradenomi

Kampus: Pasila

Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus

Mihin tietojenkäsittelyn koulutuksesta työllistyy? Valmistuneiden nimikkeitä esim. järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö (tietotekniikka), tietohallintopäällikkö, sovellusarkkitehti, ohjelmistokehittäjä, tietoturvapäällikkö, Web Designer, käyttöliittymäsuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija

Ota yhteyttä
Hakijapalvelut
+358 400 230 409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi