Kotihakemistot Haaga-Helian levypalvelussa

Mikä on kotihakemisto? 

Kotihakemisto on Myy-palvelimella sijaitseva käyttäjäkohtainen levyresurssi. Kotihakemisto näkyy automaattisesti Haaga-Helian työasemilla M-asemana. Jos kotihakemistosi ei näy M-asemana, niin saat sen käyttöön kirjoittamalla \\myy\Bxx123 tiedostonhallinnan tai internet-selaimen osoiteriville. (Korvaa esimerkissä oleva Bxx123 omalla verkkotunnuksellasi.) 

Haaga-Helian ulkopuolelta kotihakemiston tiedostoja pääsee käyttämään VDI:llä. 

Mistä kotihakemisto löytyy? 

  • Resurssienhallinnasta (File Explorer) 
  • This PC 
  • Löytyy M-levy eli mikäli olet Haaga-Helian verkossa tai VDI:ssä 

Mihin tarkoitukseen kotihakemisto on tarkoitettu? 

Kotihakemistoosi voit tallettaa opiskeluun liittyviä tiedostoja. Kotihakemistoosi tallennetut tiedostot ovat saatavilla kaikilla Haaga-Helian työasemilla. Ne eivät siis tallennu paikalliselle koneelle.

Mikä on kotihakemistossa näkyvä public_html-kansio? 

public_html-kansioon tallennetut tiedostot ovat julkisia ja näkyvät sinun web-sivuillasi, jonka osoite on http://myy.Haaga-Helia.fi/~<käyttäjätunnus&gt;.  

HUOMAA! Jos tallennat tiedoston public_html-kansioon, niin oletusarvoisesti kaikki Internetin käyttäjät kautta maailman voivat nähdä tiedoston ja etsiä sitä hakukoneilla. 

Mikä on kotihakemistossa näkyvä Common-kansio? 

Common on kaikille yhteinen tiedostojen siirtoon ja lyhytaikaiseen varastointiin tarkoitettu kansio. Kaikki Myy- ja Hemy-palvelimien käyttäjät (opiskelijat ja henkilökunta) näkevät tämän kansion kotihakemistoissaan.  

Älä talleta tiedostoja suoraan Common-kansioon. Tee tiedostoillesi alikansio. Sinun tekemääsi kansiota ja sen sisältöä eivät muut käyttäjät pysty muokkaamaan. Käänteisesti: Sinä et pysty poistamaan muiden Common-kansioon tallentamia tiedostoja.  

Common-kansio puhdistetaan automaattisesti. Järjestelmä poistaa ne tiedostot tai kansiot, joiden muokkausaika on kahta viikkoa vanhempi. Jos siirrät Common-hakemistoon tiedoston tai kansion, jota on viimeksi muokattu yli kaksi viikkoa sitten, poistuu se jo seuraavana yönä. Jos haluat että Common-kansioon muualta siirretyt tiedostot tai kansiot säilyvät seuraavat kaksi viikkoa, niin muokkaa tiedostoa vaikkapa yhden välilyönnin verran ja talleta se. 

HUOM! 
Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus katsella Common-kansion tiedostoja. Älä siis talleta Common-kansioon tietoja, joita et halua muiden näkevän! 

HelpDesk, IT-palvelut