Auditointi ja kansainvälinen akkreditointi

Kuvituskuva

Korkeakoulujen arviointineuvosto (KKA) on auditoinut Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän huhtikuussa 2010 ja korkeakoulu on läpäissyt auditoinnin hyväksytysti.KKA:n raportti  ja ensimmäisen kierroksen auditointikäsikirja.

Kansallisten korkeakoulupoliittisten linjausten mukaisesti Haaga-Helia auditoitiin jälleen vuoden 2017 alussa. Auditoinnin järjesti Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi (aiemmin KKA) ja arviointiryhmä oli kansainvälinen.

Haaga-Helia läpäisi auditoinnin hyväksytysti. Karvin raportti ja tähän kierrokseen liittyvä auditointikäsikirja. Laatuleima on voimassa kuusi vuotta. Lisätietoa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksesta.

Kansainvälinen akkreditointi

Haaga-Helia on hyväksytty helmikuussa 2011 AACSB:n (the Association to Advance Collegiate Schools of Business) jäseneksi. Tavoitteenamme on kehittää laatujärjestelmää ja laatua siten, että läpäisemme AACSB:n akkreditoinnin. Akkreditointi on tärkeä partnereiden ja yhteistyötahojen takia, jotka tulevaisuudessa enenevässä määrin tulevat vaatimaan puolueettoman tahon vakuutuksen Haaga-Helian laadusta.

AACSB on perustettu Yhdysvalloissa 1916 ja sillä on yli 500 jäsentä yli 30 maassa. Yhdistyksen päämaja on Tampassa Floridassa.

Yhdistys akkreditoi kaupallisen alan (business & accounting) korkeakouluja, ja Haaga-Helia hakee akkreditointia liiketalouden yksikölle sekä sellaisille ohjelmille, joissa liiketaloutta on AACSB:n edellyttämä määrä.

Akkreditoinnin on Suomessa saanut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Hanken ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu. Jäseniä ovat lisäksi Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu, Åbo Akademi, Itä-Suomen, Turun ja Jyväskylän yliopistot, JAMK (tilanne tammikuussa 2018, reaaliaikainen jäsenrekisteri on AACSB:n sivuilla nähtävänä). Lisätietoja AACSB:stä. 

Haaga-Helia hyväksyttiin toukokuussa 2013 EFMD:n (the European Foundation for Management Development) jäseneksi. Tavoitteena on hankkia EQUIS-akkreditointi (EFMD Quality Improvement System) liiketalouden koulutukselle.

Vuonna 1972 perustettu EFMD on aiemmin keskittynyt eurooppalaisten korkeakoulujen akkreditointiin, mutta on laajentanut toimintaansa erityisesti Amerikkaan ja Aasiaan. Jäseniä on yli 800, Suomesta 12, joista korkeakouluja kahdeksan (tilanne tammikuussa 2018, reaaliaikainen jäsenrekisteri on EFMD:n sivuilla nähtävänä). Lisätietoja EFMD:stä.