Miten vahvistaa työntekijäkokemusta majoitus- ja ravintola-alalla – uusi julkaisu tarjoaa ratkaisuja
Majoitus- ja ravintola-alan houkuttelevuus työpaikkana ja henkilöstön pysyvyys ovat olleet alan keskeisiä haasteita jo pitkään. Ratkaisuja pyrittiin löytämään Haaga-Helian kahdessa hankkeessa, joiden koulutusmateriaalit ja oppaat on nyt koottu uuteen verkkojulkaisuun.
Body
Hanketiimin yhdessä koostama julkaisu tehtiin osana Veto- ja pitovoimaa MaRaMa-alalle- ja Inkluusion vahvistaminen MaRa-alalla -hankkeita. Tavoitteina oli vahvistaa alan vetovoimaisuutta ja tunnistaa työntekijöiden mielikuviin vaikuttavia tekijöitä.
– Hankkeissa nousi erityisesti esille, että työntekijöiden sitoutumiseen ja työssä viihtymiseen matkailu- ja ravintola-alalla vaikuttivat johtaminen, työn joustavuus ja merkityksellisyys sekä mahdollisuus hyödyntää omia vahvuuksiaan, kertoo yksi julkaisun kirjoittajista ja hankkeiden projektipäällikkö Marja Immonen.
Hankkeiden tuottaman tiedon ja työkalujen avulla voidaan rakentaa entistä inklusiivisempia, houkuttelevampia ja kestävämpiä työyhteisöjä. Julkaisun tekijöinä ovat hanketiimistä Riitta Räisänen, Susanna Perikangas, Nina Vallin, Aija Juvonen, Hanna Rinne, Riikka Hynninen ja Marja Immonen.
– Kaksivuotiset hankkeet toteutettiin rinnakkaishankkeina saman projektitiimin kesken, ja näin saimme hyödynnettyä synergiaedun hankkeiden teemojen, tavoitteiden ja tekemisen osalta, Immonen tähdentää.
Tutustu julkaisuun:
Veto- ja pitovoimaa majoitus- ja ravintola-alalle monimuotoisuuden ja työntekijäkokemuksen avulla
Verkkojulkaisu on tallennettu myös Opetushallituksen avointen oppimateriaalien kirjastoon, jossa se on kaikkien saatavissa.