Haaga-Helia koordinoi Finnish ClimateLaunchpad 2021 – liikeideakilpailua

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu koordinoi jo kolmatta kertaa Finnish ClimateLaunchpad -liikeideakilpailua, joka järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Laurea ja Metropolia ammattikorkeakoulujen kanssa. Toukokuussa käynnistynyt hakuprosessi huipentuu lokakuussa järjestettävään maailmanlaajuiseen finaaliin.

Climatelaunchpad
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu koordinoi jo kolmatta kertaa kansainvälistä Finnish ClimateLaunchpad -liikeideakilpailua, joka järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Laurea ja Metropolia ammattikorkeakoulujen kanssa (3AMK).

Tämän vuoden kilpailuteemoina ovat kaupunkiratkaisut, kiertotalous, kestävä liikkuvuus, puhdas energia, ravinnontuotanto sekä sopeutuminen ja sietokyky.

ClimateLaunchpad on maailman suurin ja tunnetuin vihreiden liikeideoiden kilpailu, jonka tavoitteena on löytää uusia ja kestäviä ratkaisuja ilmastonmuutokseen.

Kilpailuun osallistuminen ei edellytä valmista liiketoimintamallia, sillä ideaa kehitetään ammattivalmentajien avustuksella kilpailun edetessä. Yhtenä ehtona kuitenkin on se, ettei liikeideasi ole kerännyt yli 200 000 euron rahoitusta.

Kilpailun palkinnot ovat yleensä koostuneet rahasta sekä paikasta arvostetussa EIT Climate-KIC Accelerator -ohjelmasssa Amsterdamissa.

Pohjoismaisen ClimateLaunchpadin tunnetuimia menestystarinoita ovat muun muassa Aqua Robur, Blue Lobster, Mimbly, Modviro, Rens, SolarSack ja Solfoil.

Ilmastoliiketoiminta on yksi lupaavimmista kasvualoista

Finnish ClimateLaunchpad -kilpailun koordinoinnista vastaava Haaga-Helian projektipäällikkö Hanna Kangas kertoo aihepiirin olevan hänelle jo entuudestaan tuttu.

Kankaan mukaan ammattikorkeakoulut ovat sitoutuneet kestävän liiketoiminnan huomioimiseen muun muassa opetussuunnitelmissaan ja TKI-toiminnassaan

– Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat tärkeitä strategisia painopisteistä opetuksessamme. Me olemme eturintamassa, mitä tulee vastuullisten tulevaisuuden asiantuntijoiden ja johtajien kouluttamiseen, hän sanoo.

Kangas kertoo ilmastoliiketoiminnan olevan yksi varmoista kasvualoista, sillä on vaikea kuvitella tulevaisuuden liiketoimintaa, jossa ilmastovaikutuksia ei huomioitaisi. Siksi hän uskookin yritysten olevan keskeisessä roolissa, mitä tulee ilmastohaasteen ratkaisemiseen ja paremman maailman luomiseen.

Tämä oli myös yksi syy siihen, miksi liiketoimintaan ja sen kehittämiseen perehtynyt Kangas halusi ehdottomasti olla mukana järjestämässä Finnish ClimateLaunchpadia.

Kankaan mukaan kilpailu on upea mahdollisuus vihreitä arvoja korostaville startup-yrityksille.

– ClimateLaunchpad on luotu tukemaan niitä, jotka haluavat puhumisen sijaan muuttaa maailmaa tekemällä, hän kiteyttää.

Kolmivaiheinen kilpailu huipentuu syksyn finaaliin

ClimateLauncpad on kolmivaiheinen kilpailu, joka käynnistyy toukokuussa lähetettävien hakemusten esikarsinnalla. Hakemusten perusteella jatkoon valitut henkilöt pääsevät osallistumaan intensiivikursseille, joilla he oppivat lisää liiketoiminnan kehittämisestä sekä innovoinnista.

Kurssien jälkeen on vuorossa kesäkuussa järjestettävä kolmipäiväinen Boot Camp, jossa ammattilaisvalmentajat sparraavat osallistujia, jotta heidän ideansa saavuttaisivat täyden potentiaalinsa.

Boot Campin aikana osallistujat oppivat hakemaan rahoitusta idealleen sekä hiomaan pitchinsä timanttisen tarttuvaksi. Lisäksi he saavat tietoa startup-yrityksen perustamiseen liittyvistä sudenkuopista sekä monesta muusta aiheeseen liittyvästä tekijästä.

Valmentajien sparraus jatkuu kesän ajan, jolloin heidän tavoitteensa on valmistella osallistujat elokuussa järjestettävään kansalliseen finaaliin, jonka voittaja edustaa Suomea syyskuun alueellisessa finaalissa.

ClimateLaunchpad huipentuu lokakuussa järjestettävään maailmanlaajuiseen finaaliin, jossa alueellisten kilpailujen voittajat pääsevät pitchaamaan ideansa sijoittajille sekä muille yritysmaailman huippuvaikuttajille.

Jos sinulla on toteuttamista vailla oleva liikeidea ja se sopii Finnish ClimateLaunchpadin konseptiin, niin älä heitä mahdollisuuttasi hukkaan, vaan osallistu kilpailuun täällä.

Lisää tietoa kilpailun rakenteesta, kriteereistä ja palkinnoista löydät ClimateLaunchpadin verkkosivuilta.