Haaga-Helia jatkaa opiskelijahyvinvoinnin kehittämistä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Haaga-Helialle 200 000 euron arvoisen erityisavustuksen opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, elämänhallinnan sekä opintokyvykkyyden parantamiseen.

opiskelijat kuvitus
Uutinen

Body

Uudessa SOLE- eli Soljuvat opinnot lähtevät elämänhallinnasta -hankkeessa keskitytään kehittämään korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia koronapandemian aikana ja sen jälkeen. Kolmen vuoden mittainen hanke alkaa 1.1.2022.

– Hankkeessa luodaan Haaga-Helian rakenteisiin juurrutettavia konkreettisia opiskelijan elämänhallintaa ja hyvinvointia kestävästi kohentavia toimenpiteitä, kertoo hanketta koordinoiva Haaga-Helian TKI-asiantuntija Johanna Luostarinen.

Opiskelijahyvinvointi on korkeakoulupoliittisestikin tärkeä asia. Kun koronan takia siirryttiin valtakunnallisesti etäopetukseen ja ollaan siinä osittain edelleenkin, opiskelijoiden yksinäisyys, mielenterveysongelmat ja oppimisvaje ovat lisääntyneet. Kansainväliset opiskelijat saattavat elää ilman tukiverkostoja. Monen kohdalla opinnot eivät edisty kuten ennen koronaa.

SOLE-hanke jatkaa  edeltäjiensä viitoittamalla tiellä. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa myös Haaga-Helian VOIMA- ja HALI-hankkeita, joissa kehitetään työkaluja ja menetelmiä opiskelijahyvinvoinnin parantamiseksi. Hankkeita koordinoi ammatillinen opettajankoulutus.

Ota yhteyttä
Johanna
Luostarinen
TKI-asiantuntija
+358 294471599
johanna.luostarinen@haaga-helia.fi