FAIR:in koulutusportaali avattiin kuluneella viikolla

Haluaisitko kehittää asiantuntijuuttasi tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden parissa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Ei hätää, sillä FAIR:in uusi koulutusportaali opastaa koulutusten valinnoissa.

Nainen katsoo elektronista taulua, joka kuvastaa erilaisia tapoja oppia ja opiskella. Kuvassa myös FAIR:in ja EU:n logot.
Uutinen

Body

Finnish AI Regionin (FAIR) koulutusportaali avattiin kuluneella viikolla. Kaikille avoin koulutusportaali tarjoaa laajan valikoiman erilaisia koulutuksia, joiden aihepiirit vaihtelevat aina tekoälystä lisättyyn todellisuuteen (XR), suurteholaskentaan ja tietoturvaan.

Koulutusportaaliin rakennetun koulutustiekartan avulla käyttäjien on mahdollista räätälöidä juuri heidän omia ja yritystensä tarpeitaan tukeva opetussuunnitelma ja kehittää tällä tavoin asiantuntijuuttaan. Koulutusportaalista löytyy esimerkiksi suositut Elements of AI, Johdatus kryptografiaan, AI with Python ja Introduction to Practice of 3D Scanning -kurssit. Suurin osa koulutuksista on täysin maksuttomia.

Koulutustarjonta täydentyy kevään aikana

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tutkimusaluejohtaja Timo Kaski kertoo olevansa tyytyväinen matalan kynnyksen koulutusportaalin avautumisesta. Kasken mukaan kyseessä on tärkeä askel eteenpäin, joka selkeyttää uusien teknologioiden oppimista.

– Yhden luukun koulutustarjonta nopeuttaa ja helpottaa asiantuntijuuden kehittymistä kotimaassa. Samalla se tiivistää yhteistyötä niin koulutuskentällä kuin Finnish AI Regionin partnereidenkin kesken, hän pohtii.

Koulutusportaalissa tarjolla olevat koulutukset ovat FAIR:in asiantuntijoiden valitsemia ja niiden toteutuksesta vastaavat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, MinnaLearning sekä FAIR:in viralliset yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi Microsoft. Koulutuksia on niin suomeksi kuin englanniksikin.  

FAIR:in koulutustarjonta tulee täydentymään kuluvan kevään aikana. Samalla sinne lisätään myös muiden EDIH:ien (European Digital Innovation Hub) koulutustarjontaa. Koulutusten halutaan palvelevan asiantuntijuuden kehittämistä, tukevan yrityselämää ja olevan aidosti hyödyllisiä niiden suorittajille. Tutustu koulutustarjontaan vierailemalla FAIR:in koulutusportaalissa osoitteessa: https://fair-skills-and-training.web.app/catalogue.

Mikä on Finnish AI Region

Finnish AI Region tarjoaa yrityksille matalan kynnyksen asiantuntijuutta tekoälyn, laajennetun todellisuuden, suurteholaskennan ja kyberturvallisuuden saralla. Sen palvelut ovat maksuttomia ja toiminta perustuu ajatukseen aidosti hyödyllisestä kumppanuudesta, jossa FAIR nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

FAIR muodostuu kymmenestä eri partneriorganisaatiosta, jotka tuottavat sen palvelut verkostona. Mukana ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, KIRAHub, Tieteen tietotekniikan keskus CSC sekä Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT Digital.

Sen affiliate-partneri on Enter Espoo. Muita yhteistyökumppaneita ovat ABB, Arcada ammattikorkeakoulu, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Microsoft, Siemens Healthineerin Varian Finland ja Uudenmaan liitto. Toimintaa rahoittaa Euroopan unioni yhdessä Business Finlandin ja Helsingin Innovaatiorahaston kanssa. 

Lisää tietoa FAIR:ista ja sen maksuttomista palveluista löydät osoitteesta: 

Ota yhteyttä
Timo
Kaski
tutkimusaluejohtaja
tutkimusaluejohtaja
+358 294471500
timo.kaski@haaga-helia.fi
Martti
Asikainen
viestinnän asiantuntija
+358 294471371
martti.asikainen@haaga-helia.fi