Oskari Mörö: Avoimin mielin avoimen väylälle

Ammattiyleisurheilija Oskari Mörö aloitti opinnot Haaga-Helian avoimessa AMK:ssa liiketalouden väylällä vuonna 2021. Opinnot sujuivat yllättävän nopeasti, ja syksyllä 2023 Mörö opiskeleekin Haaga-Heliassa jo tutkinto-opiskelijana.

Oskari Mörö
14.11.2023
Opiskelijatarina

Päätös opintojen aloittamisesta syntyi syksyllä 2021, kun Mörö kävi läpi loukkaantumiskierrettä ja toipui leikkauksista. Tauko urheilusta antoi ammattiyleisurheilijalle tilaa pohtia elämän muitakin osa-alueita, kuten jo pitkään suunnitelmissa olleita korkeakouluopintoja. Uudenlaisen haasteen löytäminen tuntui motivoivalta urheilun ollessa tauolla. Mörön sen aikainen opinto-ohjaaja suositteli hänelle Haaga-Helian opintotarjontaan tutustumista.

– Liiketalous on aina jollain tapaa kiehtonut urheilun lisäksi ja uskonkin, että näiden kahden alan yhdistämisestä löytyy tulevaisuuden työpaikkani, Mörö kertoo.

Avoimen kautta opiskelu oli Mörön mukaan luonteva tapa saada käsitys Haaga-Helian laajasta opintotarjonnasta, opintojaksojen sisällöistä ja käytännön toteutuksista. Avoin väylä antoi myös mahdollisuuden edetä opinnoissa omien aikataulujen mukaan.

– Räätälöinti ja etäopiskelun mahdollisuus oli omalla kohdalla tärkeä asia. Erityisesti nonstop-toteutukset ja mahdollisuus suorittaa kursseja osaamisen näyttötehtävillä olivat todella jees, Mörö kehuu.

Hyödyllisiä työelämätaitoja oppii jokaisella kurssilla. Mörö on oppinut tähänastisesta tavoitteellisesta ja kansainvälisestä urheilu-urastaan paljon ja pitää sitä niin ikään myöskin vaativana korkeakouluna, jonka kautta on myös oppinut lukuisia hyödyllisiä työelämätaitoja.

– Opiskelu on oikeastaan ollut itselle jo pitkään mielenkiintoinen harrastus huippu-urheilun ohella. Urheilun sekä opintojen yhdistäminen avoimessa ei ole tuottanut itselle haasteita ja sovittaminen muun elämän kanssa on ollut luontevaa. Toki iso merkitys on sillä, kuinka tiukkaa tahtia on valmis opinnoissa etenemään, Mörö pohtii.

Keväällä 2023 Mörö löysi itsensä hieman yllättäen tilanteesta, jossa hän oli edennyt opinnoissaan niin ripeästi, että oli jo hakukelpoinen tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haussa. Hänet hyväksyttiin avoimen väylän haussa ja hän on jatkanut opintojaan virallisena tutkinto-opiskelijana syksystä 2023 alkaen.

Mörö rohkaisee kaikkia kiinnostuneita hakemaan avoimin mielin avoimen väylälle opiskelemaan. Hän muistuttaa, että opinnoissa eteneminen on hyvin pitkälti itsestä ja omista aikatauluista kiinni.

– Suunnitelmallisuus ja itsensä johtaminen ja tunteminen korostui ainakin omalla kohdalla, jotta opinnot etenivät haluttuun tahtiin. Kannustan aina kaikkia kehittämään itseään ja olemaan utelias oppimaan uutta. Sillä pääsee elämässä pitkälle, Mörö päättää.