Maailmankuulu suomalainen pedagogiikka houkutteli Anastasiaa

Anastasia Korchinskaya oli tutkinut suomalaista koulutusjärjestelmää Pietarin valtionyliopistossa ja luonut jo uraa opetusalalla Venäjällä kun hän päätti vielä jatkaa opettaja-opintojaan Haaga-Heliassa.

AK
21.04.2022
Alumnitarina

Anastasia Korchinskaya opiskeli ensiksi Venäjällä yhdeksän vuotta kielitiedettä ja pedagogiikkaa. Hän oli valmistunut suomen kielen kandidaatiksi Herzenin valtion pedagogisesta yliopistosta Viipurista. Lisäksi hän oli suorittanut kulttuurien välisen koulutuksen maisterin tutkinnon ja koulutuksen johtamisen jatkotutkinnon Pietarin valtionyliopistossa. Anastasian opinnäytetyö tutki suomalaista koulutusjärjestelmää ja sen keskeisiä vahvuuksista.

Hän aloitti uransa suomen- ja ranskan kielten opettajana pietarilaisissa yläkouluissa. Hän työskenteli myös Sochyn koulutuskeskuksessa nuorten opiskelijoiden mediakeskuksen päätoimittajana.

– Viime vuosina keskityin ohjaamaan Suomessa opiskeluun intohimoisesti suhtautuvia lukiolaisia. Asetin ensisijaiseksi tavoitteekseni auttaa heitä löytämään Suomesta heille sopivat yliopistot, läpäisemään pääsykokeet ja aloittamaan matkansa onnistuneeseen integroitumiseen suomalaiseen koulutusjärjestelmään.

Anastasia päätti sitten hakea myös itse opiskelemaan Haaga-Helian ammatilliseen opettajakorkeakouluun.

– Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailmanlaajuisesti tunnettu, joten olin utelias oppimaan lisää suomalaisesta lähestymistavasta pedagogiikkaan. Aiempi työsuhteeni yliopistoon oli ratkaiseva tekijä päätöksessäni.

Hakuprosessi oli Anastasialle kohtuullisen helppo hänen aiemman opiskelu- ja työkokemuksensa vuoksi.

Laadukas verkko-opetus yllätti

Anastasia suoritti tutkintonsa Haaga-Heliassa pitkälti pandemian aikana. Hänen ryhmänsä opiskeli teoriaa etänä lukemalla artikkeleita, kirjoittamalla esseitä ja käymällä keskusteluja pienissä vertaisryhmissä. Heillä oli myös lähipäiviä joka kuukausi, kun he esimerkiksi saivat oppivat erilaisista opetusmenetelmistä ja kävivät ryhmäkeskusteluja.

– Meillä oli myös useita yksittäisiä keskusteluja opettajiemme Davidin ja Liisan kanssa, mikä todella auttoi minua rakentamaan omaa koulutuspolkuani. Järjestimme myös opiskelijoiden kesken kaksi työpajaa.

Anastasia oli yllättynyt siitä, kuinka ammattimaisia verkko-opinnot olivat.

– Opin, kuinka kiinnostavia ja monipuolisia verkkokurssit voivat olla.

Opiskeluryhmä oli kansainvälinen, ja opiskelu tapahtui englanniksi.

– Oli mahtavaa oppia muilta erilaisia lähestymistapoja pedagogiikkaan ja erilaisista työkokemuksista.

Erityisesti Anastasialle jäi opiskeluista mieleen se kerta kun he tekivät kierroksen Haaga-Helian Porvoon kampuksella. Opiskelijat tekivät kampukselta videon ja haastattelivat opettajia opetusmenetelmistä.

Uusi ura Suomesta

Anastasia valmistui Haaga-Heliasta vuonna 2021. Hän työskentelee nykyisin Karelia Ammattikorkeakoulussa Joensuussa.

– Työskentelen projektikoordinaattorina uraneuvonnassa, ja saamani kokemus Haaga-Heliasta auttaa minua valtavasti. Minulla on nyt esimerkiksi parempi ymmärrys siitä, miten kansainvälisille opiskelijoille voidaan kehittää verkko-opintoja.

Anastasia on sitä mieltä, että jos Suomessa haluaa työskennellä koulutusalalla, kannattaa pyrkiä opiskelemaan ammatilliseen koulutusohjelmaan.

– Haaga-Heliassa voit oppia teorian, kokeilla erilaisia lähestymistapoja opetukseen ja alkaa heti käytännössä harjoitella oppimaasi. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, laajennat verkostojasi ja löydät uusia ystäviä ja sielunkumppaneita!


Haku Ammatilliseen opettajakorkeakouluun on 3.1.−19.1.2023. Haluatko kuulla lisää Haaga-Helian ammatillisesta opettajankoulutuksesta ja hakemisesta koulutukseen?