”Käytännönläheisenä tyyppinä Haaga-Helian opiskelumetodit sopivat minulle täydellisesti” , toteaa Rauna Graulus

Toisia viehättää teoria, toiset oppivat mielellään myös tekemisen kautta. Rauna Graulus viimeistelee Haaga-Heliassa Tourism and Event Management -opintojaan, ja nauttii erityisesti siitä, kun saa soveltaa oppimaansa heti käytäntöön.

Rauna Graulus
25.07.2022
Opiskelijatarina

- Vanhempani veivät minua festareille jo lapsena. Ehkä noiden tapahtumien inspiroiva ilmapiiri jäi alitajuntaani ja sytytti minussa aikuisena kipinän lähteä tapahtuma-alalle, Rauna Graulus kertoo.

Graulus ei kuitenkaan löytänyt lukion jälkeen opinahjoa tai kursseja, jotka vastaisivat hänen intressejään. Graulus on puoliksi suomalainen, mutta viettänyt suurimman osan elämästään toisessa kotimaassaan Belgiassa.

- Toisin kuin Suomessa, Belgiassa aikuiskoulutus on maksullista. Siellä ei myöskään tunnetta käsitettä ammattikorkeakoulu, Graulus selventää.

- Kaikki korkeakoulutasoinen koulutus vaikutti yksinkertaisesti liian teoreettiselta minulle.

Suomiyhteyksiensä ansiosta hän kuitenkin törmäsi aika ajoin Haaga-Heliaan – kurssi-ilmoituksia ilmestyi hänen some-fiideihinsä ja oppilaitos tuli mainituksi keskusteluissa tuttujen kanssa. Graulus rohkaistui hakemaan mukaan Tourism and Event Management -koulutukseen (nykyinen Sustainable Tourism and Event Management -koulutus) ja hän aloitti opintonsa Porvoon kampuksella vuonna 2019.

Kartalla ­– nyt ja tulevaisuudessa

Kenelle Tourism and Event Management –opintokokonaisuus on suunnattu? Jos olet luova, kansainvälisyys- ja vastuullisuusorientoitunut tyyppi, joka haluaa saada asioita aikaiseksi matkailun ja tapahtumien maailmassa ja samalla inspiroida muita – tämä koulutus saattaa olla sinun juttusi.

- Monipuolisuus on koulutuksen parhaita puolia. Olen oppinut tekemään töitä erilaisten ihmisten kanssa, sillä meininki Haaga-Heliassa on todella monikulttuurista ja eläväistä. Opiskelijat eri koulutusohjelmista laitetaan tekemään projekteja yhdessä, jolloin oppia kertyy myös muilta kuin omalta alalta.

Korona-pandemia iski kesken lukukauden, vaikuttaen luonnollisesti myös niin Haaga-Helian toimintaan, kuin Grauluksenkin henkilökohtaiseen opiskeluun.

- Aluksi kaikki oli vähän kaoottista, mutta seurasi Koronasta hyvääkin, sillä sen takia olimme pakotettuja lisäämään tietotaitoamme myös online-tapahtumien ja esimerkiksi webinaarien järjestämisen osalta.

Tällä hetkellä Graulus viimeistelee opinnäytetyötään. Se toteutuu toimeksiantona Haaga-Helian alumnin Mimosa Sukasen Kalevala Kartalle  -projektin puitteissa.

- Mimosa veti meille kesäkurssia, jonka suoritin ylimääräisenä kiinnostavan teeman vuoksi. Sillä tavoin tutustuimme, ja jossain kohdassa tuli puheeksi, että voisin kirjoittaa tarinoita Kalevala-hahmoista ja tehdä siitä opinnäytetyöni, Graulus kertoo.

- Se on ollut huippumielenkiintoista ja olen päässyt kehittämään myös liiketoiminnallisen tarinankertojan taitoja.

Rauna Graulus on tehnyt myös jonkin verran vapaaehtoistyötä opintoihinsa liittyen. Esimerkiksi työharjoittelujakson hän suoritti auttamalla voittoa tavoittelematonta ECTS-järjestöä vuosittaisen konferenssin organisoinnissa Messukeskuksessa.

- Mitä tapahtuma-alaan tulee, olen aloittelija. Koen, että minulla on vielä paljon nähtävää ja haluan tutustua kaikkiin osa-alueisiin – kulttuuritapahtumiin, teatteripuoleen, konsertteihin… Ehkä jonain päivänä ympyrä sulkeutuu ja olen mukana järjestämässä festareita, hän toteaa.