Kansainvälisen bisneksen opiskelu vei yrittäjäksi Australiaan

Saku Koskinen piti käytännönläheisestä opiskelusta Degree Programme in International Business -linjalla Haaga-Heliassa.

Saku
03.05.2022
Alumnitarina

Saku Koskinen haki lukion jälkeen vuonna 2012 opiskelemaan Haaga-Heliaan englanninkieliselle liiketalouden koulutuslinjalle nimeltä Degree Programme in International Business. Häntä kiinnosti opinto-ohjelman kansainvälisyys. Hakuprosessi paljastui mukavaksi, ja siihen kuuluivat pääsykoe ja ryhmähaastattelu.

Hän kuvailee opintojen sisältäneen liike-elämän kursseja laidasta laitaan, johtamista, logistiikkaa, kirjanpitoa, markkinointia, henkilöstöhallintoa, tuotekehittelyä ja myyntiä.

– Opiskelu oli tosi käytännönläheistä, mikä sopi hyvin minulle.

Opiskelijaporukka oli myös kansainvälinen, ja Saku on yhä yhteydessä monien opiskelukavereidensa kanssa.

Opintojen aikana hän työskenteli ständimyyjänä Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Työ sopi täydellisesti yhteen opintojen kanssa.

Kipinä syttyi digimarkkinointiin

Haaga-Helian opinnot sytyttivät Sakussa kipinän digimarkkinointiin ja yrittäjänä toimimiseen. Erityisesti hän muistelee lämmöllä Lasse Rouhiaisen pitämiä kursseja.

– Niillä oppi digitaalista markkinointia, mikä oli aikoinaan ihan uutta. Lassen kurssit olivat todella hyviä ja antoivat minulle kipinän digimarkkinointiin, mitä teen nykyään työkseni.

Opinnäytetyönään Saku teki digitaalisen markkinointikampanjan helsinkiläiselle firmalle.

– Opinnäytetyötäni on käyty lataamassa Theseuksesta yli 1700 kertaa. Näytin opparia myös ensimmäiselle työnantajalleni Australiassa, ja he olivat todella vaikuttuneita.

Sakun mukaan opinnot Haaga-Heliassa antavat hyvät valmiudet työelämään ja myös aikaa miettiä, mikä oma erikoistuminen olisi.

– Erityisesti englanninkielisen linjan käyminen auttoi minua työskennellessäni Australiassa. Uskon, että valmistumisen jälkeen on paljon itsestä kiinni, miten tulee menestymään.

Markkinoinnin johtamista tarvitaan

International Business -opinnot kattavat kaikki liike-elämän osa-alueet, mikä Sakusta auttaa ymmärtämään yritystoimintaa isossa mittakaavassa.

– Kun teen markkinointiin liittyviä päätöksiä, mietin, miten ne vaikuttavat myös yritystoiminnan muihin osa-alueisiin.

Saku valmistui vuonna 2016. Nykyään hän toimii yrittäjänä omassa markkinointitoimistossaan nimeltä SKCREATIVE ja asuu Australiassa.

Hän uskoo, että ala tulee lähitulevaisuudessa muuttumaan paljon.

– Digimarkkinoinnissa tulee automaatio lisääntymään paljon, mutta Haaga-Heliassa opetettua strategista ajattelua ei pysty kone tekemään. Eli markkinoinnin johtamiselle tulee aina olemaan kysyntää.

Sakulla on terveisiä nykyisille ja tuleville opiskelijoille:

– Usko omaan tekemiseen, ja tee aina mitä lupaat. Jos et tiedä jotain, kysy. Kannattaa muistaa, etteivät suurten yritysten johtajatkaan tiedä kaikkea.