"Ammatillisena erityisopettajana pystyn kohtaamaan opiskelijat ennakkoluulottomasti"

Antti Karhu valmistui Haaga-Heliasta ammatilliseksi erityisopettajaksi vuonna 2020. Karhu on reilut viisi vuotta sitten Helsinkiin Oulusta muuttanut media-alan opettaja, ja taustakoulutukseltaan hän on tietoliikenneinsinööri. Tällä hetkellä hän työskentelee opettajana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Antti Karhu
09.11.2020
Alumnitarina

Ennen opintoihin hakeutumista Antti Karhu oli työskennellyt media-alan ammatillisen koulutuksen parissa erilaisissa tehtävissä koko työuransa. Hän työskenteli aiemmin neljä vuotta ammattiopisto Livessä, mikä on ammatillinen erityisoppilaitos.

Karhu suunnitteli ja kehitteli silloisen kollegansa kanssa pedagogisia menetelmiä ja ympäristöjä. Tarkoituksena oli, että niissä voitaisiin huomioida erilaisten oppijoiden tarpeet, mahdollistaa yksilölliset opintopolut sekä panostaa aitoon oppimiseen opettamisen sijaan.

– Noina vuosina erilaisten ihmisten kohtaaminen ja kuunteleminen teki minuun suuren vaikutuksen ja minusta tuntui, että olen oikeassa paikassa, kertoo Karhu.

– Työn, työkavereiden ja opiskelijoiden kautta opin paljon erilaisuuden huomioimisesta oppimisessa sekä yksilöllisistä pedagogisista ratkaisuista. Olin siis hyvin syvällä erityispedagogiikan maailmassa, ja näin ollen oli myös hyvin luontevaa hakeutua ammatillisen erityisopettajan koulutukseen.

Nykyisessä työtehtävässään Karhu kohtaa erityistä tukea vaativia opiskelijoita edelleen. Näyttää siltä, että tarve erityiselle tuelle ei tule ainakaan vähenemään tulevaisuuden ammatillisessa koulutuksessa.

– Työkokemukseni ja Haaga-Heliasta saadun erityisopettajan pätevyyden myötä pystyn kohtaamaan opiskelijat ennakkoluulottomasti. Pystyn myös tarjoamaan heille erilaisia yksilöllisiä pedagogisia ratkaisuja sekä tukemaan heitä heidän arjessaan ja opinnoissaan, iloitsee Karhu.

Kuva: Ali Al-Aedi


Haluatko kysyä lisää hakemisesta erityisopettajankoulutukseen?

Hakemiseen ja opiskeluun liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin löydät vastauksia myös täältä.