Aktiivista oppilaitosyhteistyötä Fujitsun kanssa

Meille Haaga-Heliassa partnereiden aktiivisuus on ollut aina tärkeä asia. Fujitsu tuli Haaga-Helian partneriksi vuoden 2017 loppupuolella ja vuonna 2018 Haaga-Helia valitsi heidät vuoden partneriksi. Vuoden aikana he olivat osoittaneet oppilaitosyhteistyössä sellaista ketteryyttä ja idearikkautta, mihin törmää useammin vain astetta tai paria pienemmissä yrityksissä.

Kuvituskuva
29.06.2021
Yritysyhteistyö

Yritysyhteistyö Fujitsun kanssa on sisältänyt esimerkiksi osallistumisen Experience Designer -projektiin, opiskelijoiden harjoittelujaksoja Fujitsulla, projektityöaiheita opiskelijoille mm. Cyber Securityn tiimoilta, opiskelijaryhmien vierailuja Fujitsulla sekä fujitsulaisten luentoja Haaga-Heliassa. Lisäksi Fujitsu on ollut mukana nuorille naisille suunnatussa Super ADA -tapahtumassa Pasilan kampuksella sekä Haaga-Helian tiloissa on järjestetty Fujitsu Innovation competition / Hackathon tapahtuma.

Mieleenpainuvimpana yhteistyön muotona voisi pitää Fujitsu Nordicin järjestämää innovaatiokilpailua. Fujitsu World Tour –tapahtumassa Tukholmassa järjestettyyn finaaliin pääsi mukaan kaksi ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoista koottua joukkuetta Haaga-Heliasta. Tämä jos mikä on osoitus siitä, että Haaga-Helian opiskelijoiden taidot ovat kansainvälisellä mittapuullakin kovalla tasolla.

Anne Wendelin, Fujitsu Finlandin HR Business Partner, kuvailee oppilaitosyhteistyötä Haaga-Helian kanssa seuraavasti: ”Yhteistyö Haaga-Helian kanssa on ketterää ja joustavaa. Yhteistyön mahdollisuuksia on löytynyt monelta saralta ja erilaisiin ehdotuksiin on löytynyt nopeasti ratkaisuja puolin ja toisin. Kanava siis toimii erinomaisesti. Haaga-Helialla on kokemusta yritysyhteistyöstä ja se näkyy toiminnan mutkattomuudessa sekä selkeissä prosesseissa ja vastuissa. Toki yhteistyötä voisi tehdä vieläkin enemmän ja uskonkin että yhteistyömme tästä vain laajenee ja kehittyy.”