Teemu Moilanen

Teemu Moilanen

yliopettaja
+358 294471515
Teemu.Moilanen@haaga-helia.fi

Koulutus: Kauppatieteiden tohtori

Teemu Moilanen on palvelumuotoilija ja palvelubrändin rakentamisen asiantuntija. 
Moilanen on kokenut palvelumuotoilija ja palvelumuotoilun suurimman kansainvälisen kattojärjestön Service Design Networkin (SDN) akkreditoima Service Design Master. Hän on eri rooleissa osallistunut noin 90 palvelumuotoiluprojektiin lentoyhtiöistä kauppakeskuksiin ja hotelleista terveydenhuoltoon. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus liikkeenjohdon konsultoinnista.

Moilanen on toiminut asiantuntijana muun muassa Suomen maabrändivaltuuskunnan ja Finland Promotion Boardin brändihankkeissa. Lisäksi hän on kouluttanut eri maiden hallitusten virkamiehiä paikan brändin rakentamisessa. Moilasen väitöskirja käsitteli paikan brändin rakentamisen menestystekijöitä, ja hänellä on useita julkaisuja paikan brändin luomisesta. Näistä viimeisintä legendaarinen markkinoinnin professori Philip Kotler arvioi seuraavasti “Dr Teemu Moilanen and Dr Seppo Rainisto produced this new book which in my mind will be one of the most valuable documents in the place marketing literature... No nation, city or place should undertake the challenging task of marketing itself without first reading this book.” - Prof Phillip Kotler.

Moilanen toimii Haaga-Heliassa tutkimusjohtajana ja johtaa LAB8 Service Experience Laboratorya. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat palvelumuotoilu, palveluliiketoiminnan strateginen johtaminen, innovaatiot palveluissa sekä brand management.