Palvelumuotoiluprojekti

Kuvituskuva

Kaipaako yrityksenne tuoreita uusia ajatuksia palvelujen, tuotteiden tai liiketoiminnan kehittämiseksi? Palvelumuotoilun avulla saadaan ratkaisuja siihen, mitä asiakkaasi ja yrityksesi kaipaavat.

Mistä on kyse? Haaga-Helian palvelumuotoilun kurssilla opiskelijat tekevät palvelumuotoilun ideologian ja prosessin mukaisesti yritysten toimeksiantoihin luovia ja asiakaslähtöisiä ratkaisuja. Toimeksiantoja otamme vastaan eritoimialoilla olevilta yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Mistä toimeksianto koostuu? Opintojaksolla opiskelijat hyödyntävät palvelumuotoilun työkaluja ja menetelmiä sekä soveltavat niitä käytännön projektityöhön.

Mitä toimeksianto tarjoaa yrityksille? Parhaiden asiakaskokemusten ja tuottavimpien palvelujen taustalla on asiakasymmärrys ja jatkuva kehittäminen. Opintojakson aikana opiskelijat tarkastelevat olemassa olevaa palvelua asiakaslähtöisesti, hyödyntäen palvelumuotoilun prosessia sekä menetelmiä. Kurssilla pääpaino on asiakaslähtöisyyttä luotaavissa parannusehdotuksissa ja palvelumuotoilussa (eikä puhtaasti innovaatioissa). Lopputuloksena asiakasyritys saa noin 3-6 erilaista ratkaisua käyttöönsä.

Asiakasyrityksen tehtävät ja vaadittavat resurssit?  Yrityksen tehtävänä on määritellä palvelu, johon on tarvetta löytää asiakaslähtöisempi lähestymistapa. Antaa projektin toimeksiannosta brieffi opiskelijoille ja lopussa kommentoida opiskelijaryhmien tuottamia ratkaisuja. Aikaa tähän menee projektista ja kurssilla olevien ryhmien määrästä riippuen noin 5 tuntia 8 viikon aikana, joka jakautuu suurin piirtein projektin brieffi opiskelijoille 1 h, (mahdolliset konseptien välikommentit, sovittaessa) lopulliset esitykset 2-4 h. 

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä Tuija Koskimäki tai Katja Suihkonen tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin olemme yhteydessä sinuun!

PROJEKTIN TIEDOT

Projektin kesto: 8 viikkoa

Toteutus: Kevät- ja syyslukukausi

Opiskelijat: 3.-4. vuoden opiskelijoita, ryhmän koko noin 25 opiskelijaa

Hinta: maksuton

Ota yhteyttä
Tuija
Koskimäki
lehtori
+358 294471399
tuija.koskimaki@haaga-helia.fi
Katja
Suihkonen
lehtori
+358 294471317
katja.suihkonen@haaga-helia.fi