Prototyypit ja tuotteistaminen

Ideoista toimiin – ponnahdus yrittäjän hyvinvointiin

Tarvitseeko yrityksenne tuotteiden tai palvelujen kehittämistä ja testaamista? Prototypoinnin ja tuotteistamisen keinoin voidaan testata tuotetta tai palvelua asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Mistä on kyse? Haaga-Helian prototypointi ja tuotteistaminen kurssilla opiskelijat suunnittelevat ja erilaisten prototypoinnin keinoin ja menetelmin yrityksen toimeksiannon mukaisesti luovia ja asiakaskokemusta kehittäviä palvelumalleja. Toimeksiantoja otamme vastaan eri toimialoilla olevilta yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Mistä toimeksianto koostuu? Opintojaksolla opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia palveluprototyyppejä sekä suorittavat asiakastestausta. Testausten perustella opiskelijat osaavat perustella tuotteistettavaksi valitut ratkaisut.

Mitä toimeksianto tarjoaa yrityksille? Parhaiden asiakaskokemusten ja tuottavimpien palvelujen taustalla on asiakasymmärrys ja jatkuva kehittäminen. Opintojakson aikana opiskelijat tarkastelevat olemassa olevaa tai uutta palvelua asiakaslähtöisesti. Opiskelijaryhmät hyödyntävät prototypoinnin menetelmiä, jolloin palvelusta rakennetaan malli testausta varten. Lisäksi palvelua tuotteistetaan myös muilta osin. Lopputuloksena asiakasyritys saa useita ratkaisuehdotuksia käyttöönsä.

Asiakasyrityksen tehtävät ja vaadittavat resurssit?  Yrityksen tehtävänä on määritellä toimeksianto, johon on tarvetta löytää asiakaskokemusta lisäävä lähestymistapa. Antaa projektin toimeksiannosta brieffi opiskelijoille ja lopussa kommentoida opiskelijaryhmien tuottamia ratkaisuja. Aikaa tähän menee projektista ja kurssilla olevien ryhmien määrästä riippuen noin 5 tuntia 8 viikon aikana, joka jakautuu suurin piirtein projektin brieffi opiskelijoille 1 h, (mahdolliset konseptien välikommentit, sovittaessa) lopulliset esitykset 2-4 h. 

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä Marko Mäkeen tai Katja Suihkoseen tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin olemme yhteydessä sinuun!

Projektin tiedot

Projektin kesto: 8 viikkoa

Toteutus: Kevät- ja syyslukukausi

Opiskelijat: 3.-4. vuoden opiskelijoita, ryhmän koko noin 25 opiskelija

Hinta: 0 euroa

Ota yhteyttä
Marko
Mäki
yliopettaja
markkinoinnin yliopettaja
+358 294471641
marko.maki@haaga-helia.fi
Katja
Suihkonen
lehtori
+358 294471317
katja.suihkonen@haaga-helia.fi