Tervetuloa Ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijaksi

opiskelijat avoin amk

Lead paragraph

Onnittelut opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut Haaga-Helia Ammatilliseen opettajakorkeakouluun.

Opiskelupaikan vastaanotto ja läsnäoloilmoittautuminen

Kirjaudu Oma Opintopolku -palveluun verkkopankkitunnuksillasi. Vastaanota opiskelupaikkasi tai luovu siitä:

 • Ammatilliset erityisopettajat ja opinto-ohjaajat 30.3.2023 klo 15.00 mennessä.
 • Ammatilliset opettajat 11.4.2023 klo 15.00 mennessä. 
 • Varasijalta valittu: tarkistathan oman päivämääräsi Oma Opintopolku -palvelusta / hyväksymiskirjeestä.

Opiskelupaikan vastaanoton jälkeen siirryt Opintopolusta Oili-palveluun, jossa sinun tulee ilmoittautua läsnä olevaksi kevätlukukaudelle.

Mikäli haluat ilmoittautua lakisääteisestä syystä poissa olevaksi, ota yhteyttä opintopalvelut.aokk@haaga-helia.fi. Lisätietoa läsnä ja poissa olevaksi ilmoittautumisesta.

Sähköinen tunnistautuminen

Uuden opiskelijan tulee ensin tehdä sähköinen tunnistautuminen henkilöllisyyden varmentamiseksi. Saat ohjeet sähköiseen tunnistautumiseen sähköpostilla noin viikkoa ennen opintojen aloitusta.

Poikkeus: Jos olet opiskellut lähiaikoina Haaga-Heliassa (avoin AMK tai tutkinto-opiskelu), et välttämättä saa automaattiviestejä tunnistautumisesta, ja tunnuksesi saattaa pysyä samana kuin ennen. Voit selvittää käyttäjätunnusta ja salasanaa verkkopalvelussa (verkkopankkitunnuksilla): https://salasana.haaga-helia.fi/

Käyttäjätunnus, salasana ja opiskelusopimus

Tunnistautumisen jälkeen saat osoitteesta do_not_reply(at)haaga-helia.fi sähköpostin, jossa on henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi ja linkki opiskelusopimukseen ja tietojenluovutuslupaan. 

Salasanan saat tekstiviestinä puhelimeesi. Jos et ole saanut salasanaa, ilmoita puhelinnumerosi opintopalvelut.aokk@haaga-helia.fi ja tilaa sitten uusi salasana https://salasana.haaga-helia.fi/

Käy hyväksymässä opiskelusopimus ja tietojenluovutuslupa osoitteessa https://opiskelusopimus.haaga-helia.fi.

Saamallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla kirjaudut Moodleen, opiskelijan työpöydälle Peppiin, myy-opiskelijasähköpostiin ja Teamsiin.

Lisätietoja tunnusten saamisesta ja kirjautumisista.

Opinnot alkavat toukokuussa

Opinnot alkavat toukokuussa lähiopiskeluna ja jatkuvat valitsemasi ryhmän aikataulun mukaisesti. Allakoi ryhmäsi kontaktipäivät, joissa vuorottelevat lähi- ja verkko-opiskelu sekä ammattipedagogisten opintojen työpajapäivät (jos et ole aiemmin suorittanut kasvatustieteellisiä opintoja).

Saat tarkemmat ohjeet aloitusjakson ohjelmasta, mahdollisesta ennakkotehtävästä ja oppimisalustojen käytöstä sähköpostitse oman ryhmäsi ohjaajalta viikolla 19 (8.–12.5.).

Aloituspäivinä:

 • tutustutte oman ryhmän opiskelijoihin ja ohjaajiin
 • sinulle nimetään ohjaaja, jonka kanssa sovitte ensimmäisen HEKS- keskustelun
 • muodostatte opiskelijoiden kanssa vertaisryhmän (n. 3–5 opiskelijaa), jossa työskentelette yhdessä koko vuoden
 • työskentelette ohjaajakohtaisissa ryhmissä ja vertaisryhmissä
 • käytte läpi ryhmänne opiskeluprosessin
 • keskustelette ennakkotehtävästä nousseista ajatuksista
 • saat kehittymisohjelman (opinto-opas)
 • saat Kelan ateriatukikortin.

Jos et pääse ryhmäsi ensimmäiselle lähijaksolle, niin ilmoita esteestäsi opintopalvelut.aokk@haaga-helia.fi. Aloituspäivien jälkeen ohjaajasi ottaa sinuun yhteyttä. Huomioi, että et voi osallistua toisen ryhmän aloitukseen.

Opiskelijan sähköposti ja edelleenohjaus

Kun olet hyväksynyt opiskelusopimuksen ja tietojenluovutusluvan, sinulle muodostuu sähköpostiosoite käyttäjätunnus@myy.haaga-helia.fi. Kirjaudu Office 365 -sähköpostiin osoitteessa https://mymail.haaga-helia.fi.

Lähetämme kaikki opiskeluun liittyvät viestit em. sähköpostiisi. Voit ohjata viestit myy-opiskelijasähköpostistasi omaan sähköpostiisi.

Ohje sähköpostin edelleenohjaamiseen.

Peppi – opiskelijan työpöytä

Pepissä voit seurata opintosuorituksiasi ja ladata itsellesi sähköisen opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen. Peppiin kirjaudut saamillasi tunnuksilla osoitteessa https://mynet.haaga-helia.fi.

Ateriatukikortti

Ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijana sinulla on oikeus Kelan ateriatukikorttiin (ei saatavilla digitaalista korttia). Saat alennuksen aterian hinnasta kaikissa Suomen opiskelijaravintoloissa: www.kela.fi/ateriatuki-opiskelijaravintolahaku.

Ateriatukikortit jaetaan toukokuun aloituksessa tai voit noutaa kortin opintojen alettua mistä tahansa Haaga-Helian opintopalveluiden asiakaspalvelupisteestä. Pasilan asiakaspalvelupiste sijaitsee 2. kerroksessa.

Opintososiaaliset asiat

Opinnot ovat lisä- ja täydennyskoulutusta. Ne ovat opiskelijalle maksuttomia, mutta mahdollisia kuluja voi tulla esim. oppimateriaaleista, ruokailusta tai matkakuluista.

Opinnot eivät ole tutkintoon johtavaa koulutusta, joten opiskelijat eivät ole oikeutettuja opiskelijakorttiin tai matka-alennuksiin.

Taloudellista tukea aikuisopiskelijoille tarjoavat tietyin ehdoin esim. Työllisyysrahasto ja TE-palvelut. Jos olet työnhakijana aloittaessasi opinnot, muistathan ilmoittaa opinnoistasi TE-palveluihin. 

Hyödyllisiä linkkejä