Opiskelijavaihto - ohjeita suunnitteluun

Valokuva opiskelijoista

Lead paragraph

Opiskelijavaihdolla tarkoitetaan sitä, että Haaga-Helian tutkinto-opiskelija opiskelee yhden lukukauden Haaga-Helian yhteistyökorkeakoulussa ulkomailla ja suorittaa kyseisen korkeakoulun kursseja. Opiskelijavaihdossa suoritetut opintopisteet sisällytetään opiskelijan tutkintoon Haaga-Heliassa vaihdon jälkeen.

Opiskelijavaihto ulkomailla on erinomainen mahdollisuus kasvattaa globaalia osaamista ja kehittää kielitaitoa. Samalla rakennat globaalin kollegaverkostoa ja saat uusia, kenties koko elämän kestäviä ystävyyssuhteita. Opiskelijavaihto on parhaimmillaan myös elämää muuttava kokemus!

Haaga-Helialla on yli 200 kansainvälistä partnerikorkeakoulua, joiden kanssa solmitut yhteistyösopimukset mahdollistavat opiskelijavaihdon Haaga-Helian opiskelijoille. Tästä joukosta voit valita omalle koulutusohjelmallesi ja opintosuunnitelmallesi sopivat kohteet ja hakea lukukauden mittaiseen opiskelijavaihtoon. Tällä sivulla kerromme tarkemmin vaihdon suunnittelusta, joka kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen hakuajan alkamista.

Vaihtohaku järjestetään kolme kertaa lukuvuodessa. Lue tarkemmin tietoa hakemista: Hakeminen opiskelijavaihtoon.

Tutustu kohteisiin

Kun valitset itsellesi mieluisinta vaihtokohdetta, huomioi aluksi kohdekorkeakoulun opetuskieli, opetustarjonta sekä lukukausien ajoitus. Nämä perustiedot löydät Haaga-Helian opiskelijavaihtotietokannasta. Useimmista vaihtopaikoista käydään toisinaan kovaakin kilpailua, joten kannattaa valita useampi kuin yksi vaihtoehto. Kannattaa myös tutustua vaihtokohteisiin huolellisesti ja hyvissä ajoin ennen hakuajan alkamista ja vertailla kohteita, joista olet kiinnostunut. 

Muunmuassa seuraavat tiedot ovat saatavilla tietokannasta: 

  • Omalle koulutusohjelmallesi haettavissa olevat kohteet  
  • Vaihtopaikkojen määrä / lukuvuosi 
  • Opetuskieli ja vaadittava kielitaito  
  • Lukukauden päivämäärät 
  • Linkit opetustarjontaan 

Lisäksi löydät kunkin kohteen kohdalta tietoa esimerkiksi asumisjärjestelyistä ja muista käytännön asioista. Arvokasta kokemustietoa saat myös lukemalla aiemmin samassa kohteessa vaihdossa olleiden raportteja. 

Jos et löydä sopivaa kohdetta Haaga-Helian partnerikorkeakoulujen joukosta, voit myös hakea itsenäisesti Free Mover -vaihtoon.

Koulutusohjelmakohtaiset tiedot ja suositukset vaihto-opinnoista

Vaihto-opintojen sujuvaa suunnittelua varten sinun on ensin tutustuttava oman tutkinto-ohjelmasi rakenteeseen ja sovitettava vaihto HOPSiisi. Alla olevasta taulukosta löydät oman ohjelmasi suosituksen vaihdon ajankohdalle sekä esimerkkejä hyväksiluettavista opinnoista. Vaihdossa suoritetaan pääsääntöisesti 30 opintopistettä, jotka hyväksiluetaan täysimääräisinä Haaga-Helian tutkintoon. 

Opintojen hyväksiluku vaihdon jälkeen

Vaihtosi jälkeen opintopisteesi hyväksiluetaan Haaga-Helian tutkintoon opiskelusopimuksesi (Learning Agreement) perusteella. Vaihdossa tekemäsi opintopisteet siirretään Peppiin arvosanalla "H" (suoritettu). Kurssien alkuperäiset arvosanat näkyvät vaihtokorkeakoulusta saamallasi opintosuoritusotteella.

Opintojen hyväksilukua varten, kirjaudu MoveON-järjestelmään ja täytä Student Exchange Travel Report ja After Mobility -lomake. Koulutuksesi kansainvälisten asioiden asiantuntija siirtää opintopisteet Peppiin kun olet toimittanut kaikki tarvittavat dokumentit.