Olet täällä

Hakeminen ammatilliseen opettajakorkeakouluun

Hakeminen ammatilliseen opettajakorkeakouluun

Seuraava haku ammatilliseen opettajan-, erityisopettajan- ja opinto-ohjaajankoulutukseen on tammikuussa 2021. Valintaperusteet julkaistaan syksyn aikana Opintopolussa, www.opintopolku.fi.

Jos korkeakoulututkinto on suoritettu muualla kuin Suomessa, tarvitaan useimmiten tutkinnon rinnastamis-/tunnustamispäätös Opetushallitukselta. Rinnastuspäätöstä kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen hakuaikaa, sillä päätöksen saaminen saattaa kestää kuukausia.

Vuoden 2020 haun valintaperusteet sekä ohjeet hakemukseen tarvittavista liitteistä ovat saatavilla alla olevien linkkien kautta Opintopolusta:

Vuoden 2020 opiskelijavalinnan tulosten julkaisu

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen tulokset on julkaistu 3.4.2020 Oma Opintopolku -palvelussa, www.opintopolku.fi. Oman pistemääräsi voit tarkistaa laskemalla yhteen hakulomakkeella näkyvät pistetiedot.
  • Ammatillisen erityisopettajan- sekä opinto-ohjaajankoulutuksen tulokset on julkaistu 23.3.2020 Oma Opintopolku -palvelussa, www.opintopolku.fi.

Hakuneuvontaa saat hakijapalveluista:

Alla olevissa valikoissa on pähkinänkuoressa tietoa hakemisesta ja vuoden 2020 pisteytysperusteet lyhyesti. Tarkemmat valintaperusteet ovat Opintopolussa.

Usein kysytyt kysymykset