rahoittajan logot kuvituskuvalla

AI-TIE -Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä PK-yrityksille

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoiman AI-TIE -hankkeen päätavoite on tukea pk-yrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa hyödyntämällä tekoälyratkaisuja innovaatiotyössä tuote- ja palvelukehitysvaiheessa sekä tuotteiden ja palvelujen myynnissä ja toimittamisessa asiakkaille.

Hankkeessa pyritään viemään tekoälykeskustelu yleiseltä tasolta kohti toimialakohtaista koulutus-, mentorointi- ja kiihdyttämötoimintaa. Hankkeessa keskitytään puhtaan teollisuuden alaan ja hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalaan.

Hankkeessa

  • rakennetaan uudeksi toimintamalliksi tekoälyinnovaatioekosysteemi, jossa pk-yritykset, suuryritykset ja muut avaintoimijat toimivat synergisesti yhdessä ja tarjoavat tuotteitaan sekä palveluitaan tavoitteena liiketoiminnan lisääminen.
  • tuotetaan pk-yrityksille suunnattua tekoälyn liiketoiminnalliseen hyödyntämiseen keskittyvää koulutusta, materiaalia ja verkkosisältöjä, joiden avulla pk-yritysten henkilöstön tekoälyosaamista lisätään. Hankkeen tekoälykiihdyttämöissä syntyy uusia aineettomia digitaalisia tuotteita ja palveluita, jotka perustuvat dataan ja tekoälyyn.
  • kehitetään yritysneuvojien ja pk-yritysrajapinnassa toimivien asiantuntijoiden osaamista, jotta he pystyvät viestimään tekoälyn mahdollisuuksista pk-yrityksiä konsultoidessaan.
  • tarjotaan Tekoäly töissä -webinaarisarja.
AI-TIE -Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä PK-yrityksille

Projektipäällikkö: Anna Ruohonen
Kesto: 2021-2023
Kumppanit: Haaga-Helia (päätoteuttaja), Laurea ammattikorkeakoulu (osatoteuttaja), Suomen tekoälykiihdyttämö FAIA ry, MyData Global ry, Helsingin seudun kauppakamari, Länsi-Uudenmaan kauppakamari, Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintra, Uudenmaan yrittäjät ry, NewCo Helsinki, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus – KEUKE, Health Capital Helsinki, Terveysteknologia ry, Kemianteollisuus ry ja Sailab MedTech Finland ry.
Rahoittaja: EAKR (REACT-EU), Uudenmaanliitto. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Ota yhteyttä
Anna
Lahtinen
Senior Researcher
+358 294471253
Anna.Lahtinen@haaga-helia.fi