Tekoäly ja Suomi - suomalaiset huippuvaikuttajat jakavat tekoälykokemuksensa uudessa haastattelusarjassa

Tekoäly on vallankumouksellinen voima, joka muokkaa tapaamme elää, työskennellä ja johtaa. Haaga-Helian tuottama Tekoäly Suomessa -videohaastattelusarja valottaa tekoälyn roolia osana ihmisten arkea ja työtä yhdentoista suomalaisen vaikuttajan kautta.

Tekoäly Suomessa
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tuottamassa Tekoäly Suomessa -haastattelusarjassa pureudutaan syvällisesti tekoälyn vaikutuksiin ja mahdollisuuksiin eri elämänalueilla. Sarja keskittyy havainnollistamaan käytännön esimerkkien kautta tekoälyn roolia luovana kumppanina niin liiketoiminnassa kuin arjen päätöksenteossakin.

Haastatteluissa ääneen päästetään yksitoista suomalaista vaikuttajaa aina presidentti Tarja Halosesta toimittaja Maria Petterssoniin, ohjaaja Aku Louhimieheen ja huippuravintoloitsija Henri Aléniin, jotka jakavat kokemuksiaan ja näkemyksiään tekoälystä ja sen monipuolisista ulottuvuuksista.

Tekoäly Suomessa -haastattelusarja on suunnattu ennen kaikkea pk-yrityksille ja liike-elämän vaikuttajille, jotka ovat kiinnostuneita tekoälyn mahdollisuuksista yritystoiminnassa, mutta samalla haastattelut palvelevat myös laajempaa yleisöä tarjoamalla tunnettujen vaikuttajien näkökulmia tekoälyyn liittyen.

Halosen, Petterssonin, Louhimiehen ja Alénin lisäksi näkemyksiään jakavat Outokummun toimitusjohtaja Heikki Malinen, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, olympiavoittaja Matti Heikkinen, Haaga-Helian rehtori Minna Hiillos, liikemies Peter Vesterbacka sekä piispa Teemu Laajasalo. Haastattelijana toimii Haaga-Helian vanhempi tutkija Anna Lahtinen

Voit katsoa haastattelut joko tämän linkin takaa tai kuunnella ne leppoisasti podcasteina Soundcloudista tai Spotifysta.

Tekoäly Suomessa -haastattelusarja on tuotettu osana AI-TIE Etelä-Suomi eli Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille Etelä-Suomessa -hanketta. Hankkeen rahoittajina toimivat EAKR (REACT-EU) sekä Uudenmaan ja Kymenlaakson liitot. Hanke rahoitettiin osana Euroopan unionin COVID-19-koronaviruspandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisää tietoa Tekoäly Suomessa -haastattelusarjasta löydät osoitteesta: 

www.aistories.fi/suomi/

Ota yhteyttä
Anna
Lahtinen
Senior Researcher
+358 294471253
Anna.Lahtinen@haaga-helia.fi
Martti
Asikainen
viestinnän asiantuntija
+358 294471371
Martti.Asikainen@haaga-helia.fi