Tekoälykäs pk-yritys on tuonut yhteen asiantuntijoita yli rajojen – seuraavaksi on vuorossa e-kirja ja valtakunnallinen Tekoäly Suomessa -webinaari
Tekoälykäs pk-yritys -hanke eteni toiseen vaiheeseensa, kun Tekoäly Suomessa -haastattelusarja saatiin päätökseen yhdessä Tehoako tekoälystä? -podcastin kanssa. Seuraavaksi on vuorossa interaktiivinen tietokirja sekä valtakunnallinen Tekoäly Suomessa -webinaari.
Body
Tekoälykäs pk-yritys: muutosvoimaa tekoälyn hyödyntämiseen pk-yrityksille ja niiden työntekijöille -hanke eteni toiseen vaiheeseensa, kun Tekoäly Suomessa -haastattelusarja saatiin päätökseen yhdessä Tehoako tekoälystä? -podcastin kanssa. Haastattelusarjan voi katsoa YouTubesta tai kuunnella Spotifystä, josta löytyy myös tuotetut podcastit.
Tekoäly Suomessa -haastattelusarjan toiselle tuotantokaudelle saatiin haalittua jälleen upeita vaikuttajia mukaan, kun ääneen pääsevät Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen, yritysmaailman vaikuttaja Risto Siilasmaa sekä kansainvälisten asioiden kommentaattori ja Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto A.J. Penttilä.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Anna Lahtinen kertoo olevansa iloinen siitä, miten sujuvasti kaikki on mennyt. Hankkeen ohjausryhmä on osoittautunut paitsi idearikkaaksi taustavaikuttajaksi myös innokkaaksi tekemään yhdessä eri tuotantoja.
– Ohjausryhmämme jäsenten asiantuntemus on mahdollistanut monipuolisen sisällöntuotannon. He ovat olleet aktiivisesti mukana kaikessa tekemisessämme, ja osallistuneet niin yhteiskirjoittamiseen, haastattelusarjamme Q&A-osioon kuin Tehoako tekoälystä? -podcastien tuotantoonkin, hän pohtii.
Idearikas taustavaikuttaja ja innokas yhdessätekijä
Tällä hetkellä hanketiimi työskentelee Muutosvoimaa tekoälystä -kirjan parissa, joka tullaan julkaisemaan tulevana syksynä. Interaktiivinen kirja kokoaa hankkeessa opittua ja tutkittua tietoa, ja se kirjoitetaan erityisesti yksilön ja työelämän tarpeita silmällä pitäen. Lahtisen mukaan hänen tiiminsä tavoitteena on luoda helposti lähestyttävä ja ymmärrettävä kirja.
Kirjan julkaisun myötä hanke huipentuu valtakunnalliseen Tekoäly Suomessa -webinaariin, joka järjestetään torstaina 10.10.2024 klo 10.00-11.30. Webinaari tuo yhteen innostavia puhujia, käytännön vinkkejä ja työkaluja sekä tuoreimpia tutkimuksia kotimaiselta tekoälyrintamalta.
– Olen todella innoissani syksyn webinaarista. Puhujiksemme ovat varmistuneet ovat Ylen Jälkidigistäkin tuttu Sofigaten Executive CTO Lassi Kurkijärvi, Futuricen perustaja ja omistaja Tuomas Syrjänen, yrittäjä ja teknologiavaikuttaja Maria Ritala sekä AI Finland -verkoston johtaja Karoliina Partanen, hän kertoo.
Tekoäly Suomessa -webinaari on suunnattu erityisesti työelämässä oleville henkilöille, jotka kaipaavat tietoa ja työkaluja tekoälyn hyödyntämiseen omassa työssään sekä yritysten ja organisaatioiden toiminnassa. Ennakkoilmoittautuminen on avattu, ja voit ilmoittautua tapahtumaan Webropol-linkin kautta tässä.
Taustalla merkittävä yhteistyöverkosto
Tekoälykäs pk-yritys -hankkeen verkosto- ja viestintäkumppaneina ovat Business Helsinki, Keski-Uudenmaan kehitysyhtiö KEUKE, Länsi-Uudenmaan kauppakamari, Suomen yrittäjät, Terveysteknologia, Tradenomiliitto ja Yrityskummit. Hanke tekee yhteistyötä myös Turun kauppakamarin, Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintran ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin kanssa. Hankkeen rahoittaa Työsuojelurahasto.
Sen ohjausryhmään kuuluvat Terveysteknologian Saara Hassinen, Suomen Yrityskummien Jerker Forsblom ja Päivi Heikinheimo, Työsuojelurahaston Päivi-Maria Isokääntä, Länsi-Uudenmaan kauppakamarin Tommi Knaapinen, AIThinkin Sami Masala, Business Helsingin Ossi Mattila, Uudenmaan yrittäjien Petri Ovaska, Elina Pekkarinen KEUKE:lta, Haaga-Helian Anna Rissanen ja Hannu Vahtera, Nestor Partnersin Timo Ronkainen, Henrik Keinonen Aalto-yliopistolta, Lassi Kurkijärvi Sofigatelta sekä Tradenomiliiton Tuomas Meriniemi.
Lisää tietoa hankkeesta ja sen tuotoksista löydät osoitteesta https://www.aistories.fi sekä LinkedInin Tekoäly töissä -yhteisöstä. Voit tutustua Tekoälykäs pk-yritys -hankkeen tuotoksiin alapuolella olevien linkkien kautta: