Raideliikenteen kouluttajasta ammatilliseksi opettajaksi

VR:n kouluttajana työskennellyt Laura Saarelainen valmistui opettajaksi Haaga-Helia Ammatillisesta opettajakorkeakoulusta vuonna 2021.

Laura Saarelainen
10.11.2021
Alumnitarina

Ennen opettajan opintoihin hakeutumista Laura oli työskennellyt kahdentoista vuoden ajan raideliikenteessä, joista viimeiset kuusi vuotta veturinkuljettajana ja kaksi vuotta kuljettajien kouluttajana. Halu oppia entistä paremmaksi kouluttajaksi ja kehittää omia digiopetustaitoja innostivat hakemaan Haaga-Helia Ammatilliseen opettajakorkeakouluun.

Hakuprosessi oli yksinkertainen, koska opettajan opintoihin haetaan aiemman kokemuksen pohjalta.

– Opetus oli hyvin laadukasta, mikä yllätti positiivisesti. Hieno hetki oli myös huomata, että valmistuin jo etuajassa maaliskuun lopulla. Opinnot etenivät omalla painollaan työn ohessa. Oli upeaa yhdistää työ ja opinnot! Kävin kaiken etänä, ja se sopi minulle mainiosti. Tehtävät olivat monipuolisia. Opinnot sopivat kenelle vain, jolla on motivaatiota opiskella!

Ammatillisen opettajan koulutuksen jälkeen Laura on siirtynyt työskentelemään turvallisuusasiantuntijan tehtäviin raideliikennealan konsulttifirmaan.

– Opettajan koulutus toi lisää asiantuntijuutta. Aion kehittää asiantuntijuuttani jatkossa myös lisää. Tulevaisuus vaikuttaa valoisalta, mutten yhtään osaa edes kuvitella minne päädyn! Varmasti digiopetusta kehitetään ja hyödynnetään tulevaisuudessa entistä enemmän raideliikennealan koulutuksissa.


Haku Ammatilliseen opettajakorkeakouluun on 3.1.−19.1.2023. Haluatko kuulla lisää Haaga-Helian ammatillisesta opettajankoulutuksesta ja hakemisesta koulutukseen?